Fukseille 2012

TERVEHDYS | PÄÄSYKOKEISSA VALITUT | TUUTORIT | SYKSYN OHJELMA | HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ


TERVETULOA UUDET OPISKELIJAT 2012
Onneksi olkoon!

Olet selvittänyt tiesi valtiotieteellisen tiedekuntaan ja poliittisen historian oppiaineeseen! Seuraavina vuosina pääset opiskelemaan tiedekunnan ja kenties koko yliopiston mielenkiintoisinta, yleissivistävintä ja hauskinta oppiainetta alansa huipuista koostuvan henkilökunnan johdolla. Oppiaineessamme vallitsee erinomainen yhteishenki niin opiskelijoiden kesken kuin henkilökunnankin kanssa. Tämä fuksisivu auttaa sinua orientoitumaan hieman siihen, mitä opiskelujen alkaminen tuo tullessaan. Merkkaa jo alustavasti kalenteriin sivun alalaidasta löytyvä fuksisyksyn ohjelma!

Oletpa sitten suoraan lukiosta tuleva tai jo elämänkokemusta kartuttanut uusi polholainen, sinua on opastamassa yliopistoelämän saloihin neljä avuliasta opiskelijatuutoria sekä kaksi opettajatuutoria. Jos tedarit, hopsit ja nopat eivät vielä sano sinulle mitään niin älä huoli, me opastamme ja autamme sinua pääsemään sujuvasti sisälle yliopistomaailmaan. Me Polhon opiskelijatuutorit olemme olemassa juuri sinua ja kysymyksiäsi varten, joten älä pelkää soittaa tai lähettää sähköpostia.

Varsinaisten opintojen lisäksi opiskelijaelämään sisältyy myös paljon oheistoimintaa, johon me tuutorit tutustamme. Lähimpänä poliittisen historian opiskelijan arkea on oma ainejärjestömme Poliittisen historian opiskelijat Polho ry, valtsikan ainejärjestöistä kenties aktiivisin. Perinteisten opiskelijabileiden ja sitsien lisäksi järjestämme urheilu- ja kulttuuritoimintaa, työelämäekskursioita, keskustelutilaisuuksia ja hoidamme suhteita oppiaineemme henkilökuntaan. Ainejärjestölehtemme Poleemi on yksi tiedekunnan maineikkaimmista lehdistä. Kynnys tapahtumiimme on aina matala ja jokaiselle varmastikin löytyy jotakin!

Tuutorointiin osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme kaikkia saapumaan jo ensimmäiseen fuksitapaamiseen perjantaina 24.8. Tutustu myös valtsikan yhteisen tiedekuntajärjestön Kannunvalajien fuksisyksyn ohjelmatarjontaan. Älä myöskään unohda yhteiskuntahistorian osaston fuksien yhteistä Facebook-ryhmää. Tule mukaan ja tutustu uusiin opiskelijatovereihisi!

▲ ylös

Pääsykokeissa 2012 valitut

Seuraavat ovat antaneet luvan julkaista nimensä internetissä.

Halonen, Markus Ari Antero
Hannikainen, Saara Pauliina
Henriksson, Emma Annikki
Hirvi, Juho Henrik
Hänninen, Sini Marja Hannele
Järvinen, Aleksi Mikael
Kari, Onni Tapio
Koivuniemi, Wilhelmiina Alli Maria
Kotajoki, Laura Jenniina
Kurki, Emma-Karoliina
Kurki, Saila Kristiina
Peni, Laura Iida Maria
Puolakanaho, Emma Kristiina
Takala, Matias Jaakko
Tiensuu, Elina Anniina
Tierala, Tuomas Juhani
Valkonen, Ahti Kalervo
Yrjä, Maija Emilia

▲ ylös

Tuutorit

Tuutoreilta voit kysyä mitä tahansa! Polhon tuutoreina vuonna 2012 toimivat:

ANNA
0456783600

Moi! Olen Anna enkä ole vielä kirjoittanut esittelytekstiäni.

 

 

SARA
0405666633

Hei! Olen Sara, pian 24-vuotias maisteriopiskelijoiden tuutor, joka tänä syksynä aloittaa viidettä opiskeluvuottaan yliopistolla. Valmistuin kandiksi 2011 ja olen siinä ohessa pyörinyt mukana kaiken maailman ainejärjestö- ja tiedekuntajutuissa. Tänä syksynä minun olisi kai tarkoitus aloittaa gradun teko, mutta sitä enemmän odotan kaikkien uusien opiskelijoiden tapaamista ja mahdollisuutta nauttia kaikista opiskelijariennoista. Nähdään siis pian ja tervetuloa!

 

ANNIINA
0505117463

Hei! Olen Anniina, toisen vuoden opiskelija ja ikää on kertynyt 20 vuotta. Ensimmäisen vuoden perusopinnot on nyt kunnialla suoritettu loppuun ja aloitan aineopinnot syksyllä. Sivuainevalinnat ovat vielä hämärän peitossa, valtsikasta ja yliopistolta kun löytyy niin paljon mielenkiintoisia aineita.

Alunperin olen kotoisin Hauholta, joka on nykyään osa Hämeenlinnaa. Olen kuitenkin asunut jo viisi vuotta Helsingissä, joten pääkaupunkikaan ei aivan vieras paikka enää ole. Opiskelijarientojen ohella vapaa-aikani on pyhitetty jääkiekon seuraamiseen. Jos siis lätkä kiinnostaa, juttelen (tai väittelen) aiheesta mielelläni ja seuraksi peleihin saa toki myös lähteä!

Onnittelut vielä uusille opiskelijoille ja toivottavasti lähdette toimintaan mukaan innolla. Fuksisyksy tuo mukanaan unohtumattomia kokemuksia ja paljon uusia ystäviä.
Jos joku asia vielä askaruttaa, tavoittaa minut parhaiten sähköpostiosoitteesta anniina.k.koskinen [at] helsinki.fi. Kohta nähdään!

 

TIMO
0408324977

Terve! Olen Timo, toisen vuoden polholainen ja ekaa kertaa tuutoroimassa. Yliopistossa olen seikkaillut vähän kauemmin opiskellen välillä tietojenkäsittelytiedettä. Tiedän siis jos jonkinmoista yliopisto-opiskelusta.

Multa voi kysellä rohkeasti mitä vaan tuleekaan mieleen liittyen opintojen aloittamiseen tai yleiseen meininkiin yliopistossa. Keskustelen myös mielelläni mm. 70-80 -lukujen hard rock ja heavy metal -musiikista.

Olen tavoitettavissa myös IRCNetissä nimimerkillä timpee (tsekkaa myös kanava #yhis).

Yhiksen tuutorit 2012

Yhiksen tuutorit 2012

Polhon tuutorien lisäksi voit lähestyä myös Tason tuutoreita, jos mieltäsi askarruttaa jokin kysymys opintojen alkuunsaattamisessa.

▲ ylösFUKSISYKSYN OHJELMA 2012 (Kannattaa tarkistaa päivämäärät ja kellonajat vielä lähemmin.)

pe 24.8. Poliittisen historian fuksitapaaminen Kuppalassa klo 18.00

Tule tapaamaan tulevia opiskelukavereitasi ensimmäistä kertaa! Täällä tapaat tuutorisi ja illan mittaan pääset hieromaan tuttavuutta myös vanhempien opiskelijoiden kanssa. Fuksitapaaminen tuo sinulle ensimmäisen kosketuksen uuteen opiskelijaelämään ja onkin sen vuoksi yksi syksyn tärkeimmistä tapahtumista.
Osoite: Snellmanninkatu 14, sisäänkäynti sisäpihan kautta. Yhteislähtö järjestetään Rautatientorilta, Aleksis Kiven patsaan luota klo 17.45.

la 25.8. Kannu Games Suomenlinnassa klo 14.00

Valtsikasta löytyy ihania ihmisiä myös poliittisen historian ulkopuolelta. Tule luomaan suhteita myös muiden aineiden opiskelijoihin, kun valtsikan uudet fuksit tutustuvat leikkimielisten kilpailujen kautta.

ke 29.8. Yhteiskuntahistorian fuksitapaaminen Kuppalassa klo 18.00

Yhteiskuntahistorian fukseja on vielä toinen satsi jäljellä. Tule tapaamaan Tason fukseja, ja katsastamaan naamat jotka tulevat viimeistään tutuiksi yhteisten perusopintojen ja bileiden merkeissä. Tasolaiset on kivoja ja yhdessä Yhis on niin ihana!

to 30.8. Uusien opiskelijoiden vastaanottotilaisuus ja osastosokkelo

Yhteiskuntahistorian perinteinen osastosokkelo tutustuttaa fuksit yhteiskuntahistorian laitoksen saloihin. Tämän lisäksi henkilökunta esittäytyy uusille opiskelijoille. Tapahtuma alkaa klo 11.

pe 31.8. Pihapelipäivä

Perjantai-iltapäivälle ei voi keksiä mukavampaa tekemistä kuin pelailla uusien fuksitovereiden kanssa rennosti pihapelejä! Jos sää on huono, siirrymme sisälle lautapelien pariin.

la 1.9. Fuksisauna klo 19.00

Orientoiva viikko päättyy UKK:n pyhään rituaaliin, saunailtaan. Muutakin ohjelmaa löytyy, jos saunominen ei jostain syystä kiinnosta. Mieleenpainuvaa iltaa vietetään koko yhiksen voimalla Idan saunalla, Haagassa. Osoite: Ida Aalbergintie 1.

ma 3.9. Yliopiston avajaiset ja Kannunkaatajaiset klo 12.00

Porthaniassa ja Päärakennuksella tapahtuu, kun yliopiston lukuisat kerhot ja järjestöt esittäytyvät ja jakavat köyhien opiskelijoiden iloksi karkkia ilmaiseksi. Valtsikan pihalla tunnelma on katossa, kun kannu kaadetaan klo 14.00. Illalla Vanhalla HYY:n järjestämät bileet.

ti 4.9. Historiasuunnistus klo 16.00

Yhis tekee yhteistyötä myös muiden yliopiston historia-aineiden kanssa, eivätkä ne humanistit niin pahoja ole. Tule suunnistamaan yhdessä muiden hissa-fuksien kanssa!

to 6.9. Kannun fuksisuunnistus klo 16

Yhden illan ajan valtsikan fuksit aiheuttavat kaupungilla pahennusta suunnistuksen merkeissä ja samalla haalivat kokoon joukon uusia tuttavuuksia. Vuosien saatossa nämäkin tuttavuudet kehittyvät tärkeiksi ystävyyssuhteiksi, joten valtsikan yhteiset tapahtumat ovat jotain mitä ei kannata jättää välistä!

ke 12.9. Fuksiaiset

Ei kannata missata, syksyn kohokohta. Lisätietoja tapahtumasta toimitetaan fukseille myöhemmin.

pe 14.9. HYY-kierros

Tutustutaan ylioppilaskunnan tiloihin keskustassa. Lisätietoja omalta tuutoriltasi.

ma 17.9. Kannun fuksiristeily

Lähde unohtumattomalla fuksiristeilylle kohti Tallinnaa muiden uusien fuksien kanssa. Laivalla pystyt harjoittelemaan myös ruotsia, sillä tänä vuonna risteily järjestetään yhdessä ruotsinkielisen valtsikan, Soc&Komin fuksien kanssa.

ke 19.9. Kirjastoesittely

Fukseille esitellään uuden Kaisa-kirjaston toiminnot. Lisätietoja omalta tuutorilta.

la 22.. – su 23.9. Fuksimökki

Joskus sitä vain tulee tunne, että Helsingistä on päästävä pois. Ei huolta, sillä Yhiksen fuksit suunnistavat yhdeksi yöksi mökkeilemään susirajan taakse! Jos vielä fuksitovereiden nimet ovat hiukan hakusessa, tämän reissun jälkeen kaikki ovat yhtä suurta perhettä.

ke 26.9. Ekskursio Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:hyn

Excu alkaa klo 10. Lisätietoja omalta tuutorilta.
pe 28.9. & la 29.9. Fuksisitsit

Ensimmäiset akateemiset pöytäjuhlat eli sitsit näyttävät fukseille, millaista se todellinen opiskelijaelämä oikein onkaan. Valtsikassa fukseja riittää kuitenkin niin paljon, että sitsit on jaettu kahdelle päivälle. Paikat jaetaan usein ainejärjestöjen mukaan, joten odota rauhassa tarkempaa tietoa siitä, kumpana päivänä polhon fuksit sitsaavat.

▲ ylös

Linkkejä

Orientoivan viikon ohjelma
Yhiksen fuksien oma Facebook-ryhmä
Valtsikan fuksien Facebook-sivu

▲ ylös