Yleistä erikoislääkärikoulutuksen seminaareista ja tiistailuennoista

Helsingin yliopiston psykiatrian erikoislääkärikoulutuksen seminaarit ja tiistailuennot 

 

  • Runkoseminaari: Aikuis-, lasten-, nuoriso- ja oikeuspsykiatrian erikoislääkärikoulutuksen runkovaiheeseen kuuluu yhteinen seminaarikoulutus, johon osallistuminen on pakollista. Tämä seminaarisarja sisältää yhden vuoden mittaisen opetuskokonaisuuden.

Seminaarit toteutuvat kahden viikon välein keskiviikkoisin Microsoft Teamsilla klo 13.00 – 15.15 pidettävinä kahden luennon kokonaisuuksina. 

  •  Syventävä seminaari: Eriytyvän vaiheen alkuun kuuluu kaksivuotinen syventävä seminaarikoulutus, johon osallistuminen on erikoistumiskoulutuksessa oleville pakollista. Tämä seminaarisarja sisältää neljä moduulia, jotka koostuvat yhdestä tai kahdesta keskeisestä kliinisen psykiatrian alueesta ja joilla on erikseen nimetty vastuukouluttaja.

Seminaarit toteutuvat kahden viikon välein keskiviikkoisin Microsoft Teamsilla klo 13.00 – 15.15 pidettävinä kahden luennon kokonaisuuksina. 

Runko vaiheen ja syventävän vaiheen seminaarien yhteinen Teams-linkki  löytyy Helsingin yliopiston Moodlesta Psykiatrian erikoislääkärikoulutuksen kurssialueelta. 

  • Puolipäiväseminaari:  Puolipäiväseminaareissa osallistumisen edellytyksenä on ennakkotehtävä joka palautetaan Moodleen. Seminaarit pidetään keskiviikkoisin lähiopetuksena jos toisin ei ilmoiteta.

Runkovaiheen puolipäiväseminaarit ovat:

R1: Psykofarmakologia

R2: Vuorovaikutus

Eriytyvän vaiheen puolipäiväseminaarit ovat:

E1: Neurotiede

E2: Lääkäri, asiakirjat ja valvovat viranomaiset

E3: Psykoterapia 1

E4: Psykoterapia 2

E5: Tieteellinen näyttö psykiatriassa

E6: Vanhuspsykiatria.

  • Tiistailuennot ovat psykiatrian alan ajankohtaiskatsauksia joissa teemat vaihtelevat. Luentosarja on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille. Luennot ovat tiistaisin klo 12:15 – 13:15.
  • Yliopistoseminaari: Seminaarit pidetään joka toinen perjantai klo 8.30-10.00. ja ne on suunnattu koulutuksen viimeisellä kolmanneksella eriytyvän vaiheen opiskelijoille. Erikoistuva pitää esityksen seniorin ohjauksessa. Seniori ohjaa ja johtaa keskustelua ja voi halutessaan pitää oman lyhyen katsauksensa aihepiiristä. Tämä seminaarisarja sisältää yhden vuoden mittaisen opetuskokonaisuuden ja on erikoistuville pakollinen.

Vastaa