Seminaarisarjat ja meetingit – ohjeita ja videolinkkejä

HYKS Psykiatriakeskus seminaarit erikoistuville

Sieppaa7

  • Runkoseminaari: Aikuis-, lasten-, nuoriso- ja oikeuspsykiatrian erikoislääkärikoulutuksen runkovaiheeseen kuuluu yhteinen seminaarikoulutus, johon osallistuminen on pakollista. Tämä seminaarisarja sisältää yhden vuoden mittaisen opetuskokonaisuuden.  Seminaarit toteutuvat kahden viikon välein keskiviikkoisin klo 13.00 – 15.15 pidettävinä kahden luennon kokonaisuuksina. Paikkana HYKS Psykiatriakeskuksen Auditorium Christian Sibelius. Luennot välitetään Helsingin ulkopuolisiin koulutuspaikkoihin videoyhteyden välityksellä.
  •  Syventävä seminaari: Eriytyvän vaiheen alkuun kuuluu kaksivuotinen syventävä seminaarikoulutus, johon osallistuminen on erikoistumiskoulutuksessa oleville pakollista. Tämä seminaarisarja sisältää neljä moduulia, jotka koostuvat yhdestä tai kahdesta keskeisestä kliinisen psykiatrian alueesta ja joilla on erikseen nimetty vastuukouluttaja. Seminaarit toteutuvat kahden viikon välein keskiviikkoisin klo 13.00–15.15 pidettävinä kahden luennon kokonaisuuksina. Paikkana HYKS Psykiatriakeskuksen Auditorium Christian Sibelius. Luennot välitetään Helsingin ulkopuolisiin koulutuspaikkoihin videoyhteyden välityksellä.
  • Puolipäiväseminaari:  Puolipäiväseminaareissa osallistumisen edellytyksenä  on ennakkotehtävien suorittaminen moodlessa. Seminaarit pidetään keskiviikkoisin, niitä ei videoida ja läsnäolo paikan päällä pakollinen: Runkovaiheessa 2 seminaaria eli R1: Psykofarmakologia ja R2: Vuorovaikutus. Eriytyvässä vaiheessa 6 seminaaria 2 vuoden aikana eli E1: Neurotiede, E2: Psykiatri lausunnon antajana ja todistajana, E3: Psykoterapia 1, E4: Psykoterapia 2, E5: Tieteellinen näyttö psykiatriassa ja E6: Vanhuspsykiatria.
  • Yliopistoseminaari: Seminaarit pidetään joka toinen perjantai klo 8.15-9.45 Psykiatriakeskuksen Tammisalissa (yliopistosiipi, 1. krs). Ne on suunnattu koulutuksen viimeisellä kolmanneksella eriytyvän vaiheen opiskelijoille. Seminaariohjelma pyörii kahden vuoden syklein (yhteensä 30-40 seminaaria). Erikoistuva pitää esityksen seniorin ohjauksessa. Seniori ohjaa johtaa keskustelua ja voi halutessaan pitää oman lyhyen katsauksensa aihepiiristä. Esityksen lopuksi erikoistuvalle voidaan antaa rakentavaa palautetta itse esityksestä.

Meetingit:

  • Tiistailuento: tiistaisin syyskuusta toukokuun loppuun kello 12.15-13.15 Christian Sibelius auditoriossa.  Luentoja ajankohtaisista aiheista. Pakollinen osa psykiatrian erikoistumista. Luennot välitetään Helsingin ulkopuolisiin koulutuspaikkoihin videoyhteyden välityksellä..
  • Kuukauden luento: kuukauden ensimmäisenä perjantaina syyskuusta toukokuuhun kello 8.15-9.15 Christian Sibelius auditoriossa. Yhden lukauden aikana käsitellään neljässä luennossa jotain keskeistä psykiatrian aihetta. Pakollinen osa psykiatrian erikoistumista. Luennot välitetään Helsingin ulkopuolisiin koulutuspaikkoihin videoyhteyden välityksellä.

Seminaarien ja meetingin seuraaminen

  • Suositellaan paikan päällä seuraamista
  • Puolipäiväseminaareja ja yliopisto-seminaareja ei videoida.
  • Linkit videoidujen seuraamiseen:

Meetingien ja luentojen videopalvelimet

Palvelimet HUS:n verkossa katsottaessa:
TCS04: http://tcs04.hus.fi/tcs/ tai IP-osoite http://10.11.4.16/tcs/
TCS05: http://tcs05.hus.fi/tcs/ tai IP-osoite http://10.11.4.17/tcs/
TCS08: http://tcs08.hus.fi/tcs/ tai IP-osoite http://10.11.28.15/tcs/

Palvelimet HUS:n ulkopuolelta katsottaessa (organisaation tilattava medicalmeetingsistä):
TCS06: http://tcs06.hus.fi/tcs/ tai IP-osoite http://193.166.190.247/tcs/
TCS07: http://tcs07.hus.fi/tcs/ tai IP-osoite http://193.166.190.248/tcs/

Vanhat videot, joita on aikaisemmin päässyt katsomaan palvelimilta TCS01 ja TCS02 löytyvät nyt osoitteesta: http://ams01.arctic-connect.com/hus. Käyttäjätunnus ja salasana ovat samat kuin luennolle ilmoittautumisen yhteydessä saadut (luentokohtaiset).

Yhteystiedot

• Tuki luennon aikana HUS Medical Meetings help desk p. 044 5007 250.
• Tuki muina aikoina Atk-apu, p. 76000 tai 09 471 76000.

 

Osa meetingeistä videoidaan ja luentoja voi katsella samanaikaisesti tai jälkeenpäin palvelimelta. Niitä säilytetään siellä 6 kuukauden ajan ellei toisin sovita.

HUSMedicalMeetings

Luentojen videoinnit tilataan ja niiden vastaanottajiksi ilmoittaudutaan HUSMedicalMeetings –Internet-sivuston kautta.Sivustolla näkyvät vain videoitavaksi tilatut luennot, ei koko HUSn koulutus- tai luentotarjontaa.  Tyypillisesti videoluennot ovat koko syys- tai kevätkauden pituisia luentosarjoja. Luentosarjan luennot näkyvät listalla aikajärjestyksessä yksittäisinä päiväkohtaisina luentoina.Luennot on toistaiseksi tarkoitettu ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön ja luennon järjestäjän kanssa sovittujen vastaanottajatahojen katsottaviksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *