Yleistä erikoislääkärikoulutuksen seminaareista ja tiistailuennoista

Helsingin yliopiston psykiatrian erikoislääkärikoulutuksen seminaarit ja tiistailuennot 

 

  • Runkoseminaari: Aikuis-, lasten-, nuoriso- ja oikeuspsykiatrian erikoislääkärikoulutuksen runkovaiheeseen kuuluu yhteinen seminaarikoulutus, johon osallistuminen on pakollista. Tämä seminaarisarja sisältää yhden vuoden mittaisen opetuskokonaisuuden.

Seminaarit toteutuvat kahden viikon välein keskiviikkoisin Microsoft Teamsilla klo 13.00 – 15.15 pidettävinä kahden luennon kokonaisuuksina. 

  •  Syventävä seminaari: Eriytyvän vaiheen alkuun kuuluu kaksivuotinen syventävä seminaarikoulutus, johon osallistuminen on erikoistumiskoulutuksessa oleville pakollista. Tämä seminaarisarja sisältää neljä moduulia, jotka koostuvat yhdestä tai kahdesta keskeisestä kliinisen psykiatrian alueesta ja joilla on erikseen nimetty vastuukouluttaja.

Seminaarit toteutuvat kahden viikon välein keskiviikkoisin Microsoft Teamsilla klo 13.00 – 15.15 pidettävinä kahden luennon kokonaisuuksina. 

Sekä runkoseminaarin että syventävän seminaarin yhteinen Teams-linkki  säilyy koko kevään 2021 samana. Linkki löytyy Moodlen Psy-Erl-kurssialueelta sekä erikoislääkärikoulutuksen Outlook-kalenterista.

  • Puolipäiväseminaari:  Puolipäiväseminaareissa osallistumisen edellytyksenä on ennakkotehtävien suorittaminen moodlessa. Seminaarit pidetään keskiviikkoisin Microsoft Teamsilla. Osallistumislinkki lähetetään ennakkohtehtävän suorittaneille.

Runkovaiheen puolipäiväseminaarit ovat:

R1: Psykofarmakologia

R2: Vuorovaikutus

Eriytyvän vaihdeen puolipäiväseminaarit ovat:

E1: Neurotiede

E2: Lääkäri, laki ja lausunto

E3: Psykoterapia 1

E4: Psykoterapia 2

E5: Tieteellinen näyttö psykiatriassa

E6: Vanhuspsykiatria.

  • Tiistailuennot ovat psykiatrian alan ajankohtaiskatsauksia joissa teemat vaihtelevat. Luentosarja on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille. Luennot ovat tiistaisin klo 12:15 – 13:15.

Liity Tiistailuennolle napsauttamalla tätä

  • Yliopistoseminaari: Seminaarit pidetään joka toinen perjantai klo 8.15-9.45. Ne on suunnattu koulutuksen viimeisellä kolmanneksella eriytyvän vaiheen opiskelijoille. Erikoistuva pitää esityksen seniorin ohjauksessa. Seniori ohjaa ja johtaa keskustelua ja voi halutessaan pitää oman lyhyen katsauksensa aihepiiristä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *