Laadun arviointi 2012

Vuoden 2012 laadun arvioinnissa päivähoitoa arvioivat samaan aikaan henkilöstö, lapset ja vanhemmat. Ensimmäistä kertaa nämä arvioinnit kytketään samaan analyysiin. Näin esimerkiksi päästään selville millaiset kasvatukselliset käytännöt ovat yhteydessä minkäkinlaisiin lasten ja vanhempien tuntemuksiin. Tammikuun aikana arvioinnin suorittavat Hyvinkää, Hämeenlinna ja Tuusula. Kevään 2011 esitutkimuksen tuloksia voit lukea Hämeen Sanomista

2 thoughts on “Laadun arviointi 2012

  1. Hei,
    Saimme lapsemme perhepäivähoitajan kautta linkin asiakastyytyväisyyskyselyyn (Orientaation lähteillä -hanke).
    Lomakkeessa kysytään mm. perhepäivähoitajan nimeä.
    Haluaisin tietää, ketkä kaikki saavat lukea tutkimuksen tulokset, joissa näkyy perhepäivähoitajan nimi yhdistettynä tiettyihin vastauksiin? Tuleeko tällainen tieto näkyville kunnan kehittämispäällikölle, alueen päiväkodin johtajalle tai itse perhepäivähoitajalle? Tai ristiintaulukoidaanko tuloksia niin, että vastauksista olisi muulla tavoin yhdistettävissä tietyn perhepäivähoitajan / tietyn alueen perhepäivähoitajien lasten ja vanhempien vastaukset?

  2. Yksittäisten perhepäivähoitajien arviointi ei ole sillä tavalla julkista, että tulokset tulisivat kaikkien saataville. Koska yksittäiset perhepäivähoitajat yleensä saavat arviointeja vähän ei ole mielekästä esimerkiksi laittaa perhepäivähoitajia paremmuusjärjestykseen arviointien perusteella. Arviointiperiaatteet vaihtelevat kunnittain. Useimmissa kunnissa perhepäivähoito arvioidaan yhtenä kokonaisuutena ja sitä verrataan päiväkotien kokonaiskeskiarvoihin. Joissakin kunnissa arvioidaan perhepäivähoitoa myös alueellisesti. Jos haluatte antaa perhepäivähoitajalle henkilökohtaista palautetta, voitte antaa arvionne perhepäivähoitajan luettavaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *