Kevätkuulumisia: kirjaseminaari Tvärminnessä 5.-7.4.

Kevät tulee kohisten, ja samalla myös Transit-hanke harppoo eteenpäin!

Tutkimushankkeen päättymiseen on noin puolitoista vuotta aikaa, ja tässä vaiheessa oli aika kokoontua suunnittelemaan tutkimuksen loppuraportointia. Koko kymmenhenkinen tutkimusryhmä kerääntyi Helsingin yliopiston Tvärminnen tutkimusasemalle ideoimaan hankkeen lopputuotosta. Saaristomaisemissa, kevätauringon paistaessa työskentelyolosuhteet olivat kohdallaan!

 

Kirjapalaverissa pohdittiin hankkeen keskeisiä sisältöjä sekä erilaisia mahdollisuuksia tieteelliseen julkaisemiseen. Tutkimusaineisto antaa mahdollisuuksia moneen, ja haasteeksi taitaakin muodostua kiinnostavien ideoiden karsiminen. Alustavan suunnitelman mukaan loppuraportin muodoksi kaavaillaan popularisoitua ja helposti ymmärrettävää, toimitettua artikkelikokoelmaa.

Matka ensi-ideoista valmiiksi tuotokseksi on pitkä. Kirjasuunnitelmien annetaan nyt hautua hetken aikaa, ja tutkimushanke jatkuu sillä välin entiseen malliin. Työn alla on muun muassa liuta tieteellisiä artikkeleita, seuranta-aineiston keräämistä, konferenssiesityksiä Suomessa ja ulkomailla sekä viimeisen vuoden aineistonkeruun suunnittelua.

Aurinkoista kevättä toivottaa koko Transitin porukka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *