Categories
Tapahtumat ja tempaukset

Bataatti-tattarisalaatti tahinikastikkeella

Tattari ei ole vielä kovin tuttu vierailija monenkaan lautasella, mutta huhu sen terveellisyydestä ja ympäristöystävällisyydestä on kiirinyt jo ympäristövaliokuntalaistenkin korviin. Tässäpä Maustemittakaava-blogin oiva resepti laittaa hyvä idea tuumasta toimeen. Yrteillä maustettu salaatti tuo väriä ja makua helmikuuhun, ja sesongin huomioiden sitä voi muunnella omaan makuun sopivaksi. Gluteeniton bataatti-tattarisalaatti hellii myös keliaakikoiden makunystyröitä, ja vegaaniseksi ohjeen saa lisäämällä salaattiin hunajan sijasta agavesiirappia.


Bataatti-tattarisalaatti tahinikastikkeella
1 iso bataatti viipaloituna
1 rkl seesami/oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
2 dl tattaria
4 dl vettä
Ripaus suolaa keitinveteen
½ rkl sitruunan mehua
1 tl hunajaa
1 paprika pilkottuna
1 omena pilkottuna (tai persimon sen ollessa sesongissa)
Puntti lehtipersiljaa hienonnettuna

Tahinikastike
½ dl vaaleaa tahinia
½ dl vettä
2 rkl seesami/oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ sitruunan kuori raastettuna ja mehu
1 tl hunajaa tai agavesiirappia
½ tl kuivattua korianteria ja juustokuminaa
Ripaus suolaa
Tuoretta korianteria silputtuna
PS. Mikäli haluat salaatista ruokaisamman, voit lisätä mukaan keitettyjä kikherneitä.


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Mausta bataattilohkot suolalla, pippurilla ja seesami/oliiviöljyllä ja paista uunissa noin 15 min tai kunnes lohkot ovat pehmenneet.
2. Huuhtele tattari huolellisesti ja keitä sitten suolatussa vedessä kypsäksi (noin 15 min). Valuta tattari ja yhdistä paprikan ja omenan/persimonin kanssa salaattikulhoon. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää hunaja/agavesiirappi sekä persilja. Lisää myös bataatin lohkot kun ne ovat valmiit.
3. Valmista kastike. Yhdistä tahini sekä vesi ja sekoita sitten joukkoon sitruunan kuori ja mehu. Sekoita joukkoon vielä hunaja, valkosipuli, kuivattu ja tuore korianteri, juustokumina sekä ripaus suolaa. Tarkista maku ja lisää sitten kastiketta salaatin joukkoon ja tarjoile.