Vegaaninen suklaakakku

Kaiken näiden yltiöterveellisten ja ravitsevien reseptien välissä on hyvä muistaa myös hemmotella itseään silloin tällöin. Siihen sopii täydellisesti tämä suussa sulavan suklainen kakku, joka ei jätä ketään kylmäksi. Tämä kakku on niin hyvää, että huhu kertoo sitä kutsuttavan myös lempinimellä päänsärkykakku: sitä saattaa syödä niin paljon ja kiireellä että pian onkin jo niin kova ähky että päähänkin sattuu…

Vegaaninen suklaakakku

Kakkupohja
4,7 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 flax eggiä*
2,4 dl kasvimaitoa
2,4 dl öljyä
2,4 dl kiehuvaa vettä
margariinia ja korppujauhoja voiteluun
(muutama hyvin kypsä banaani täytteeksi)

Suklaakuorrutus
200 g tummaa maidotonta suklaata (esim. Pirkka, Rainbow tai Panda)
100 g maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon tai sininen Keiju)

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään isossa kulhossa.
2. Lisää flax eggit, kasvimaito ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita joukkoon vielä kiehuva vesi.
3. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Paista kakku 200-asteisessa uunissa, n. 45-60 min. Paistoaika vaihtelee käyttämäsi vuoan koon mukaan, joten tee hammastikkutesti. Taikina on kypsää mikäli kakun keskelle painamaasi hammastikkuun ei jää kiinni taikinaa.
4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Kun kakku on jäähtynyt, kumoa se lautaselle. Halutessasi myös banaania kakkuun muussaa banaanit haarukalla hyvin. Halkaise kakku sahalaitaisella leipäveitsellä ja levitä banaanimuusi alemmalle levylle tasaisesti.
5. Napsauttele suklaalevy paloiksi, ja sulata suklaa ja margariini hiljalleen joko mikrossa tai vesihauteessa. Kuorruta kakku ja laita se hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrutus kovettuu. Tarjoile esimerkiksi vaniljakaurajäätelön kanssa.
* Sekoita keskenään 1 rkl pellavansiemenrouhetta ja 2,5 rkl vettä per flax egg, anna tekeytyä jääkaapissa 5 minuuttia. Toimii munan korvaajana monissa resepteissä. Vaihtoehtoisesti flax eggien sijasta voi käyttää myös vissyä, omenasosetta tai banaania.