Tutkimustiivistelmiä

Kumppanuusmaatalouden vaikutuksista ruokavalioon ja kotitalouksien arkeen

Kumppanuusmaatalouteen osallistumisen on todettu lisäävän kotitalouksien kasvisten kulutusta, kotiruoan valmistusta valmisruokien käytön sijaan sekä luovuutta ja satokausien huomioimista ruoanlaitossa. Lisäksi ruokaostoksiin liittyvä ns. valintaväsymys helpottuu, mutta toisaalta aikaa vie tuoreen sadon käsittely kotikeittiössä. Myös sato-osuuksien haku tiettynä aikana tietystä paikasta voi kuormittaa. Asioita voisi helpottaa esimerkiksi reseptivinkeillä ja miettimällä yhdessä eri osapuolille sopivia tapoja keventää sato-osuuksien jakelua. Lue lisää aiheesta:

 

Tutkimustiivistelmiä kirjoitetaan KUMAKKA – Kumppanuusmaataloudella kestävyyttä, kilpailukykyä ja maatalouden arvostusta -hankkeessa. Lisää tiivistelmiä tulossa hankkeen kuluessa.