Tapahtumia

Ajankohtaista:

Tuottaja, vielä ehdit vastata kumppanuusmaatalouskyselyyn! Kyselyyn pääset tästä: bit.ly/KumppanuusmaatalouskyselyTuottajille

Kumppanuusmaataloustapaamisia eri aiheista tulossa loppuvuoden 2021 aikana. Niistä ilmoitetaan tällä sivulla. Tapaamisissa päästään tutustumaan aina jonkin tai joidenkin kumppanuustilojen toimintaan eri puolilla Suomea. Tapaamiset järjestetään ensisijaisesti etätapaamisina.

Tapahtunutta:

Kumppanuusmaataloustapaaminen VI: Monipuolista puutarhatuotantoa ja kumppanuusmaataloutta, 1.7.2021, paikkana Rekolan Puutarha & CSA, Kangasala (tilanteen salliessa). Kurssipäivä on tarkoitettu erityisesti kumppanuustilojen viljelijöille ja kumppanuusmaataloutta harkitseville.  Asiaa mm. kumppanuusmaataloudesta vihannestilalla, pysyvästä penkkiviljelystä, työkoneista, viljelykierrosta ja uudistavasta maataloudesta.  Järjestäjinä Kumakka-hanke, Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -hanke ja Rekolan Puutarha  & CSA.

Kumppanuusmaataloustapaaminen V: Yhteisöviljelyn monimuotoisuutta, 8.5.2021 , webinaari yhteisöviljelijöille sekä kumppanuusmaataloudesta ja yhteisöviljelystä kiinnostuneille.  Järjestäjinä hankkeet Kumakka ja Reilu ruokamurros – Just food. Mukana myös JuurikasJKL, Livonsaaren osuuspuutarha, Jalotus ry:n yhteisviljelmä ja Huttukylän yhteisviljelymaa. Lue: Yhteisöviljelyä on montaa lajia -verkkouutinen Just food -hankkeen sivulla.

Kumppanuusmaataloustapaaminen IV: Kumppanuusmaatalouden aloittaminen – myyntikanavana myös ammattikeittiöt, 5.5.2021, webinaari erityisesti tuottajille, avoin myös muille kiinnostuneille. Järjestäjinä hankkeet Kumakka, Ruokeva ja Avaimet yrittäjyyteen. Mukana myös Keskikosken ja Niipalan tilat sekä Green City Farm.

Kumppanuusmaataloustapaaminen III: Kumppanuusmaataloudesta uutta bisnestä, 28.4.2021, webinaari kaikille kiinnostuneille, erityisesti tuottajille ja kumppanuusmaataloutta jo harjoittaville tahoille. Järjestäjinä hankkeet Kumakka ja Cities 2030. Mukana myös Lassilan tila/Osuuskunta Oma Maa. Kuuntele: Tilaisuuden nauhoite (1 t 49 min).

Buustia ruokabisnekseen – maaseudun monet mahdollisuudet 12.4.2021, webinaari, jossa yhtenä mahdollisuutena esillä myös kumppanuusmaatalous. Järjestäjinä hankkeet Kumakka, Askel, Cities 2030 ja Food Hub.

Kumppanuusmaatalousinfo ke 24.2.2021, kaikille avoin webinaari. Järjestäjinä Evästä! Ruokaketjun uudet toimintamallit -hanke yhteistyössä Kesto- ja Kumakka-hankkeiden kanssa.  Materiaalia (Kumakka): Kiinnostaako kumppanuusmaatalous? Tietoa aiheesta ja toteutuksista (pdf)

Luomupäivät 3. – 4.11.2020, avoin, maksuton verkkotapahtuma. Päivien materiaalit (luentodiat sekä virtuaaliretkikohdevideot). Lue yhteenveto Richard Perkinsin puheenvuorosta ”Making small farms work”:  Monipuolisuus mahdollistaa kannattavan tilanpidon. Mitä ajatuksia siitä voi saada kumppanuusmaataloudelle?

Kumppanuusmaataloustapaaminen II: Kumppanuusmaatalouden reilut maksumallit, 5.9.2020, Vantaa (Kaupunkilaisten oma pelto). Järjestäjinä Reilu ruokamurros – ja Kumakka-hanke sekä Kaupunkilaisten oma pelto. Lue tilaisuuden annista Reilu ruokamurros -hankkeen sivulta

Kumppanuusmaataloustapaaminen I, 22.2.2020, Järvenpää ja Tuusula (Luomuosuuskunta Oma Maa). Järjestäjänä Kumakka-hanke.

Luomupäivät 6. – 7.11.2019, Jyväskylä. Kuuntele Galina Kallion esitys: Talous maan ehdoilla – vaihtoehtoista kauppaa kumppanuusmaataloudesta?

 

Oletko järjestämässä tilaisuutta, jossa käsitellään myös kumppanuusmaataloutta tai läheisesti siihen liittyviä aiheita? Toivoisitko, että tilaisuudesta kerrotaan tällä sivulla? Lähetä meille viestiä tällä yhteydenottolomakkeella, kiitos.