Kumppanuusmaatalousviikko 2022

OHJELMA 20.-27.2.2022

Kumppanuusmaatalous on muutakin kuin ruokaa – teemaviikko ensimmäistä kertaa Suomessa (Tiedote 18.2.2022)

Ennakkotapahtuma su 13.2.2022: Yhteisöllinen ruoka -paneelikeskustelu, järjestäjänä Osuuskunta Oma Maa, katso tilaisuuden nauhoitteet Oma Maan YouTube-kanavalta.

 

Sunnuntai 20.2.2022 klo 17

Kumppanuusmaatalousviikon avaustapahtuma (etätilaisuus), katso tilaisuuden tallenne

Kumppanuusmaatalousterveisiä Ranskasta ja maailmalta, Jocelyn Parot, General Secretary of URGENCI, The International Network for Community Supported Agriculture

“Jo lähes miljoona eurooppalaista on mukana kumppanuusmaataloudessa. Kumppanuusmaatalouden muutoskestävyys on korostunut koronapandemian ja maatilojen kannattavuuskriisin aikana. Kumppanuusmaatalous joustaa muuttuvissa olosuhteissa, ja viljelijät saavat tukea kuluttajajäseniltä.” – Jocelyn Parot

Parot vieraili Suomessa kymmenen vuotta sitten, mikä innosti perustamaan Suomen ensimmäiset kumppanuusmaatalousmalliin perustuvat ruokaosuuskunnat. Mikä on tilanne nyt? Tervetuloa tutustumaan kumppanuusmaatalouteen avaustapahtumassa ja hyödyntämällä viikon muuta ohjelmaa!

 

Koko viikko:

Tietoa, kokemuksia ja ajatuksia kumppanuusmaataloudesta:

Kumppanuustilat Suomen kartalla – tutustu kumppanuustiloihin

 

Maanantai 21.2.

Joukko suomalaisia kumppanuusmaatalousyhteisöjä tuovat manifestillä esiin, mitä ruokajärjestelmän parissa työskentely voi meille antaa ja mikä rooli kumppanuusmaataloudella on ruoantuotannon muutoksessa. Tiedote (21.2.2022)

 

Keskiviikko 23.2 .

Tule kuulemaan Osuuskunta Oma maan toiminnasta, nyt käynnissä olevasta osakepohjaisesta joukkorahoituskampanjasta, sen taustoista ja siitä, kuinka voit ryhtyä osuuskunnan kumppaniksi. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle. Tervetuloa!

 

Perjantai 25.2.

Tule kuulemaan Kaupunkilaisten oman pellon toiminnasta ja miten pääset mukaan nauttimaan puhtaista, tuoreista vihanneksista suoraan omalta pellolta. Yhdestoista satokausi alkaa! Julkaisemme samalla myös kesän mielenkiintoisimman ravintolauutisen. Tervetuloa! T: Olli Repo, yksi perustajäsenistä ja hallituksen puheenjohtaja, Kaupunkilaisten oma pelto & Ruokaosuuskunta

Kumppanuusmaatalous – muutakin kuin ruokaa.

 

Kumppanuusmaatalousviikon järjestävät Suomen kumppanuusmaatilojen verkosto Kumppanuusmaatalous ry, Luomuliitto ja Kumppanuusmaataloudella kestävyyttä, kilpailukykyä ja maatalouden arvostusta (KUMAKKA) -hanke.