Yleiset

Tietoa Saksan poliittisesta historiasta, nykypuolueista ja teemoista, joita poliitikot käsittelevät työssään.

DAAD – Der Deutsche Akademische Austauschdienst
Tietoa DAAD:sta, joka on maailman suurin vaihto-opiskelijoita ja ulkomailla työskenteleviä tutkijoita tukeva organisaatio.

Das ist Deutschland
YLE1:n aikuisille tarkoitettu saksan kielen tv-alkeiskurssi, joka auttaa matkailijaa selviytymään helposti käytännön tilanteissa. Sivuilla on kurssiin liittyvää harjoitusmateriaalia, täällä voit kohentaa saksan kielen taitojasi sekä Saksan tuntemustasi.

Deutschland
Yleistä tietoa Saksasta.

Deutsche Dialekte
Tietoa Saksan eri murteista.

Deutsch für Studierende der Musik
Sibelius-Akatemian saksan kielen materiaalipankki, jossa on hyödyllisiä linkkejä musiikin opiskelijoille ja saksan kielestä kiinnostuneille.

Die Schweiz
Yleistä tietoa Sveitsistä.

Donnerwetter
Web-Arbeitskreis von Hochschullehrerinnen und -lehrern für Deutsch als Fremdsprache an den Sprachenzentren im Raum Helsinki.

Euromobil
Vaihto-opiskelua tukeva multimediapohjainen kielenoppimisohjelma, jonka voi ladata omalle koneelleen.

Kompass Deutsch
Etenkin lapsille, mutta miksei myös vanhemmille, suunnattu saksan alkeisopiskeluun tarkoitettu verkkomateriaali. Sisältää tehtäviä ja opettajan oppaan.

Netzspiegel: Landeskunde im Internet
Sivustolla esitellään kymmenen kieliharjoitusmoduulia, joista jokainen keskittyy yhteen saksalaisen kulttuurin osa-alueeseen, kuten urheiluun, ruoka- ja lomakulttuuriin. Sivustolta löytyy edelleen yli sadan linkin lista saksan kielen verkkomateriaalieihin liittyen kieleen, kirjallisuuteen ja kulttuuriin.

Seagull Tandem
The SEAGULL-projekti pyrkii tukemaan tandem-opiskelua erilaisin tavoin. SEAGULL tulee sanoista Smart Educational Autonomy through Guided Language Learning. Sivusto tarjoaa eri teemoihin liittyviä aineistoja: mm. kuvia, harvinaista sanastoa ja kielioppirakenteita.  Materaalit ovat kielten ammattilaisten laatimia. Tarjolla on myös didaktista ja kielellisiin ilmiöihin liittyvää neuvontaa.
Suuntana Itävalta
Tämä opas tarjoaa perustietoa Itävaltaan opiskelemaan, työharjoitteluun tai työskentelemään lähtöä
suunnitteleville. Lisäksi oppaassa on lukuisia yhteystietoja ja osoitteita yksityiskohtaisemman
tiedon lähteille.
Suuntana Saksa
Oletko kiinnostunut opiskelusta tai työskentelystä Saksassa? CIMOn Suuntana Saksa -opas auttaa eteenpäin kun etsit tietoa erilaisista mahdollisuuksista lähteä Saksaan.
Suuntana Sveitsi
Oletko kiinnostunut opiskelusta tai työskentelystä Sveitsissä? CIMOn Suuntana Sveitsi -opas auttaa eteenpäin kun etsit tietoa erilaisista mahdollisuuksista lähteä Sveitsiin.
Yleistä tietoa Saksasta.
Tübingenin yliopiston sivuilla on todella paljon luentotaltiointeja kuunneltavana ja katseltavana. Materiaalia on kattavasti eri aloilta, joten sitä voi hyödyntää oman alan sanaston opiskelussa. Sivun alalaidassa on linkkejä ryhmiteltynä tieteenaloittain.
Deutsch Perfekt online
Tietoa maasta ja ihmisistä.