Harjoituksia, kursseja ja testejä

“Arjen ilot” -verkko-oppimateriaali venäjän kielen opiskeluun
Sisältää videoita ja harjoituksia mm. arkisista tilanteista. Apukielenä suomi.

Etälukion venäjän kurssit
Ensimmäisenä on kurssin etusivu, sitten tekstit aihepiirien mukaan, kielioppi, tehtävät, sanasto ja hauska tietää -osio, jossa jotakin kurssin asiaa käsitellään hieman syventäen. Useimmista teksteistä on olemassa myös äänitiedostot.

Goethe-test
Goethe-Verlag
in ilmaisia sanastotestejä sekä alkeis- että edistyneemmälle tasolle. Apukielenä suomi.

Harjoituksia venäläisistä aakkosista
Aakkoset on jaoteltu ryhmiin, jotka käydään tehtävineen yksitellen läpi. Suurin osa tehtävistä on Drag and drop -tyyppisiä, eli niissä pitää siirrellä hiirellä sanoja tai kirjaimia. Sisältää myös äänitiedostoja, joten voit kuunnella aakkoset.

Most-verkkokurssi
Kurssiin kuuluu kymmenen aihepiiriä, joissa edetään tehtävästä toiseen. Sivustolta löytyy myös kielioppiosio, ja tehtäviin kuuluu äänitiedostoja.

MOCT – den ryska nätkursen
Valtakunnallisessa virtuaalikouluhankkeessa toteutettu verkkokurssi.

Seagull Tandem
The SEAGULL projekti pyrkii tukemaan tandem-opiskelua erilaisin tavoin. SEAGULL tulee sanoista Smart Educational Autonomy through Guided Language Learning. Sivusto tarjoaa eri teemoihin liittyviä aineistoja: mm. kuvia, harvinaista sanastoa ja kielioppirakenteita.  Materaalit ovat kielten ammattilaisten laatimia. Tarjolla on myös didaktista ja kielellisiin ilmiöihin liittyvää neuvontaa.

Russian Language Learning Website
Tällä sivustolla voi opiskella venäjää Puškinin,  Gogolin, Tolstoin ja Blokin tekstien avulla. Teksteihin liittyy sanasto- ja kielioppitehtäviä ja äänitteitä.
University of Sussex & London School of Economics and Political Science

Russian Test
Monivalintatesti, jonka avulla voit kartoittaa venäjän osaamistasi.
ESL

Время говорить по-русски
Venäjän alkeistason kurssi. Sivut ovat mm. englanniksi, espanjaksi ja saksaksi.

Venäjää matkailijoille
Venäjää matkailijoille on kuusiosainen perustason venäjän kielen kurssi. Sanastoa, fraaseja ja kielioppia harjoitellaan runsaiden tehtävien avulla, puheenymmärtämistä kuuntelu- ja videotehtävien avulla.

YLE Oppiminen – Venäjä
YLEn verkkomateriaalia venäjän opiskeluun.