13. luukku – Lux Humanan joulukalenteri

Harry Salmenniemi: Uraanilamppu ja muita novelleja
2017, Siltala

 

 

 

 

 

 

 

 

Salmenniemen novellikokoelmassa otetaan napakka ote novelliperinteestä ja väännetään se sopivan absurdisti vinksalleen. Novelleissa tulkitaan uudelleen suomalaisia klassikkonovelleja, mutta esimerkiksi myös kuvataan käsityskyvyn ylittävä salaattiannos ja kerrotaan kertomus itsestään häiritsevän tietoisella metatasolla.

 

 

 

 

 

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa. Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *