15. luukku – Lux Humanan joulukalenteri

Pablo Neruda: Andien mainingit (Suom. Pentti Saaritsa. Helsinki: Tammi, 1972)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andien mainingit on Nobel-palkitun Nerudan suomennosten klassikko. Se käsittää runoja vuosilta 1921–1969, ja aiheet vaihtelevat rakkaudesta siihen, kuinka latinalainen Amerikka on pohjoisen, Yhdysvaltain puristuksessa; kaksi näytettä:

 

Siitä pitäen kun rakastan sinua et muistuta ketään.

Anna kun lasken sinut keltaisten kukkaköynnösten lomaan.

(katkelma nimeämättömästä runosta)

 

LIPPU

Iske kitarasi tuleen,

kohota se palavana:

siinä sinulle lippu.

 

 

 

 

 

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa. Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *