Yliopisto-pedagogiikka

Yliopistopedagogiikka lääketieteellisessä tiedekunnassa

Helsingin yliopiston yliopistopedagogiikan keskus (HYPE) tarjoaa 5 op:n koulutuksia, joista seuraavat perusopintojaksot ovat parhaita yliopistopedagogisten koulutusten aloittajille, HUS:in koulutuksiin osallistuville sekä dosentuurin hakijoille.

Näistä suosittelemme aloittamaan:
Meilahdessa järjestetään seuraavat kurssit syksyllä 2022:

Opetusperiodi 1:
YP1 kurssi: Oppiminen yliopistossa, 5 op
13.9. klo 9-15
29.9. klo 9-15
12.10. klo 9-15
1.11. klo 9-15
ja
Opetusperiodi 2
YP2.1 kurssi: Opetuksen linjakas suunnittelu, toteutus ja arviointi, 5 op
13.10. 9-15
31.10. 9-15
23.11. 9-15
13.12. 9-15

Meilahden kursseista vastaavat kampuksen pedagogiset yliopistonlehtori Eeva Pyörälä ja Milla Räisänen.

Läsnäolo koulutuspäivissä on edellytys kurssin suorittamiselle, joten tarkistathan sen, että pystyt osallistumaan niihin.

Hakuedellytyksenä on mm. henkilöstökoulutuksen vaatimusten mukainen työsuhde Helsingin yliopistoon. Sen lisäksi Meilahden kampuksen kursseille otetaan mm. HUSissa työskenteleviä, jotka voivat selkeästi osoittaa osallistuvansa perus- jatko- tai erikoistumiskoulutukseen. Hakemuksessa kannattaa tuoda koulutustehtävä selkeästi esille.

Yliopistopedagogiikka on Helsingin yliopiston opettajille ja opettaville tutkijoille tarkoitettua henkilöstökoulutusta. Koulutuksesta vastaa ja sen järjestää Yliopistopedagogiikan keskus (HYPE). Jokainen kurssi on viiden opintopisteen (5 op), joka vastaa noin kokonaistuntimäärältään noin130 tuntia. Yliopistopedagogiikan kurssit ovat työläitä ja niitä kannattaa suorittaa vain yksi/periodi.

Hakuohjeet
Haku kursseille tapahtuu SAP Success Factors (”Suffeli”) järjestelmän kautta. Linkki järjestelmään (Kirjaudu HY-tunnuksilla).

Jos sinulla on vaikeuksia kirjautumisen kanssa (esim. kysyy organisaatiotietoa), sinun tietosi puuttuvat todennäköisesti henkilöstökoulutuksen järjestelmästä. Jos näin on, sinun tulee rekisteröityä järjestelmään seuraavien ohjeiden mukaisesti (kestää n.5-10 min): https://www.helsinki.fi/sites/default/files/atoms/files/suffeli_learning_-_rekisteroitymisohje_ulkoisille_kirjautumissivuille.pdf

Huom! Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudu SAP Success Factors (”Suffeli) järjestelmään uusilla tunnuksillasi. https://login.helsinki.fi/idp/profile/SAML2/POST/SSO?execution=e1s1Löydät koulutukset painamalla ”Selaa kaikkia koulutuksia”-painiketta. Voit hakea kurssia suoraan nimellä tai valitsemalla järjestäjäksi ”Yliopistopedagogiikka/Uni pedagogy HYPE”.Pääset katsomaan kurssin nimeä klikkaamalla kurssin tietoja (Yleiskatsaus).

Ilmoittaudu hakijaksi kurssille Kohteen yksityiskohdat-välilehden kautta,
josta pääset hakemaan ”Ilmoittaudu nyt”-painiketta.Tämä avaa hakulomakkeen.
Täytä hakulomake ja paina vahvista-painiketta.

Hakemus kannattaa täyttää sinun ensi vuoden työsuhde/statuksesi huomioiden.
Huomioithan, että järjestelmä näyttää virheellisesti, että ilmoittautumisen tila on aktiivinen (”aktiivinen ilmoittautuminen”).
Tilan pitäisi olla ”Jonossa”, ja korjaamme tämän manuaalisesti tietoihisi.

Vahvistamme kurssivalinnat hakuajan päättymisen jälkeen, touko-kesäkuun vaihteessa.

Kursseja ei täytetä ilmoittautumisjärjestyksessä, vaan HYPEn valintakriteerien pohjalta.

Otathan yhteyttä, mikäli haku ei vieläkään onnistu yllä olevilla ohjeilla (bettina.lindfors@helsinki.fi) ja (antero.salminen@helsinki.fi).
Tervetuloa hakemaan!