Kuukausitapaaminen 6.4. klo 18 Olutkellari Helsingissä

okh-kuva-2.jpg

Tervetuloa kuukausitapaamiseen uuteen kantaravintolaamme Olutkellari Helsinkiin (Hallituskatu 3)! http://www.olutkellarihelsinki.fi/

Äänestys kuukausitapaamispaikastaon  päättynyt ja Olutkellari Helsinki voitti huomattavalla ääntenenemmistöllä. Perusteluina Olutkellari Helsingille äänen antamiseen oli mm.
– Rauhallisempi, miellyttävämpi, akateemisempi miljöönä;
– Olutkellarin henkilökunta asiantuntevaa ja ystävällistä;
– Hyvä ja vaihtuva valikoima (mm. real ale ja kotimaiset juomat), yksityisyrittäjän
tukeminen, rauhallinen sijainti uusklassisessa rakennusympäristössä ja mukavan oloinen
interiööri.

Varsinaista kantapöytää AOS:lla ei vielä ole Olutkellari Helsingissä, mutta tästä aiheesta voimmekin keskustella kuukausitapaamisessamme.

Olutkellari Helsingin uutuudet: http://www.olutkellarihelsinki.fi/uutuudet 

Äänestys kuukausitapaamisen paikasta

Tervehdys!

Akateemisen olutseuran hallitus on viime aikoina pohtinut perinteisen
kuukausitapaamispaikkamme vaihtoa Oluthuone Kaislasta Olutkellari Helsinkiin. Molemmilla
paikoilla on omat hyvät ja huonot puolensa (niistä alla). Mahdollisen vaihdon
edellytyksenä on kuitenkin jäsenistön laaja tuki. Pyydänkin kaikkia olutseuralaisia
ilmaisemaan oman kantansa tapaamispaikan valintaan. Kaikkien seuralaisten mielipidettä
arvostetaan, tapaamiset ovat jäsenistöä varten.

Äänestys suoritetaan Doodle-palvelun kautta, linkki alla:

http://doodle.com/thnn99dqyn348abu

Oluthuone Kaisla: Perinteinen, tuttu ja mukava. Olemme saaneet oman kantapöydän salista
ja paikan päälle pääsee helposti monesta suunnasta. Valikoima on laaja mutta monelle ehkä
jo liiankin tuttu.

Oluekellari Helsinki: Laaja ja suhteellisen tiuhaan vaihtuva valikoima, varsinkin
harvinaisempia jenkkejä. Hanassa suomalaisia oluita esim. Stadin Panimolta sekä vaihtuva
real ale -hana. Rauhallinen, olutseuralle saatavissa oma kabinetti tai holvi. Ei aivan
niin hyvien liikenneyhteyksien varrella mutta silti keskustassa, Kaislasta kävellen n. 7
min.

Ekskursio One Pint Pubiin tiistaina 24.3.

Hei kaikki oluen ystävät!

Akateemisen Olutseuran hallitus on päättänyt valita joka kuukausi Kuukauden Olutravintolan, johon tehdään kaikille avoin ekskursio.

Maaliskuun ja samalla kaikkien aikojen ensimmäiseksi AOS:n Kuukauden Olutravintolaksi on mm. belgiolutviikkojensa ansiosta valikoitunut One Pint Pub (Santakatu 2 B, Ruoholahti). Onnea OPP!

Järjestämme Pinttiin ekskursion tiistaina 24.3. Yhteislähtö käynnistyy klo 16 Porthanian edestä, josta suuntaamme Kaisaniemen metroasemalle ja sieltä metrolla Ruoholahteen.

Jos et ehdi/pääse yhteislähtöön mukaan, voit liittyä seuraan myöhemmin. Pinttiin löydät kätevästi metrolla tai raitiovaunulla nro 8. Kartta ja muuta tietoa Oman kaupungin sivuilla.

Belgiviikot ovat luonnollisesti edelleen käynnissä, lista oluista löytyy Olutopas.infon foorumeilta. Kaikkia oluita tuskin enää on saatavana, mutta eiköhän kaikille kuitenkin löydy mieleistä juotavaa.

Tervetuloa mukaan!

Maisteluilta 19.3.

Tervetuloa maisteluiltaan torstaina 19.3.!

Tarjolla on kuusi erilaista tummaa ja vaaleaa olutta. Kokonaisuus on tällä kertaa poikkeuksellisen laadukas. Joukossa on monenlaisia oluita luomusta maitokaupan tuotteisiin. Maistelu toteutetaan sokkona olut kerrallaan.

Illan tekee poikkeukselliseksi (erinomaisen tarjonnan lisäksi) sen järjestäminen yhteistyössä Matlun kanssa. Tästä syystä AOS:n jäsenille paikkoja on rajoitetusti.

Tervetuloa maistelemaan laadukkaita oluita poikkitieteellisessä seurassa!

Maisteluilta 19.3. klo 18.30 alkaen, paikkana Domus Gaudium, Matlun klusteri (Mechelininkatu 3 C). Hinta jäsenille 8e, muille 9,5e. Juuri seuraan liittyneet huom! Ensikertalaisille ilta maksaa 4e.

Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen:

aos-hallitus(a)helsinki.fi

Maksut tiistaihin 17.3. mennessä tilille 660100-3353745. Viestiksi
”Maisteluilta 19.3. + Oma Nimi”, maksun saajaksi Vertti Virkajärvi

Karhu Korpisavu, Victory Ale ja Davenports Top Brew De Luxe

korpisavu.jpgkorpisavu.jpgkorpisavu.jpg 

Karhu Korpisavupullon heittämisellä keskelle AOS:laisten Rochefort 10:n maistelua voisi saada suuremman valituksen aikaan kuin Ylänteen Olutta! –kirjalla kuukausitapaamisessa. Olut on kuitenkin niin monimuotoinen tuote, että pitäisi aina muistaa suhteuttaa erilaiset oluet erilaisiin käyttötapoihin ja tilanteisiin. Kaulan ”Savuolut” lupauksesta huolimatta Karhu on tehty massatuotteeksi ja sillä hyvä. Karhun savuolutversiosta on turha etsiä savustettujen maltaiden omalaatuista aromikkuutta kuten perinteisestä rauchbier:stä. Maltaiden savustamisen sijasta palvikinkkumainen aromi on keinotekoisesti tehty. Miten, se ei pullon etiketistä selviä.  Alkon määritelmässä on erityinen huomautus ”Savuoluista poiketen Korpisavussa on vain mieto savunmaku”. Lue loppuun