Oletko sinä onnistuja vai epäonnistuja?

Epäonnistuminen on suhteellista. Samoin myös onnistuminen on suhteellista. Joskus epäonnistuminen voi kääntyä onnistumiseksi ja välillä suuri onnistuminen voi myöhemmin kääntyä epäonnistumiseksi. Se mitä me näemme arkielämässä ympärillämme edustaa meille ainakin alitajuntaisesti onnistumisen mallia. Minä elän Helsingissä, Suomen pääkaupungissa. Kun kävelen kaupungilla näen mainoksia. Vähäpukeisia naisia, pukumiehiä, pikaruokaa, elektronisen robotti-imurin.. Meillä on kaikkea, oletko miettinyt koskaan, mitä kaikkea meillä oikeasti on kahdensadan metrin säteellä Narinkkatorilta? Se kaikki on meille onnistumista, menestystä.

Loputon määrä tavaraa, loputon määrä juuri sitä ruokaa mitä tekee tänään mieli, se on menestystä. Onnistumista. Minulla on työpaikka, käyn siellä jotta saan rahaa, jolla sitten voin osallistua tähän kulttuuriin. Mutta onko se sittenkään onnistumista? Teoriassa minulla on kaikki, mutta käytännössä minulla ei ole juuri mitään. Joku toinen, toisesta kulttuurista, toisesta elämästä – voisi luonnehtia elämääni niin, että käyn työssä josta en pidä, siksi että saan tavaroita mitä en tarvitse. Sen lisäksi tuen toiminnallani monikansallisten suuryritysten toimintaa, jotka tuottavat tavaraa halpatyövoimalla, joskus jopa lapsityövoimalla. Syön pikaruokaa, mikä on moraalisesti niin loputtoman väärin tuotettua, että itku pääsee jos sitä edes kerkeää ajattelemaan.

Olenko siis onnistuja, vai epäonnistuja? Minä en tiedä. Jokainen tekee varmasti elämässään virheitä, mutta ehkä suurimmat virheet ovatkin niitä virheitä joita me emme tunnusta, tai huomaa. Ne ovat rakenteissa, mille me emme tänä yksilön korostamisen aikakautena pysty laittamaan vastaan. Oikeasti me pystyisimme, yhdessä.

“Epäonnistumiselle altistuminen on synnynnäistä”- Ei vain pelkkä altistuminen. Epäonnistuminen on synnynnäistä.

Tässä hieman ajatuksiani aiheen ympäriltä. Ja jotta tämä maailma nyt ei olisi näin synkkä ja musta niin laitan teille tähän vielä linkin joka todistaa että epäonnistumista on myös muunlaista. Iloista päivänjatkoa kaikille

http://www.youtube.com/watch?v=1796OXXdVzs