Kulttuuriexcu: Kenen joukoissa seisot? -taidenäyttely 4.5. klo 15

Tulevasta vapusta voi yrittää toipua nyt myös kuvataiteen äärellä, nimittäin kulttuuriekskulla Amos Andersonin taidemuseossa. Käykäämme siis yhdessä ihmettelemässä 1960- ja 70-luvun vaihteen poliittisesta kuohunnasta ammentavaa Kenen joukoissa seisot? -näyttelyä.

Museon sisäänpääsy maksaa opiskelijoille nykyään vain 2€, ja sillä saa kahden kerroksen ja 80 teoksen verran enemmän tai vähemmän poliittista taidetta:

“Näyttely kertoo 1960-luvun lopulla sukupolvien välille revenneestä rajusta railosta, kun politisoitunut nuoriso kyseenalaisti koko länsimaisen hyvinvoinnin: tavat ja tottumukset, joihin edelliset sukupolvet olivat nojanneet. Hullu vuosi 1968 toimi ärsykkeenä monille taiteilijoille ympäri maailman. Tapahtumia seurattiin aktiivisesti myös Suomessa. Media välitti tietoa – ja ahdistusta – väkivaltaisuuksien uhreista niin Kaukoidässä, Prahassa kuin Pariisissakin, ydinsodan uhka leijui ilmassa ja kolmannen maailman kärsimykset vetosivat poliittiseen nuorisoliikkeeseen.

[…]

Näyttelyn taiteilijoita ovat Matti Helenius, Niilo Hyttinen, Tapio Junno, Kari Jylhä, Kimmo Kaivanto, Harro Koskinen, Markus Leppo, Leo Leskinen, Leo Lindsten, Rauni Liukko, Arvo Siikamäki, Kaj Stenvall ja Olli Viiri.”

Vielä lyhyesti:

MIKÄ: Kenen joukoissa seisot? -taidenäyttely
MISSÄ: Amos Andersonin taidemuseossa, Yrjönkatu 27, (http://www.amosanderson.fi/)
MILLOIN: Perjantaina 4.5. klo 15
PALJONKO: 2€

CategoriesUncategorized