Kuukausikatsaus 10/2020

Polho ry – Kuukausikatsaus 10/2020

On 6. joulukuuta, itsenäisyyspäivä, ja vietän tätä päivää dediksiä vältellen ja kuukausikatsausta kirjoittaen. Hieman eroaa tämän vuoden itsenäisyyspäivä viime vuoden Itsarisilliksen hulinasta ja temmellyksestä. Mutta tehtävänäni ei ole nyt kirjoittaa joulukuusta vaan lokakuusta. Hallituksellemme tuttuun tapaan kuukausikatsaus on jälleen todella myöhässä. Joten ehkä onkin aika hypätä takaisin Polhon lokakuuhun.

Lokakuun alkaessa syksyn fuksitapahtumat olivat ohi ja oli jälleen aika totuttautua nykyhetken ”normaaliin” arkeen. Kuukauden alussa tarkoituksenamme oli järjestää uusille pääaineopiskelijoillemme retki Seurasaareen, jossa olisimme päässeet tutustumaan paremmin toisiimme. Säät olivat valitettavasti meitä vastaan ja tapahtuma jouduttiin perumaan. Toivottavasti ensi vuoden puolella jokin vastaava tapahtuma on mahdollista järjestää. Järjestimme myös yhiksen harkkapaneelin etänä yhdessä rakkaan Tason kanssa, joka etäilystä huolimatta oli täysi menestys. Kiitos vielä panelisteille ja tapahtuman järjestäjille! Kuukauden lopussa ehdimme myös järjestämään muiden Yhmu järjestöjen kanssa Yhmun järjestöinfon sekä merkkimarkkinat. Molemmat olivat mukavan rentoja tapahtumia, joissa pääsi jälleen näkemään uusia fuksejamme, mikä ei tässä maailman tilanteessa ole mikään itsestäänselvyys. Lisäksi syys–lokakuun aikana pyörähti käyntiin paljon mielenkiintoa herättänyt yhiksen dokkariklubi. Tämän uskoisin olevan konsepti, joka varmasti tulee saamaan pysyvän paikan Polhon ja Tason toiminnassa.

Syyskuun fuksitapahtumien jälkeen lokakuu merkitsi Polholle kesän ja lukukauden alun jälkeistä adaptoitumista keväältä tuttuun normiin, jossa suurin osa toiminnasta on etänä. Toisin kuin keväällä, meillä oli nyt paremmat valmiudet jatkaa toimintaamme vaihtoehtoisia tapoja hyödyntämällä. Etä- ja ulkotapahtumien avulla olemme pystyneet nyt syksyllä järjestämään meille perinteikkääksi tulleita tapahtumia, kuten yhiksen harkkapaneelin. Lokakuuta leimasi myös Polhon pian lähestyvä vaalikokous. Tämä tarkoitti hallituksellemme suunnitelman tekemistä, jotta järjestömme saavuttaisi näin etäaikana mahdollisimman monen järjestötoiminnasta kiinnostuneen. Näin jälkikäteen voinkin sanoa, että jotain selvästi teimme oikein, sillä vaalikokouksemme oli sekin täysi menestys. Polho sai jälleen täyden hallituksen. Rauhallisin mielin voi tämäkin vanha jäärä jättää Polhon ensi vuoden varmasti osaavan ja tehokkaan hallituksen käsiin.

Mukavaa loppuvuotta toivottaen,

Saaga Syrjänen

Sihteeri ja 1. viestintävastaava 2020