Kuukausikatsaus 11/2020

Polho ry – Kuukausikatsaus 11/2020

Tammikuun edetessä ja joululomien väistyessä on taas hetki palata arkirutiinien pariin. Itselleni tämä tarkoittaa uudelleen aktivoitumista niin opintojen, töiden, kuin myös Polhon suhteen. Tavoitteet marraskuun kuukausikatsauksen aikataululle olivat klassisen kunnianhimoiset, mutta perinteitä kunnioittaen marraskuun kuukausikatsaus ilmestyy jälleen tavanomaiseen tapaan auttamattomasti myöhässä. Koska vuosi oli vähintään poikkeuksellinen, päätin vuoden 2020 viimeisen kuukausikatsauksen kunniaksi tarkastella kulunutta vuotta kokonaisuutena.

Hallitus järjestäytyi hyvissä ajoin ennen vuoden vaihdetta ja käynnisti vuoden 2020 Yhmun kaudenavajaisilla Kuppalassa. Maaliskuuhun mennessä olimme saaneet nauttia niin virkistäytymisistä, kuin myös Kino Umbrasta, Valtsikan speksistä sekä erinäisistä muista tapahtumista liittyen sekä opintoihin, että työelämään. Maaliskuun puolivälissä globaali pandemia päätti kuin päättikin iskeä kapuloita Suomenkin yhteiskunnan rattaisiin ja Polhon tapahtumaorganisointi koki äkkipysähdyksen.

Kesä kuitenkin helli polholaisia lämmöllä ja saimme myös nauttia pitkän odotuksen jälkeen hallituksen kesken kämppäapproista. Syksy riensi lupaavana, mutta lokakuuhun mennessä alkoivat kevään tapahtumat toistamaan turhan paljon itseään. Innovatiivisuutta vaadittiin tapahtumien peruuntuessa yksi toisensa jälkeen. Ensimmäistä kertaa kenties koskaan jouduimme myös perumaan ikimuistoiset Itsarisillikset ja haaveet Polhon vuosijuhlistakin arkistoitiin odottamaan ensi vuotta. Tosin, kevään jälkeen kokemusta viisaampana, olivat Polhon hallituslaiset kumppaneineen kehitelleet erilaisia ratkaisuja syksyn ja talven tapahtumille, jotka tapahtuisivat nyt tutuksi tulleeseen tapaan etänä. Esimerkiksi harkkapaneeli, Yhiksen etäpikkujoulut ja -etäalumnipaneeli olivat innovatiivisuuden loistavia kulminoitumisia, jotka ilmensivät järjestöläisten paloa tarjota jäsenistölle tapahtumia myös etäelämässä.

Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta hallitusvuosi 2020 täytti pienen yhdenvertaisuusvastaavan kaikki toiveet ja antoi sitäkin enemmän. Tulevaisuus on edelleen epävarmaa monellakin saralla, mutta järjestötyö Polhon ja sen kumppaneiden kesken on osoittanut yhteistyön potentiaalin kaikista haasteista huolimatta. Tämän perusteella rohkenen haaveilla isosti myös tulevalta vuodelta 2021.

Oikein hyvää alkanutta vuotta toivottaen,

Emilia Henttunen

yhdenvertaisuusvastaava 2020