Anneli Aejmelaeukselle kunniamerkki

Tasavallan presidentti myönsi viime itsenäisyyspäivänä 6.12.2014 professori Anneli Aejmelaeukselle Suomen Valkoisen Ruusun 1. luokan ritarimerkin. 

20150423_165657
Suomen Valkoisen Ruusun 1. luokan ritarimerkki

Ritarimerkkiä jaetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille. Merkin saajan tulee olla osoittanut erinomaista osaamista huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä tai omalla erikoisalallaan.

Kunniamerkin luovutti Anneli Aejmelaeukselle 17.4.2015 Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson.

20150417_141145_01
Anneli Aejmelaeus ja Thomas Wilhelmsson

Aejmelaeus kertoo pitävänsä kunniamerkkiä erittäin suuressa arvossa. ”Kun tietää, että ehdotus kunniamerkin antamiseen lähtee aina omasta työyhteisöstä ja kulkee monen seulan läpi, matkan varrella on täytynyt olla monta kollegaa ja esimiestä, jotka aivan ilmeisesti arvostavat minun työtäni. Se antaa tosi hyvän mielen ja motivoi jatkamaan”, hän sanoo.

Kunniamerkkejä saatettiin aiemmin käyttää arkitilaisuuksissakin mutta nykyisin käyttö rajoittuu merkittäviin juhliin. Aejmelaeuksella tällainen juhla on jo tiedossa: ”Viimeistään promootiossa 2017 pääsen käyttämään kunniamerkkiä.”

Teksti: Hanna Vanonen

One thought on “Anneli Aejmelaeukselle kunniamerkki”

Comments are closed.