Muut aineet

LOLAN HEDELMÄSUDOKU
Esi- ja alkuopetus
lola
Visuaalinen sudoku-peli, jossa yhdistyy leikkiminen ja oppiminen. Kehittää loogista ajattelua ja päättelyä.
 
Lataa Applelle
Lataa Androidille
 
DAISY THE DINO
Esi- ja alkuopetus
daisy
Esi- ja alkuopetukseen soveltuva peli, jossa opetellaan visuaalisen koodauksen alkeita. Pelissä annetaan käskyjä dinolle, jonka voi laittaa hyppimään tai vaikkapa tekemään kuperkeikkoja. Vaikka peli on englanniksi, käskyt omaksuu nopeasti ja ohjelmoinnin perusajatus tulee tutuksi.
 
Lataa Applelle
 
KOMA KOMA
Esi- ja alkuopetus, alakoulu
komakoma
Koma Koma on yksinkertainen sovellus animaatioiden tekemiseen. Siinä on vain neljä komentoa – ‘ota kuva, näytä, tallenna, poista’ – joilla pääsee helposti tekemään omia animaatioelokuvia.
 
Lataa Applelle
 
SOCK PUPPETS
Esi- ja alkuopetus, alakoulu
puppets
Nukketeatteria sukkanukeilla. Helppo sovellus, jossa ensin valitaan hahmot, näyttämö ja reksvisiittaa, minkä jälkeen nauhoitetaan tarina liikuttelemalla hahmoja ja puhumalla äänet hahmoille. Hauska sovellus tarinankerrontaan ja satuiluun.
 
Lataa Applelle
Lataa Androidille
 
RUSH HOUR
Esi- ja alkuopetus, alakoulu
rushhour
Rush hour on pulmapeli, missä kuljetetaan punainen auto pois pelikentältä muita autoja liikuttelemalla. Kehittää loogista ajattelua ja päättelyä.
 
Lataa Applelle
 
AURASMA
Alakoulu, yläkoulu, lukio
aurasma
Aurasma on sovellus, missä fyysisiin objekteihin (esimerkiksi kirjan kansikuvaan) on liitetty lisättyä todellisuutta oman mobiililaitteen kameran avulla (esimerkiksi kuvia, videoita tai animaatioita). Kun objektia katsoo oman laitteen avulla, lisätty elementti eli ’aura’ tulee esiin (esimerkiksi kirjan kannesta pomppaa esiin oppilaiden kirja-arvioita). Aurasmalla voi sekä itse luoda että katsoa toisten tekemiä valmiita auroja.
 
Lataa Applelle
Lataa Androidille
 
PhET INTERACTIVE SIMULATIONS
Yläkoulu, lukio
 
Sivustolle on koottu mainioita interaktiivisia simulaatioita tiedeaineiden opetuksen ja oppimisen tueksi. Simulaatiot toimivat suoraan verkossa, tai ne voidaan ladata omalle koneelle.
 
Tutustu kemian simulaatioihin
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *