LIPAS-palvelun saavutettavuuslaskenta on demovaiheessa

Lähiöohjelmaan 2020-2022 kuuluva YLLI-hankkeemme tutkijat ovat avustaneet LIPAS-palvelua saavutettavuuslaskentojen demoamisessa osaksi palvelun toiminnallisuuksia. Tavoitteena on kehittää analyysityökalu, jonka avulla LIPAS-palvelun käyttäjät voivat tulevaisuudessa analysoida matka-aikoja liikuntapaikoille eri liikkumismuodoilla. Lisäksi tavoitteena on, että käyttäjät voivat verrata näitä väestötietoihin. Analyysityökalun betaversiota esiteltiin kaupunkien edustajille ja liikuntapaikkasuunnittelijoille esittelytilaisuudessa 10.6.2021. Tällä hetkellä analyysityökalun betaversio on vain kirjautuneiden käyttäjien käytössä.

Liikuntapaikkojen tarjonta 30 min kävelymatkan päässä
Väestöjakaumaa ja minkä ikäistä väestöä asuu 10, 20 ja 30min kävelymatkojen etäisyydellä esimerkkiliikuntapaikasta.
Oppilaitosten lukumäärä eri etäisyyksillä esimerkkiliikuntapaikasta.

Kuvat: Valtteri Harmainen, LIPAS