Vegaaninen porkkanakakku

Tämä porkkanakakku on todellinen luottoresepti, joka sopii joka tilanteeseen ja maistuu kaikille. Myös pääsiäinen tarjoaa täydellisen tilaisuuden leipoa mehevää kakkua perinteisempien pääsiäisherkkujen rinnalle tai korvaajaksi – kakun värimaailma sopii nimittäin täydellisesti pääsiäispöytään. Resepti on alun perin julkaistu ihanassa Saara Törmän leivontakirjassa Saa vaivata (Like 2003), ja sittemmin sitä on varioinut esimerkiksi Chocochili, mistä tämä versio on […]

Vuohenjuusto-vesikrassipasta

Kevätaurinko on viime päivinä houkutellut pois hellan ääreltä ja mieli on tehnyt kevyen raikkaita ja keväisiä herkkuja. Tämä mainio pasta valmistuu nopeasti, ja hurmaa vaativammankin vieraan. Vegaaninenkin versio onnistunee (hieman eri makuisena, mutta varmasti herkullisena) korvaamalla vuohenjuusto vaikkapa Sheesen vegaanisella fetalla tai omalla suosikkitofulla. Vuohenjuusto-vesikrassipasta  100–125 g vuohenjuustoa (esim. Pirkka Sainte Maure) 200g kivettömiä viinirypäleitä […]

Juuresmuusi ja sitruunaiset linssit

Maistuisiko huolella maustetut vihreät linssit juuresmuusin kera? Tämä resepti sopii mainiosti vegeilevälle opiskelijalle – linssejä saattaa jo valmiiksi löytyä kaapista ja peruna ja porkkanakaan eivät paljoa kukkaroa kevennä. Eikun kokeilemaan! Linssit: 2 dl vihreitä linssejä 1 sipuli 2-3 valkosipulinkynttä 1/3 purjoa (kesäsipulin varretkin käyvät) n. 1 tl juustokuminaa n. 1 tl paprikajauhetta mustapippuria ½ tl suolaa […]