Unicafe-klassikko: Intialainen banaani-linssipata

Moi! Uusi kasviskeskiviikkovuosi 2017 pyörähtää käyntiin, ja uudet kirjoittajat ovat valloittaneet blogin. Tänä vuonna teille kasvisreseptejä keskiviikkoisin päivittelevät ympäristövaliokunnan uudet tiedotus- ja nettisivuvastaavat Sini Holopainen ja Sofia Kaipainen. Vuoden ekaksi herkkuruuaksi valitsimme takuuvarman Unicafe-suosikin, banaani-linssipadan, joka on myös oma lempparimme. Kukapa ei tahtoisi syödä Unicafe-ruokaa myös kotona! Herkullinen linssipata maistuu paitsi yliopistoruokalassa, myös raittiissa ulkoilmassa. […]

Lanttu kanelisella pinaattipedillä

Tämän vuoden ja toimikauden viimeisenä kasviskeskiviikkona tarjoillaan lanttu kanelisella pinaattipedillä. Tämä vaivaton herkku sopii joulun juhlapöytään lisukkeeksi ja tuo vaihtelua laatikoiden, rosollin ja salaattien kylkeen. Resepti sopii myös vegaanin jouluun! Lanttu kanelisella pinaattipedillä 2 keskikokoista lanttua 1 iso sipuli 1-2 rkl rypsiöljyä (voi käyttää myös seesam- tai kookosöljyä, kuten alkuperäisessä ohjeessa) 2 tl vaahterasiirappia Suolaa […]

Kaakaotikut

Jos joululahjaideat antavat yhä odottaa itseään etkä haluaisi antaa mitään turhaa, ovat nämä herkulliset kaakaotikut hyvä vaihtoehto. Herkkulahja ei jää nurkkiin lojumaan, vaan katoaa todennäköisesti nopeasti parempiin suihin. Yhdestä leivontakerrasta tulee noin kymmenen kaakaotikkua ja kauniilla paketeilla saat niistä ilahduttavat lahjat jouluksi! Kaakaotikut reilu 10 kpl 200 g tummaa suklaata 0,6 dl tummaa 100% kaakaojauhetta […]