Syksyinen kasvispannu

Kauden kasviksista saa helposti herkkuja. Tämän keskiviikon reseptissä on runsaasti syksyn makuja ja sitä on helppo muokata oman maun mukaan. Ruokaan voi halutessaan lisätä esimerkiksi paistettua tofua tai pähkinöitä, mikäli reseptistä haluaa ruokaisamman. Syksyinen kasvispannu 2 sipulia valkosipulin kynsiä 1 parsakaali (n. 300 g) 2 paprikaa 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)   öljyä soijakastiketta kasvislientä […]

Pähkinäinen mustikkatuorepuuro

Syksyn kasviskeskiviikot aloittaa mustikkatuorepuuro, joka sopii niin kiireisiin arkiaamuihin kuin pitkän kaavan brunsseillekin. Resepti on lainattu Maustemittakaava-blogista ja siitä voi soveltaa erilaisia versioita. Tuorepuurosta on helppo tehdä vegaaninen versio, eikä esimerkiksi vaniljatanko ole onnistumisen kannalta välttämättömyys. Pienellä vaivautumisella illalla vapautat aikaa syysaamuihin. Pähkinäinen mustikkatuorepuuro kahdelle 2 dl luomukaurahiutaleita 2 dl mantelimaitoa (myös esim. kauramaito käy) […]

Raparperi-pekaanicrumble

Keväiset kasviskeskiviikot lähestyvät kesää ja huipentuvat viimeiseen reseptiin – sesonkiherkku raparperiin. Ohje on lainattu Maustemittakaava-blogista ja on ympäristövaliokuntalaisten hyväksi testaama. Raparperit alkavat olla kypsiä joten ei muuta kuin kokeilemaan! Raparperi-pekaanicrumble 5 dl raparperia 3 dl kotimaisia mansikoita (pakastetut toimivat hyvin) ½ dl tummaa ruokosokeria 1 rkl perunajauhoja 2 dl isoja kaurahiutaleita 1 dl pekaanipähkinöitä 1 tl […]