ISHA Annual Conference in Budapest 14.–19. April 2014

Huh! ISHA Helsingin uudenvuoden semma on takana, mutta ISHA ei lepää. (Scroll down for english)

ISHA:n 25. kevätkonferenssi järjestetään Budapestissä 14.–19. huhtikuuta kuluvaa vuotta. Tilaisuus on ainutlaatuisen historiallinen, sillä kaikkien rakastama ISHA eli International Students of History Association perustettiin juurikin Budapestissä kohta 24 vuotta sitten! Erityisen tästä konferenssista tekee myös ISHA:n perustajien ja alumnien kokoontuminen yhden pöydän ääreen.

Konferenssin teemana on “Images of the Other: Relations between Western and Central-Eastern Europe in History”. Akateemisen osuuden työpajoja täydentävät erilaiset temaattiset kaupunkikierrokset ja tietenkin perinteiset vapaa-ajan aktiviteetit kuten pubikierros ja Kansallisten juomien juhla (National Drinks Party)!

Ilmoittautuminen seminaariin alkaa 10. helmikuuta ja päättyy 14. helmikuuta. Konferenssiin valitut ilmoitetaan viimeistään 21. helmikuuta. Seminaarimaksu 100 e kattaa majoituksen, ruokailut ja matkat paikan päällä. Seuraa sähköpostilistaasi, lisää infoa tulee lähempänä ilmoittaumisen alkamista.

Alustavan kiinnostuksensa osallistua voi ilmaista osoitteeseen teemu.perhio [ ät ] helsinki.fi. Lähdetään porukalla Unkariin!

Alla vielä alkuperäinen viesti ISHA Budapestiltä
IN ENGLISH:

//////////////////////////

We heartily invite you to the 25th ISHA Annual Conference in Budapest, taking place from 14 to 19 April 2014!

The topic of the conference is “Images of the Other: Relations between Western and Central-Eastern Europe in History” and the workshops are going to examine a wide variety of its aspects, including but not limited to conflicts, anniversaries, identities, arts, stereotypes, the press and more. The scientific programme will be complemented by guided thematic tours in Budapest, visits to notable scientific and cultural locations as well as well known and anticipated features like the Pub Crawl or the National Food & Drinks Party.

The highlight of this year’s event is the 25th conference ceremony, where the founders of ISHA and former officials, as well as members of the board of patrons will participate in a round-table discussion on the history and future of ISHA, with the opportunity to meet them and other ISHA alumni during a small evening reception.

The application period for the conference starts on Monday, 10 February 2014 at 00:00 CET and ends on Friday, 14 February 2014 at 23:59 CET. The participants list will be published by 21 February 2014 at the latest. The participation fee is €100, which covers accommodation, catering as well as transportation during the week.

Please follow this blog for further details; workshop descriptions and more are coming soon!

If you have any questions, please contact us at isha.budapest@gmail.com or budapest@isha-international.org.

//////////////////////////