Liity kampusviljelijäksi

Viljelypaikkojen haku on auki 9.-15.4.2018. Ilmoittautumislomake on auki maanataista klo 10.00 sunnuntaihin klo 23.59 asti. Paikat jaetaan pitkälti ilmoittautumisjärjestyksessä ja niitä on rajoitetusti.

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/88681/lomake.html

Tervetuloa mukaan!

Oletko haaveillut kasvattavasi itse omat ruokasi? Kiinnostavatko urbaanit viheralueet ja lähiruoka? Lähde mukaan kampusviljelytoimintaan varaamalla itsellesi viljelypaikka Keskustan, Kumpulan, Meilahden tai Viikin viljelyalueelta!

Viljelypaikan hinta on 10 € ja sen voi jakaa myös kaverin kanssa. Joillakin viljelyalueilla kaikki viljelypaikat ovat käytössä, mutta kaikille kampuksille voidaan rakentaa uusia. Jos rakennat oman paikan saat sen maksutta koko vuodeksi. Samalla paikalla jatkaminen usean vuoden on mahdollista, erittäin todennäköistä, mutta sitä ei voida taata.

Viljelypaikkoja voi myös tiedustella, etenkin kesäkuusta lähtien, kampusten viljelyalueiden vastaavilta:

Kampusviljelyn uusien ilta järjestetään keväisin. Tarkka päivämäärä ja paikka ilmoitetaan tällä sivustolla ja Facebook-ryhmässämme! Kumpulalla ja Meilahdella on myös omat Facebook-ryhmät.

Kaupunkiviljelyn aloittamiseen et tarvitse muuta kuin innostusta! Meiltä löytyy valmiiksi kaikki tarpeelliset välineet ja tietotaito. Kesäisen viljelytoiminnan lisäksi kampusviljelyvaliokunta järjestää erilaisia kaupunkiviljelyyn liittyviä tapahtumia pitkin kevättä ja syksyä. Mikäli järjestelyihin osallistuminen kiinnostaa enemmänkin ja haluat varmistaa viljelypaikan haluamaltasi alueelta, tule mukaan valiokunnan kokouksiin, tai/ja liity Facebook-ryhmiin!

Lue vielä tämä ennen kuin ilmoittaudut:
Kampusviljelyssä on jaossa noin 150 kokonaista viljelypaikkaa, jotka ovat kooltaan vähintään 80x80x80. Yksi henkilö tai ryhmä voi varata itselleen puolikkaan tai kokonaisen viljelypaikan.

Keskustan viljelypaikat sijaitsevat sisäpihoilla, joiden portit ovat iltaisin ja viikonloppuisin lukossa. Snellmanian sisäpihalle pääsee kulkemaan Alexandrian yöavaimella, joka kannattaa hankkia. Topelian sisäpihalle sijoitamme ensisijaisesti henkilökuntaan kuuluvia viljelijöitä.

Kokonainen viljelypaikka maksaa yhdeltä kesältä 10 € ja puolikas 5 €. Viljelijä saa paikan, mullan, kasvien siemeniä, työvälineitä lainaan, lannoitteita, ajankohtaista viljelytietoa sekä mahdollisuuden osallistua kampusviljelyn tapahtumiin.

Kampusviljelyä organisoi HYYn kampusviljelyvaliokunta. Valiokuntalaiset ovat vapaaehtoisia, joten viljelijöiden toivotaan pitävän huolta omista viljelypaikoistaan aloituksesta kauden lopetukseen asti. Hitunen yhteisöllistä henkeä on hyvin suotavaa! Vaikka jokaisella on oma viljelypaikka, niin muidenkin viljelyksistä pidetään huolta ja pyritään osallistumaan yhteisiin talkoisiin ja kunnostuksiin.

Ilmoittautuessasi viljelijäksi lue lomake huolellisesti ja vastaa mahdollisimman tarkasti kysymyksiin. Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä kampusviljelyvaliokuntaan (mia.turtiainen@helsinki.fi).

Seuraa Kampusviljelyvaliokuntaa Facebookissa:
https://www.facebook.com/hyynkampusviljelyvaliokunta/

Liity viljelijöiden ryhmään:
https://www.facebook.com/groups/731073360260690/

Tai kurkkaa blogia ja muita meininkejä osoitteessa http://kampusviljely.fi

Aurinkoisin terveisin,

Kampusviljelyvaliokunnan multapeukalot