Liity kampusviljelyyn

Viljelijäksi?

Oletko haaveillut kasvattavasi itse omat ruokasi? Kiinnostavatko urbaanit viheralueet ja lähiruoka? Haluatko oppia lisää ruuan kasvattamisesta, löytämisestä ja säilömisestä? Lähde mukaan kampusviljelytoimintaan varaamalla itsellesi viljelypaikka Keskustan, Kumpulan, Meilahden tai Viikin viljelyalueelta! Voit myös liittyä jäseneksi, vaikka sinulla ei olisi viljelypaikkaa

Vuoden 2023 kampusviljelyhaku on päättynyt. Kiitos kaikille paikkaa hakeneille! Seuraava haku alkaa 2024 keväällä. 

Paikkoja voivat hakea kaikki Helsingin yliopiston opiskelijat, jatko-opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet. Yksi henkilö voi varata itselleen tai ryhmälle vain yhden kokonaisen viljelypaikan, jonka hinta on 10€.

2023 vuonna viljelytoimintaa on Kumpulassa, Viikissä, Snellmaniassa, Topeliassa ja Meilahdessa. Viljelypaikkoja voi myös tiedustella, etenkin kesäkuusta lähtien, kampusten viljelyalueiden vastaavilta, joiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Kaupunkiviljelyn aloittamiseen et tarvitse muuta kuin innostusta! Meiltä löytyy valmiiksi kaikki tarpeelliset välineet ja tietotaito. Kesäisen viljelytoiminnan lisäksi kampusviljelyvaliokunta järjestää erilaisia kaupunkiviljelyyn liittyviä tapahtumia pitkin kevättä ja syksyä. Mikäli järjestelyihin osallistuminen kiinnostaa enemmänkin ja haluat varmistaa viljelypaikan haluamaltasi alueelta, tule mukaan yhdistyksen kokouksiin, tai/ja liity Facebook-ryhmiin!

Jäseneksi?

Jäitkö ilman viljelypaikkaa tai kiinnostuitko toiminnasta vasta syksyllä? Ei hätää, sillä yhdistyksen jäseneksi pääsee mukaan ilman viljelypaikkaakin! Voit liittyä kampusviljelyn jäseneksi täysin ilmaiseksi – Liity jäseneksi tämän lomakkeen kautta!

Kampusviljely ry:n jäsenet pääsevät tiettyihin järjestön tapahtumiin alennettuun hintaan, ovat etusijalla erilaisiin excursioihin ja tapahtumiin sekä saavat taatusi infoa seuraavan vuoden viljelypaikkahauista sekä muista järjestön tapahtumista ja uutisista. Kampusviljelyn jäsenyydet myönnetään aina vuodeksi kerrallaan, seuraavan vuoden vuosikokoukseen saakka.

Tarkempaa tietoa viljelypaikoista

Kampusviljelyssä on jaossa noin 150 kokonaista viljelypaikkaa, jotka ovat kooltaan vähintään 40x80x80 cm (KxSxL). Yksi henkilö tai ryhmä voi varata itselleen puolikkaan tai kokonaisen viljelypaikan.

Keskustan viljelypaikat sijaitsevat sisäpihoilla, joiden portit ovat iltaisin ja viikonloppuisin lukossa. Snellmanian sisäpihalle pääsee kulkemaan Alexandrian yöavaimella, joka kannattaa hankkia. Topelian sisäpihalle sijoitamme ensisijaisesti henkilökuntaan kuuluvia viljelijöitä.

Kokonainen viljelypaikka maksaa yhdeltä kesältä 10 € ja puolikas 5 €. Viljelijä saa paikan, mullan, kasvien siemeniä, työvälineitä lainaan, lannoitteita, ajankohtaista viljelytietoa sekä mahdollisuuden osallistua kampusviljelyn tapahtumiin.

Kampusviljelyä organisoi Kampusviljely ry. Toiminta on vapaaehtoista, joten viljelijöiden toivotaan pitävän huolta omista viljelypaikoistaan aloituksesta kauden lopetukseen asti. Hitunen yhteisöllistä henkeä on hyvin suotavaa! Vaikka jokaisella on oma viljelypaikka, niin muidenkin viljelyksistä pidetään huolta ja pyritään osallistumaan yhteisiin talkoisiin ja kunnostuksiin.

Ilmoittautuessasi viljelijäksi lue lomake huolellisesti ja vastaa mahdollisimman tarkasti kysymyksiin. Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä meihin. 

Seuraa Kampusviljely ry:tä Facebookissa:
https://www.facebook.com/kampusviljelyry

Liity viljelijöiden ryhmään:
https://www.facebook.com/groups/731073360260690/

Aurinkoisin terveisin,

Kampusviljely ry