Ekat kylvöt tehty

Perjantaina 19.5. talkoiltiin (ainakin) keskustakampuksen viljelypaikoilla. Topeliassa riitti hommia, kun osaan laatikoista oli jätetty kasvit talvehtimaan. Nyt on kuitenkin kuolleet kasvit ja roskat kerätty, mullat käännetty ja lannoitettu. Suunnitellessani tulevaa viljelykautta innostuin piirtämään suunnitelman siitä, mitä kaikkea aioin tänä vuonna yrittää viljellä.

Aika pitkälti suunnitelmani mukaan myös toimin. Kotona minulla on toivottavasti ensi viikolla jo herneen ja pavun taimia. Unohdin laittaa ne kasvamaan ja muistin asian vasta tällä viikolla. Yleensä olen ollut huomattavasti aiemmin liikkeellä.

Nyt olin kuitenkin niin innoissani viljelyn aloittamisesta, että tungin muutamat siemenet multaan siinä toivossa, että nekin lähtisivät kasvamaan. Porkkanan ja pinaatin siemenet lykkäsin suoraan laatikkoon. Kurkkua olen myös kasvattanut siemenestä ja aion senkin istuttaa paikallensa ehkä jo ensi viikolla. Toivottavasti sää pysyy yhtä lämpimänä kuin viime päivinä, jotta ei käy huonosti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *