Kohti sadonkorjuun aikaa

Tämä vuosi ei ole tosiaankaan minun parhaita viljelyvuosiani ja kampusviljelijänä huonoin, koska takana on vasta yksi :) Vastoin tahtoani jouduin sadonkorjuuhommiin jo elokuun puolella. Olkoonkin, että ei kai sadonkorjuuksi voi kutsua kuolleiden tai muuten tuhottujen kasvien hävittämistä laatikosta.  Nyt kävi kuitenkin niin. Olen jo aiemmissa kirjoituksissani noitunut huonoa papuonnea tänä vuonna. Tälle ei näkynyt loppua. Taas oli uusimmat kasvit jyrsitty niin, ettei näillä ollut enää toivoa. Revin siis kaikki pavun tapaiset pois laatikosta ja heitin pois.

 

Eikä tässä vielä kaikki. Herne, joka aiemmin oli suorastaan kukoistanut ja tehnyt ihania, makeita ja raikkaita palkoja, oli ilmeisesti loukkaantunut jostain. Kasvi näytti aivan kuolleelta, eikä ollut viikon aikana tehnyt yhtään (syömäkelpoista) palkoa. Niinpä sekin jouti kompostiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jäljellä on enää porkkanat ja kurkku, joka ei kyllä taida tehdä enempää kuin yhden jo poimimani hedelmän. Jätin kurkun toiveikkaana kuitenkin vielä kasvamaan, vaikkei odotukseni olekaan kovin suuret. Porkkanoista poimin muutaman. Laitoin niitä kahdessa erässä ja ensimmäiset ovat jo kohtalaisen kokoisia. Joku voisi sanoa, että ne sopisivat paremmin koristeeksi johonkin A la carte-ravintolan annokseen, mutta kyllä ne minulle kelpaavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *