Vastoinkäymisiä ja onnistumisia

Aloitin viljelykauteen valmistautumisen aikaisin keväällä kylvämällä siemenen jos toisenkin. Pavut ja herneet istutin turveruukuissa, jotka kuitenkin jotenkin mystisesti oli kaivettu maasta tullessani seuraavan kerran kastelemaan. Syytän tästä variksia, jotka pyörivät Topelian viljelyksillä. Onnekseni olin kuitenkin kylvänyt ruukkutaimien lisäksi siemeniä, joten jonkinlaista satoa oli (ainakin vielä tuossa vaiheessa) odotettavissa.

Parhaiten lähti kasvamaan pinaatit, joista keräilinkin parisen litraa satoa. Tänä vuonna minulla ei todellakaan ole ollut onnea papujen kasvatuksessa. Viime vuonna satoa tuli tosi kivasti, mutta nyt seuraava vastoinkäyminen oli katkotut varret. Haluaisin syyttää tästä ihmistä, mutta kait se on mahdollista, että on jonkun eläimen tekosia. Haluaisin toki nähdä sen eläimen, joka kiipeää laatikkoon ja onnistuu jyrsimään papuja siten, että niistä jää kuitenkin parikymmensenttiset varret jäljelle.

Toistaiseksi herneistä on tullut ihan kivasti satoa. Kurkku sen sijaan on ainakin vielä hiukan hidaskasvuinen. Istutin nimittäin myös parvekkeelleni kurkun, josta olen saanut jo neljä isoa kurkkua ja yhden pienen. Itse kasvi on noin puolitoistametrinen. Topelian kurkku on ehkä neljänneksen siitä, enkä ole varma ehtiikö se enää edes antamaan satoa.

Jonkun tai jonkin nakertelemat pavut.

Tältä näytti oletettavasti varisten myllättyä laatikolla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *