Categories
Tapahtumat

Karavaanin syysretki Nuuksion kansallispuistoon su 21.9.

Haukkalampi Luonnon kauneutta, jylhiä maisemia, järviä ja syksyistä ruskaa. Luonnonrauhasta en voi mennä takuuseen, kun en vielä tiedä miten iso porukka meitä on lähdössä päiväretkelle Nuuksion kansallispuistoon Pohjois-Espooseen. :p Tällaista retkeä ei Karavaani ole järjestänyt ainakaan sinä aikana mitä minä olen yliopistolla ollut. Ilmoittautua ei tarvitse, kunhan saavut tapaamispaikkaan su 21.9. klo: 12.00 rautatieasemalle. Tavataan pääovien edessä ulkona (Makkarataloa vastapäätä).

Rautatieasemalta suuntaamme junalla (S,U,L,E) Espoon keskukseen, josta bussilla 85 Nuuksioon (seutulippu käy). Bussipysäkiltä on noin 2km kävely kansallispuistoon.

Kansallispuistossa on eripituisia merkittyjä reittejä, joista olen itse patikoinut Punarinnankierroksen (2km) ja Haukankierroksen (4km). Ehdottaisin, että patikoisimme Punarinnankierroksen, tai sitten jakaannutaan pariin ryhmään jotka voivat mennä haluamansa kierroksen. Lisää tietoa reiteistä löytyy täältä.

Patikoinnin jälkeen voimme suunnata Haukkalammelle (kuvassa) mikä sijaitsee lähellä reittien alku/päätepistettä. Sieltä löytää sekä keittokatos, että erillinen tulentekopaikka. Voidaan pistää tuli, grillailla sapuskaa ja istua iltaa nuotien äärellä. Karavaani mahdollisesti kustantaa makkarat (/kasvisvaihtoehdon). Muuten tuokaa omat juomat ja ihmiset voisivat tuoda jotain syötävää nyyttäriperiaatteella.

Ja sitten bussilla ja junalla taas yöksi kotiin ennen pimeäntuloa, koska hiekkatiellä bussipysäkille ei ole katuvaloja. ^_^ Minulle pimeässä kävely ei tuota ongelmia, mutta kokemukseni mukaan muilla ihmisillä ei ole yhtä hyvää pimeänäköä.

Varusteet sään mukaan.

HUOM!
Jos sunnuntaiksi 21.9. on luvattu sadetta, niin Nuuksioretkeä siirretään seuraavan viikon sunnuntaihin eli 28.9. Katson säätiedotteen edellisenä päivänä ja mailaan listalle, jos retkeä joudutaan siirtämään.