Kuudennella kerralla ulkoillaan

http://xenon.colorado.edu/spotlight/data/ab33/eo/scienceImage5.png

Tämän viikon kurssikerta aloitetaan reippailemalla ulkona. Varaudu siis sellaisilla varusteilla, että tarkenet n. 45 minuutin ajan ulkoilmassa säässä kuin säässä. Ulkoilun aikana on tarkoitus kerätä ryhmissä GPS-laitteella pisteitä ryhmän valitseman kaupunkiympäristöstä löytyvän teeman mukaisesti. Voit miettiä jo etukäteen sopivaa teemaa, jonka mukaisia kohteita voisi kolmen vartin aikana (45 min) lähiympäristöstä kerätä. Ryhmä päättää oman teemansa ennen kentälle lähtöä, joten on hyvä uhrata sille ajatus tai kaksi jo etukäteen, jotta työ käynnistyy ripeästi.

Kurssikerran loppupuoliskolla geokoodataan kohteita kartalle osoitteden pohjalta, etsitään hasardiaihdeisia pisteaineistoja netistä ja muunnetaan ne käyttökelpoisiksi opetuksessa käytettäviksi kuviksi. Kurssikerran ensisijainen kohde ovat opettajiksi opiskelevat, jotka pystyvät tämän kerran jälkeen tuottamaan monipuolisempaa aineistoa oman opetuksensa tueksi.

Muistakaa käydä osallistumassa tutkimukseen, jossa kerätään tietoa blogeista oppimiympäristönä. Kyse on yhden ihmisen väitöskirjatyöstä, joten jokainen vastaus on arvokasta tutkimusaineistoa. Kyselyyn vastaamiseen menee n. 10–15 minuuttia ja vastaaminen tapahtuu täysin anonyymisti.

Linkin kyselyyn löydät täältä: https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/18716/lomake.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *