Torspon taival syysfutsaleissa 2008

Torspo – TF Boys 2 – 4

5.11.2008

Torspon ensimmäinen ottelu futsalsarjassa pelattiin tänään klo 11 Kumpulan
liikuntapyhätössä. Torspolaisia alkoi saapua paikalle alkulämmittelyyn hyvissä ajoin ja tunnelma oli sähköisen jännittynyt. Pienenä ennakkopettymyksenä mainittakoon, että Vuoden tulokas -palkinnon saunaillassa pokannut (ja siitä muille torspolaisille sangriaa myöhemmin illalla juottanut) Joel Kulometsä oli niin pahassa flunssassa, ettei kyennyt
pelaamaan. Joel kuitenkin saapui esimerkillisesti paikalle tsemppaamaan Torspoa, hyvä JOEL!

Ottelu potkaistiin käyntiin vanhan fabun pillinvihellyksestä ja Torspo oli heti vahvasti mukana. Mylly ja Vesa pääsivät makoisiin maalipaikkoihin, mutta ei maistunut pojille vielä tässä vaiheessa… Ottelun edetessä Torspo alkoi hiljalleen menettää otettaan ja kun allekirjoittaneen johtama torspopuolustus pelattiin kunnolla pihalle pääsi vastustaja TF Boys siirtymään 1-0 -johtoon.

Torspo piti kuitenkin pelin hallinnan itsellään ja hieman ennen ensimmäisen puoliajan loppua Salon toverien lahja Torspolle, Otto “fuksi-Otto” Tähkäpää pääsi iskemään toisen fuksin, Hullu-Juhon esityöstä pelin hienosti lukemiin 1-1.

Toisella puoliajalla Torspo jatkoi oman pelin pelaamista, mutta vihollinen onnistui kovalla prässillä ja rankalla fyysisyydellä horjuttamaan Torspon puolustusta ja pelinrakentelua. Niinpä omissa soi jälleen, kun vastustaja kuroi nopeasti jo kolmen maalin karkumatkalle lukemiin 4-1. Torspomaalissa huhkinut Ilkka pelasti minkä pelastettavissa oli, muttei mahtanut takaiskuille mitään puolustuksen vuotaessa.

Vesquinho toi vielä nelisen minuuttia ennen loppua Torspon kahden maalin päähän hienolla nostolla, mutta aika alkoi loppua kesken hurjasta loppurynnistyksestä huolimatta, ja tuomari puhalsi pilliin pelin ollessa 4-2 TF Boysille.

Pelin jälkeen siirryttiin suihkuun ja sen jälkeen Kumpulan Unicafeen syömään
lihamureketta ja BBQ-silakoita, VOI VELJET!

Näin siis alkoi futsalsarja Torspon osalta. Vaihtopelaajien vähäinen määrä ja
avainpelaajien poissaolot vaikuttivat varmasti osaltaan lopputulokseen, mutta ensi viikolla kohti uutta nousua!

Toivo Martikainen

Torspon manageri, Kumpulan cowboy

Torspo – HO 7 – 1

12.11.2008

Torspo avasi voittotilinsä tällä kaudella sekä uuden managerin alaisuudessa komealla tavalla tämänpäiväisessä ottelussa Hämäläistä osakuntaa vastaan.

Ottelu oli määrätty alkamaan klo 12 ja torspolaisia alkoikin saapua paikalle ottamaan alkulämpöä ja vetelemään pelkkiä ylänurkkia jo hyvissä ajoin. Lupauksistaan piti kiinni myös Kaihovaara, joka saapui paikalle valitellen viinapirun rapauttamaa huonoa kuntoaan. Viimein myös maalivahti ja sankari, Hullu-Ilkka Haavisto saapui kentälle psyykattuaan itsensä ensiksi pukukopissa äärimmäiseen raivotilaan ja peli saatiin käyntiin.

Ottelu alkoi väkevässä torspohallinnassa, mutta jälleen kerran se oli vastustaja, joka onnistui ensimmäisenä maalinteossa. Keskialueen pallonmenetyksen jälkeen hämäläiset pääsivät iskemään nopeasti vastaan ja peli oli lukemissa 0-1. Torspolauma ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan otti pelin kulun entistä vahvemmin omaan hallintaansa. Ei kulunut aikaakaan, kun vuoden tulokas Joel “Perovuo” Kulometsä iski komeasti lukemiksi 1-1. Näissä lukemissa siirryttiin myös puoliajalle.

Toisen jakson alkuun peli oli tiukkaa vääntöä, mutta Torspon onnistunut keskialueen prässi oli hitaille hämäläisille myrkkyä eikä vastustaja päässyt juuri lainkaan kontrolloituihin hyökkäyksiin. Torspo mursi jatkuvasti HO:n puolustuksen komeilla seinäsyöttökuvioilla, mutta maali jäi vielä uupumaan. Myös allekirjoittanut pääsi pariin otteeseen makoisiin paikkoihin, mutta ei maistunut.

Pian vapahduksen tuulet kuitenkin puhalsivat torspoleiriin ja Matti Iivari Tikkanen iski komeasti Torspolle 2-1 -johtolukemat. Hämäläinen osakunta alkoi olla punamustan pyörremyrskyn jyrän alla ja pian seurasi lisää, kun fuksien yhteistyö toimi komeasti ja Jouni “Jone Mäksä” Mäkelä pääsi syöttämään Juho T. Korhosen vapaaseen paikkaan. Juhohan viimeisteli yhtä kylmästi kuin Litti pilkulta ja lukemat olivat Torspolle 3-1.

Ottelun loppua kohden Torspolle avautui yhä enemmän maalipaikkoja vastustajan avatessa peliään. Niinpä maalinteossa onnistuivat myös koko pelin keskikenttää vakuuttavasti kontrolloinut Wonder Child, Salon toveri Otto sekä Masa ja Juho toistamiseen. Ottelu päättyi lopulta Torspon murskaaviin 7-1 -voittolukemiin.

Tarkka keskialueen puolustus ja etenkin toisella jaksolla vapautuneesti virrannut ja hyvin tyhjää tilaa hyödyntänyt hyökkäyspeli olivat tänään avaimet voittoon. Managerilta erityinen kiitos maalissa jälleen huippupelastuksia esittäneelle ja jopa maalipuut kavereikseen värvänneelle Ilkalle, HYVÄ ILKKA!!!

Voittotunnelmissa,

Toivo Martikainen

Torspon manageri, Yhiksen Aleksi Ojala

Torspo – Lokomotiv SÅssÅkÅm 6 – 6

26.11.2008

Kiitos fukseille mahtavien pikkujoulujen järjestämisestä sekä usean torspolaisen pelikunnon romuttamisesta! Tänään klo 12 pelattuun otteluun Lokomotiv SÅssÅkÅmia vastaan saapui paikalle 12:sta etukäteen ilmoittautuneesta puolet eli kuusi. Mm. Mylly, Juho “mukahauska” Korhonen, Wonder Child sekä Jouni viruivat sänkyjensä pohjilla pahoissa
tuskissa. HYVÄ POJAT! Paikalle tulleillakin oli hieman kipuja, joten edessä oli kova taisto.

Pahin takaisku koettiin jälleen jo etukäteen. Seminaarityön deadline piinasi Hullu-Ilkka Haavistoa kuin Janne porvaria ja kassari joutui jäämään myöskin pois. Manageri kantoi vastuunsa ja asettui vapaaehtoisten puuttuessa maalitolppien väliin ilman aiempaa veskarikokemusta. Luvassa oli runsasmaalinen kamppailu…

SÅssÅkÅm pääsikin rokottamaan Torspon omaa Victor Valdèsia heti ensimmäisestä hyökkäyksestä, kun kolossaalinen kärkipelaaja (silmämääräisesti arvioituna 203cm / 117,5kg) iski pallon lähietäisyydeltä verkkoon lepsun puolustamisen jälkeen. Torspo tuli kuitenkin pian tasoihin, kun maalintekijä jumalan armosta, Vesa “WZQ” Salminen viimeisteli tyylikkäästi. Ensimmäisellä jaksolla maaleja mätettiin jotakuinkin tasatahtiin. Hauskin tilanne koettiin vastustajan 3-3 -maalissa, kun tolppaveto kimposi allekirjoittaneen takamuksesta peliin ja Lokomotivin kapteeni Liselott Lindström iski pallon maaliin hölmistyneen torspopuolustuksen vaiheillessa. Puoliajalle mentiin Torspon 4-3 -johdossa huikeassa tikissä olleen Vesquinhon vastattua kaikista Torspon osumista.

Toinen puoliaika alkoi varsinaisella taitojalkapallon huippunäytteellä, kun
väsymättömästi uurastanut fuksi-Joel vapautti pitkällä cescmäisellä avauksella Vesan läpi. Salminen otti pallon kylmän rauhallisesti kivikoviksi treenatuilla rintalihaksillaan haltuun ja naulasi pelivälineen suoraan ilmasta yläriman kautta maaliin. Kaunista, niin kaunista…

Torspolaiset jäivätkin ilmeisen häkeltyneenä ihastelemaan tämän 5-3 -maalin huikeutta, sillä ote menetettiin hetkellisesti ja vastustaja pääsi rokottamaan Torspoa kuin Käpylän neuvolan tädit pikku-Toivoa vuonna 1987. SÅssÅkÅm iski pikaisesti kolme maalia putkeen torspopuolustuksen nukkuessa. Asiaa ei luonnollisestikaan myöskään auttanut se, että maalivahdilla pysyi pallo hyppysissään lähes yhtä heikosti kuin Osmo Jussilan raamattu
“Suomen suuriruhtinaskunta”. Torspo oli jälleen takaa-ajoasemassa.

Loppupeli olikin tiukkaa vääntöä ja hyvistä paikoista huolimatta ei pojille tuntunut maistuvan. Lopulta Vesa “el protagonista” Salminen kävi sohimassa kulmapotkusta pallon Teddy Sheringhamiltä opittuun tyyliin vastustajan maaliin ja viimeisteli jo päivän KUUDENTENSA!

Ottelu päättyi edellisillan Roskapankissa viettäneen tuomarin, Aden, viheltäessä pilliinsä ja taululla oli lukemat 6-6. Epätietoisuus on piinannut torspoleiriä jo tunteja, mutta managerin juuri saamien ilouutisten mukaan TORSPO JATKAA PUDOTUSPELEIHIN paremmalla maalierolla SÅssÅkÅmiin verrattuna. UPEAA!!!

TF Boys siis voittaa lohkon, Torspo sijoittuu toiseksi, SÅssÅkÅm kolmanneksi ja Hämäläinen osakunta viimeiseksi. Ensimmäinen jatkopeli pelataan luultavasti keskiviikkona 10.12., merkatkaahan päivä kalentereihinne! Kaikkien kynnelle kykenevien saapuminen
paikalle on äärimmäisen toivottavaa, sillä vain voittaja jatkaa. Lisätietoa kellonajasta ja vastustajasta odotellaan…

Parhain terveisin,

Toivo Martikainen

Torspon manageri

Nuori menestyjä

“Ei kutita mutta tuntuu inhottavalta”

Torspo – Force Majeure 3 – 5

10.12.2008

Voi surkeuksien surkeus…

Tänään pelattiin yliopiston futsalsarjan puolivälieriä ja kello 11 Kumpulassa alkaneessa ottelussa yhiksen ylpeyttä ja häpeäpilkkua eli Torspoa vastaan asettui juristikäärmeistä koostettu Force Majeure. Klassinen valtsika vs. oikis -taisteluasetelma oli luotu.

Itsarisilliksen aikoihin mystisesti alkanut flunssaepidemia on niittänyt torspolaumaa kuin nälkävuodet Suomen maaseutuväestöä. Kenties liika läheisyys ja joukkuehengen fyysinen ylläpitäminen olikin tällä kertaa omaan nilkkaan ampumista, sillä sairaus- ja muut syyt estivät usean runkopelaajan saapumisen paikalle kauden tähän asti tärkeimpään koitokseen.

Vähäiselläkin miehityksellä Torspo otti komean startin otteluun. Ensimmäinen vartti oli puhdasta punamustaa ylivoimaa ja tentistä esimerkillisesti peliin kiirehtinyt Juho “hullu fuksi” Korhonen jyräsi kahdella pikamaalillaan Torspon lupaavalle karkumatkalle. Esityön molempiin maaleihin teki ensimmäisessä Torspo-ottelussaan hienosti ja kärkkäästi pelannut Teemu, fuksi hänkin. Force Majeure alkoi kuitenkin hiljalleen saada enemmän otetta peliin ja kavensi vaarallisesta vastahyökkäyksestä lukemiksi 2-1, numerot joissa siirryttiin myös puoliajalle. Ensimmäiseltä puoliajalta kansalle jäi mieleen myös Torspon managerin päällään pitämä tyköistuva peliliivi, joka toi muodot hyvin esiin.

Toisen puoliajan alkuun vastustaja painoi kovaa päälle, mutta Torspo kesti hienosti maalilla torjuneen Hullu-Ilkan huippupelastusten avulla joten kuten. Force Majeure pääsi kuitenkin rokottamaan pelin pian tasoihin lukemiin 2-2. Torspo siirtyi uudelleen johtoon vastahyökkäyksestä, kun fuksi-Joel sai irtopallon ja niin paljon aikaa sijoittaa pallo kädet taskussa alakulmaan, että siinä olisi voinut vaikka Hobsbawmin lukaista kannesta kanteen eikä olisi kukaan tullut häiritsemään…

Tämän jälkeen torspopakka alkoi hajota pahasti eikä ohjaus- ja prässipeli toiminut juuri lainkaan. Puolustajat joutuivat juoksemaan liikaa ja vähäisen vaihtomiesmäärän takia jalat oli pian loppu. Torspon saadessa pallon haltuunsa ratkaisut olivat hätäisiä eikä omaa pallollista peliä pystytty enää pelaamaan. Vihollisella sen sijaan riitti energiaa Torspoon verrattuna moninkertaisen vaihtomiesmäärän myötä ja punamustien yli juostiin jatkuvasti.

Lopussa Force Majeure tuli väkisin rinnalle ja ohi, kun rasittuneet ja väsyneet
torspolaiset eivät enää pysyneet vihollisten perässä ja oikislaiset pääsivät
namuttelemaan komeista hyökkäyksistä loppunumeroiksi 3-5.

Näin Torspon taival siis katkesi syksyn futsalsarjassa puolivälierään. Tappio on sikäli katkera, että vielä viisi minuuttia ennen loppua Torspo johti peliä ja oli menossa jatkoon. Nyt kävi näin, manageri on kuitenkin äärimmäisen ylpeä joukkueesta, joka pääsi alunperin jatkoon taistelemalla äärimmäisessä pohmelossa tasapelin pikkujoulujen jälkeisenä aamuna.

Lisäksi on muistutettava hienosta joukkuehengestä; tänäänkin siirryimme pelin jälkeen Unicafeen syömään ja kuuntelemaan Matti Tikkasen verrattomia inttikaskuja eräästä miehestä nimeltä Hännistö sekä puhumaan uskonnollisista jarilitmas-unista. Myös joukkueen saunailta voidaan laskea syksyn hienoimpien tapahtumien joukkoon!

Terveisin,

Toivo Martikainen

Team Manager, Real Torspo

Leave a Reply