Hallitus 2017

Poliittisen historian opiskelijat ry:n hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan toteuttamaan polholaisten sisäistä ja ulkoista yhteistoimintaa. Hallituksen toiminnan puitteet määrittävät yhdistyksen säännöt. Toimeenpanevana elimenä hallitus järjestää tapahtumia sangen laajalla kirjolla. Suurin osa tapahtumistamme järjestetään ja vietetään yhdessa rakkaiden laitoskollegojemme, eli talous- ja sosiaalihistorian ainejärjestön Taso ry:n kanssa. Virkistystoiminnan ohella hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on kehittää opintoja yhteistyössä laitoksen kanssa ja pitää yllä suhteita muihin valtiotieteiden ja historia-aineiden opiskelijoihin. Kansallisesti historia-aineiden opiskelijoiden yhteistyö hoidetaan ensisijaisesti HOL ry:n (Historian opiskelijain liitto) kanssa. Kansainvälistä toimintaa harjoitetaan yhteystyössä muiden Helsingin historia-opiskelijoiden kanssa ensisijaisesti ISHA-Helsinki ry:n puitteissa. Polhon hallitus ei ole salaseura, vaan meille saa esittää ideoita ja toiveita. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä.

Hallituksen palautelomake

Ongelmatilannelomake

Vuoden 2017 toimintasuunnitelma

Vuoden 2017 johtosääntö

Vuoden 2017 talousarvio

 


VUODEN 2017 HALLITUS

VILLE VIITALA        –        PUHEENJOHTAJA

Moikka! Olen Ville, toisen vuoden opiskelija ja toimin tänä vuonna Polho ry:n puheenjohtajana. Mielenkiinto poliittista historiaa kohtaan heräsi lukioaikoina ja päästyäni valtiotieteellisen sitä opiskelemaan, heräsi mielenkiinto myös Polhoa kohtaan. Ensimmäinen vuosi Polhon hallituksessa antoi minulle upeita kokemuksia, hyviä ystäviä, lukuisia kossuviestitappiota ja melkein tuhoutuneen polvinivelen. Näistä lähtökohdista on hienoa päästä luotsaamaan tätä hienoa ainejärjestöä kohti hyvää tulevaisuutta. Vuonna 2017 Polholla on upean särmä hallitus, jonka kanssa on kunnia tehdä hommia!

Kaupunki: Espoo
Disney-hahmo: Herkules
Johtaja: Adolf Ehrnrooth

ville.viitala(at)helsinki.fi

 

 

SIIRI AURA        –        VARAPUHEENJOHTAJA

Polhon vuoden 2017 varapuheenjohtaja Siiri tässä moi! Kiinnostuin poliittisen historian opiskelusta (ja erityisesti VTM-tittelistä) jo lukiossa, ja voinette uskoa kuinka soikeana onnesta olin, kun pääsin sisään vuonna 2015 toisella yrittämällä. Ensimmäinen vuosi yhiksessä ja Polhon hallituksessa tarjosi kokemuksia, joillaisista en ollut koskaan edes unelmoinut, ja haluan olla mukana tarjoamassa samanlaisia kokemuksia kaikille tänä vuonna. Muumimammamaista luonnettani kuvastaa hyvin lempiharrastukseni leipominen, ja minut löytääkin keskustakampuksen ulkopuolelta lähinnä kotootani ruokaohjelmien äärestä.

Kaupunki: Pariisi
Disney-prinsessa: Prinsessa Ruusunen, nyt ja aina
Hallitsija: Dalai Lama

siiri.aura(at)helsinki.fi

 

 

MARIA SIMULA        –        TALOUDENHOITAJA

Moikka! Olen Maria, ensimmäisen vuoden polholainen, ja toimin tänä vuonna Polho ry:n taloudenhoitajana. Huomasin, miten mahtavia tapahtumia Polho järjesti fuksivuonna, ja halusin ehdottomasti mukaan luomaan näitä unohtumattomia tapahtumia polhon hallituksen riveihin heti ensimmäisenä opiskeluvuotenani. Minusta on hienoa kuulua näin ihanaan yhteisöön muiden polholaisten kuin myös kaikkien yhisläisten kanssa, ja meillä hallituslaisilla on kunnia ja velvollisuus pitää langat käsissämme ja yhteisö tiiviisti kasassa!

Kaupunki: Rooma
Disney-prinsessa: Belle
Hallitsija: Tarja Halonen

maria.simula(at)helsinki.fi

 

 

 

ANNI MATERO        –        ENSIMMÄINEN OPINTOVASTAAVA

Moikkamoi! Olen Anni, toisen vuoden opiskelija ja toimin Polho ry:n ensimmäisenä opintovastaavana vuonna 2017. Ajatus valtsikasta ja hakemisesta opiskelemaan poliittista historiaa heräsi aikoinaan lukiossa, ja näin runsaan puolentoista vuoden jälkeen siitä, kun ensimmäisen kerran Kuppalaan astelin, en voisi olla päätökseen hakea tyytyväisempi! Polhosta ja koko yhiksestä on saanut elämään mitä hauskempia muistoja, ihania ja tärkeitä ihmisiä sekä sen yhteisöllisyyden, joka vallitsee niin vanhempien ja nuorempien opiskelijoiden kuin henkilökunnallakin välillä. Vuodesta 2017 tulee varmasti edellisen tapaan huikea ja mielenkiintoinen!

Kaupunki: Tampere
Disney-hahmo: Mushu
Hallitsija: Väyrysen Paavo

anni.matero(at)helsinki.fi

 

 

EEVI SVEHOLM        –        TOINEN OPINTOVASTAAVA & URHEILUVASTAAVA

Moikka! Olen Eevi, toisen vuoden opiskelija sekä Polhon 2. opintovastaava ja urheiluvastaava. Valtsika ja erityisesti poliittinen historia alkoi kiinnostamaan jo lukioaikoina, joten matka Polhoon oli siinä mielessä aika mutkaton vaikka se yhden välivuoden vaatikin. Yliopistolla odottikin Polhon ja koko yhiksen tiivis yhteisö ja hyvä meininki. Polhossa on ollut ihan huippukivaa ja odotan innolla, että päästään puuhaamaan ihanien polholaisten iloksi kaikkea kivaa tänä vuonna!

Kaupunki: Espoo
Disney-hahmo: Olaf
Johtaja: Henrik VIII

eevi.sveholm(at)helsinki.fi

 

 

ELINA NYHOLM        –        SIHTEERI & IT-VASTAAVA

Heippa! Tässä Ellu, toisen vuoden opiskelija ja tämän vuoden Polhon sihteeri ja IT-päällikkö. Tie valtsikaan ja poliittista historiaa opiskelemaan oli suhteellisen satunnainen. Historia kiinnosti, taide vielä enemmän ja yhteiskunnalliset asiat ei niinkään. Nykyään siä valittaa maailmantuskaa jo kämppistenkin korvat täyteen. On se hassua, minne elämä saattaa kuljettaa. Eikä muuten kaduta! Mielenkiinto senkun vaan kasvaa ja parasta on tietty polhon, yhiksen ja lopulta koko valtsikan lämmin henki. Täällä on ihmisen hyvä olla. Vapaa-ajalla haaveilen lukemisesta ja maalaamisesta, tai mistä tahansa järkevästä kuten liikunnasta. Mutta lähinnä suurkulutan ohjelmia Netflixistä ynnä muista suoratoistopalveluista.

Kaupunki: Praha / Helsinki
Disney-hahmo: Kronk
Johtaja: Aragorn

elina.x.nyholm(at)helsinki.fi

 

 

KARA MARTIKAINEN        –        TYÖELÄMÄ- & ALUMNIVASTAAVA

Heissan! Olen Kara, ensimmäisen vuoden opiskelija ja toimin Polho ry:n työelämä- ja alumnivastaavana. “Pitkä harhailuni” loppui, kun pääsin valtsikaan opiskelemaan poliittista historiaa. Tämä on kivaa ja tuntuu kuin olisin uudesti syntynyt, kielikuvallisesti tietenkin. Mahtava ainejärjestö, mahtavat ihmiset ja huikeen hauskaa aikaa elämässä. Hienoa päästä tekemään hommia tässä yhteisössä.

Kaupunki: Vantaan Tikkurila
Disney-hahmo: Mulan
Johtaja: Hatshepsut

kara.martikainen(at)helsinki.fi

 

 

EMILIA LAINE        –        TIEDOTTAJA & YMPÄRISTÖVASTAAVA

Heipä hei! Olen Emilia, ensimmäisen vuoden polholainen ja tänä vuonna vastuualueeseeni kuuluvat ainejärjestön tiedottaminen sekä ympäristöasiat. Polhoon päädyin Uppsalan yliopiston konfliktintutkimuksen kautta, kun rakkaus kotikaupunkiani kohtaan ja pitkään kytenyt unelma Valtsikassa opiskelusta saivat palaamaan tänne. Ja hetkeäkään en ole tätä valintaa katunut – jo fuksien lämmin vastaanotto ja ainejärjestön hyvä yhteishenki tekivät vaikutuksen. Tänä vuonna minut löytää suurella todennäköisyydellä keskustakampuksen lähialueen kahviloista välttelemässä velvollisuuksia sekä tuhlaamassa opintolainaa.

Kaupunki: pyöräilyn ja pohjoimaisen estetiikan mekka eli Kööpenhamina
Disney-hahmo: Frozenin Elsa
Johtaja: hurmaava Elisabeth Rehn

emilia.j.laine(a)helsinki.fi

 

 

 

VALPURI ALANEN        –        TASA-ARVO-, KANSAINVÄLISYYS & ISHA-VASTAAVA

Moi! Olen Valpuri, ekan vuoden opiskelija ja Polho ry:n tasa-arvo-, kansainvälisyys- ja ISHA-vastaava. Olen ollut erittäin kiinnostunut historiasta ja yhteiskunnallisista asioista jo yläasteen alusta lähtien, joskin lukiossa taidehässäkät harhauttivat minua hieman akateemisen tulevaisuuden polulta. Muutaman mutkan ja pääsykoetyrimisen jälkeen kuitenkin löysin tieni valtsikaan, onneksi. Opiskelu on maittanut, joskin luennoilta minut bongaa todennäköisesti piirustusvihko kädessä luentomuistiinpanojen sijaan. Puolen vuoden aikana kertyneiden luennoitsijoiden naamoista ja kanssaopiskelijoiden takaraivoista tehtyjen kuulakärkikynäluonnosten lisäksi on Polho ja yhis antaneet paljon – upeita uusia ystäviä, turvallisen ja tiiviin yhteisön sekä mielenkiintoisia kursseja (oikeesti kuuntelen siellä!). Hallituskausi 2017 tulee olemaan jännittävä, odotan innolla!

Kaupunki: Berliini. Tai oikeesti ehkä Helsinki.
Disney-hahmo: Ed, se hullu hyeena
Johtaja: Rosa Parks

valpuri.alanen(at)helsinki.fi

 

 

ROOSA MANTILA        –        SUHDE- & HOL-VASTAAVA

Terve! Olen Roosa Mantila, ensimmäisen vuoden polholainen, ja toimin vuonna 2017 Polho ry:n suhde- ja HOL-vastaavan hommissa. Meikän tie Oulusta Helsingin yliopistoon oli kivikkoinen ja kiroilun täyteinen. Tänne päästyäni en voisi olla tyytyväisempi: huikea opiskelijayhteisö, mahtava henkilökunta ja mieletöntä vapaa-ajan toimintaa! Hissa on kivvaa, mutta diggailen myös hulluna musiikista. Soitan bassoa ja kuuntelen psykerokkia. Hullun hauskaa vuotta odotellen ja toivotellen!

Kaupunki: Paskakaupunni
Disney-hahmo: Zazu
Johtaja: Nelson Mandela

roosa.mantila(at)helsinki.fi

 

 

LAURI SÄRKKÄ        –        KULTTUURIVASTAAVA

Privjet! Olen ensimmäisen vuoden polholainen, mutta jo jonkin aikaa yliopistolla pyörinyt latinistina. Toimin polhon kulttuurivastaavana (mutta itse suosin titteliä arbiter elegantiae). Kiusallisen heikoilla latinan taidoillani pröystäilyn lisäksi käytän vapaa-aikani tietokoneella pelaamiseen ja anglismeja vastaan taistelemiseen. Poliittisen historiaan päädyin lähestulkoon sattumalta, mutta se on ollut elämäni parempia valintoja.

Kaupunki: Pietari
Disney-hahmo: (kauheaa kulttuuri-imperialismia, mutta jos nyt on pakko valita:) puhuva ovinuppi Liisa Ihmemaasta
Johtaja: Timur Lenk

lauri.sarkka(at)helsinki.fi

 

 

JOUKO RAITANIEMI        –        VIRKISTYSVASTAAVA

Morjens! Olen Jouko, Polhon virkistysvastaava vuonna 2017. Saavuin Polhoon syksyllä 2015 Turusta, missä olen suurimman osan elämästäni asustellut. Yhteiskunnalliset asiat ja historia olivat minulle tärkeitä kiinnostuksenkohteita jo yläasteella, mutta päätös hakea Helsingin valtiotieteelliseen opiskelemaan poliittista historiaa tapahtui vasta abivuoden keväänä. Kiinnostavien opintojen lisäksi Polho ja yhis ovat tarjonneet upean yhteisön, jossa ensimmäinen vuoteni lukemattomine juhlineen sekä Moskovan- ja Riian-matkoineen oli elämäni hauskimpia. Poliittisen historian lisäksi olen kiinnostunut vähän kaikenlaisesta muustakin kulttuuriin, yhteiskuntaan ja tieteeseen liittyvästä, ja erityisen tärkeässä asemassa elämässäni on aina ollut musiikki.

Kaupunki: Turku
Disney-hahmo: Roope Ankka
Johtaja: Olof Palme

jouko.raitaniemi(at)helsinki.fi

 

 


 

Lähettämällä viestin hallituksen sähköpostilistalle tavoitat näppärästi koko hallituksen. Osoite on polho-hallitus(at)helsinki.fi