Hallitus 2020

Poliittisen historian opiskelijat ry:n hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan toteuttamaan polholaisten sisäistä ja ulkoista yhteistoimintaa. Hallituksen toiminnan puitteet määrittävät yhdistyksen säännöt. Toimeenpanevana elimenä hallitus järjestää tapahtumia sangen laajalla kirjolla. Suurin osa tapahtumistamme järjestetään ja vietetään yhdessa rakkaiden laitoskollegojemme, eli talous- ja sosiaalihistorian ainejärjestön Taso ry:n kanssa. Virkistystoiminnan ohella hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on kehittää opintoja yhteistyössä laitoksen kanssa ja pitää yllä suhteita muihin valtiotieteiden ja historia-aineiden opiskelijoihin. Kansallisesti historia-aineiden opiskelijoiden yhteistyö hoidetaan ensisijaisesti HOL ry:n (Historian opiskelijain liitto) kanssa. Kansainvälistä toimintaa harjoitetaan yhteystyössä muiden Helsingin historia-opiskelijoiden kanssa ensisijaisesti ISHA-Helsinki ry:n puitteissa. Polhon hallitus ei ole salaseura, vaan meille saa esittää ideoita ja toiveita. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä.

Polho ry toimintasuunnitelma 2020

Polho ry talousarvio 2020

Polho ry johtosääntö 2020

Hallituksen palautelomake

Ongelmatilannelomake


VUODEN 2020 HALLITUS

 

Oona Leinonen – Puheenjohtaja

Moikka! Olen Oona, toisen vuoden opiskelija ja vuoden 2020 Polho ry:n puheenjohtaja. Toimin vuonna 2019 1.opintovastaavana ja urheiluvastaavana. Yhteiskunnallisen muutoksen koulutusohjelmaan päädyin muutamien välivuosien jälkeen puhtaasti kiinnostuksesta poliittista historiaa ja sen opintoja kohtaan. Valinta osoittautuikin tuota pikaa oikeaksi – hetkeäkään en ole katunut. Viime vuosi Polhossa antoi paljon, niin kokemuksia, oppia kuin ystäviäkin. Polho niin sanotusti imaisi mukaansa jo alkukättelyssä ja tässä sitä nyt ollaan, luotsaamassa hallitusta kohti uutta vuosikymmentä ja uusia seikkailuja. Vuoden 2020 hallituksen kokoonpano on täynnä innokkaita ja hienoja ihmisiä, joiden kanssa työskentely tulee olemaan upeaa.

Kaljaa ja sirkushuveja – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Petriina Matilainen – Varapuheenjohtaja

Moikka! Mä oon Petriina ja toimin tänä vuonna Polhon varapuheenjohtajana. Tää on myös mun ensimmäinen vuosi Polhossa, viime vuosi kului Kumouksessa virkaillessa. Polhon lisäksi opiskelen toista vuotta YHMU:ssa ja tanssin speksissä toimien samalla tanssivastaavana.

Oon alunperin Jyväskylästä kotoisin ja kaipuu Keski-Suomen männikkömetsiin ja järvien ääreen on suuri. Tästä huolimatta nautin yliopistoelämästäni Helsingissä. Koulupöhinän ja tanssimisen lisäksi valmennan joukkuevoimistelijoita ja rentoudun erilaisten sarjojen ja kirjojen parissa.

Uskallan nimittää itseäni tapahtuma-aktiiviksi ja musta on mahtavaa päästä pitämään hauskaa niin uusien kuin vanhojen tuttujen kanssa. Oli sitten kyseessä ekskursio tai bileet, mua saa rohkeesti tulla moikkamaan! Odotan myös innolla kaikkia tapahtumia, mitä tullaan Polhon kanssa järkkäilemään tänä mahtavana juhlavuotena. Niissä nähdään <3

Salaliittoteorioita ja folio-hattuja – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Samuli Tsupari – Taloudenhoitaja & IT-vastaava 

Hei! Olen Samuli Tsupari, kolmannen vuoden Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelman opiskelija. Toimin tänä vuonna taloudenhoitajana ja it-vastaavana. Yhteiskunnallisen muutoksen aineista poliittinen historia on aina ollut lähimpänä sydäntäni. Tämä kiinnostus poliittista historiaa kohtaan vain vahvistui tavatessani muita polholaisia fuksivuonna. Kiinnostukseni politiikkaa kohtaan juontaa juurensa varmaankin lapsuuteen, sillä kodissani keskusteltiin valtavasti politiikasta, taloudesta ja historiasta. Olinkin erittäin onnellinen päästessäni sisään tiedekuntaan ensimmäisellä yrityksellä ja kiinnostunut myös uuden ohjelman tuomista uusista näkökulmista opiskeluun. Vapaa-ajalla lähellä sydäntäni on matkustelu, pianonsoitto ja videopelien pelaaminen.

Punkku ja polho – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Sara-Maria Maunu – 1. opintovastaava

Moikka! Oon Sara-Maria ja toimin vuonna 2020 Polhon hallituksessa 1.opintovastaavana. Tuleva vuosi on toinen niin yliopistolla kuin Polhonkin hommissa pyörimässä. Yliopiston ulkopuolella aikani kuluu suurimmaksi osaksi dediksestä dedikseen liitäen, töissä hamppareita edelleen käännellen ja silloin tällöin netflixmaratoonin äärelle romahtaen. Odotan innolla tulevaa vujuvuotta ja kaikkea muuta siistiä mitä ollaan teille järkkäilemässä! Moikataan kun tavataan

(Puna)viini, pokkarit, burre ja Polho – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Tuuli Karhunen – 1. työelämä- ja alumnivastaava sekä vuosijuhlavastaava

Moi! Mä oon Tuuli, toista vuotta hallituksessa ja tänä vuonna hoidan 1. työelämä- ja alumnivastaava sekä vuosijuhlavastaavan tehtäviä. Opiskelen toista vuotta yhteiskunnallisen muutoksen linjalla, ja toivottavasti pääainepaikkakin aukeaa vuoden aikana, sillä poliittisen hissan takia tänne tultiin. Mut voi bongata Kaisan kellarista panikoimasta, ja muuten aikaa vietän nyrkkeillen ja nauttien ystävien kanssa hyvästä ruuasta ja viinistä. Tältä vuodelta odotan paitsi työelämäekskujen järkkäämistä Ainon kanssa niin tietysti ennen kaikkea juhlavuotta ja vujuja. Tuu moikkaa tapahtumissa jos näät ni fiilistellään!

Aurinkolasit, huulirasva, panadol ja Polho – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Emilia Henttunen – Yhdenvertaisuusvastaava

Moi! Mä olen Emilia, kaverien kesken “ankkaemo”, ja toimin tänä vuonna Polho ry:n yhdenvertaisuusvastaavana.

Vartuin lapsuuteni maalla Porvoossa sekä lähiöissä eri puolilla pääkaupunkiseutua. Kaupunkiympäristön ja landelaisuuden yhteisvaikutukset ovat tehneet elämänasenteestani värikkään ja toimeliaan. Yhteiskunnallisiin ongelmiin herääminen ala-asteen tienoilla johdatteli meikäläisen hitaasti mutta varmasti kohti poliittista kiinnostusta. Kuitenkin vielä vastaanottaessani valkolakkia lukion auditoriossa olin edelleen täysin pihalla omista tulevaisuudensuunnitelmistani.

Elämä opetti mulle, että akatemia ei ole vain fiksuille ja taitaville, vaan myös uteliaille ja intohimoisille. Tästä syystä päätin välivuoden jälkeen hakea valtsikaan, vaikka en koskaan ollut pitänyt itseäni “perinteisenä opiskelijatyyppinä”. Polhon toimintaan osallistuminen tuntui luontevalta pääainevalintojen täsmentymisen jälkeen. Olin saanut parina aiempana vuotena rauhassa hakea paikkaani yliopistomaailmasta, asettuen lopulta poliittisen historian pääaineopintoihin sekä -järjestötoimintaan.

Sytyn kuvataiteelle, kiireettömyydelle ja autenttisuudelle. Mut voi bongata kiitämästä keskustakampuksen käytävillä tai hikoilemasta Kluuvin Unisportissa. Tuu ihmeessä nykäisemään hihasta, jos mietityttää yhdenvertaisuusasiat tai kaipaat muuten vaan juttuseuraa!

Mukavia housuja ja suuria tunteita – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Saaga Syrjänen – Sihteeri ja 1. viestintävastaava

Moikka! Olen Saaga, toisen vuoden opiskelija Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmassa, jonka sydän kuitenkin sykkii poliittiselle historialle ja erityisesti meidän järjestölle. Vapaa-ajalla mut voi bongata ylikuluttamassa Netflixiä, joogaamassa tai kiiruhtamassa Kallion ja kampuksen välillä.

Tänä vuonna toimin Polhon sihteerinä ja 1. viestintävastaavana eli mun nimi tulee todennäköisesti pomppimaan usein sähköpostissa. Viime vuonna pyörin Polhossa aika lailla samoissa tehtävissä. Innolla odotan kaikkea hauskaa, mitä ollaan tälle vuodelle suunniteltu!

Sänky, peitevoide (mustien silmänalusten piilottamiseen) ja Polho – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Markus Patomo – Ympäristö- ja urheiluvastaava

Hei! olen Markus, ja toimin vuonna 2020 Polhossa Ympäristö-ja Urheiluvastaavana, eli tulen järjestössä vastaamaan opiskelijain jumppa-asioista, ja ahdistumaan sitsien ruokahävikistä. Olen kotoisin Espoosta, ja kotikontuuni kohdistuvista itseironisista sutkautuksista huolimatta viihdyn siellä yhä erinomaisesti. Vapaa-ajallani harrastan muun muassa politiikka-aiheisten podcastien massakulutusta ja kitaran soittelua.

Omaa aikaa – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Susanne Sipinen – Kulttuuri- ja virkistysvastaava

Moi! Olen Susanne, yhmun ensimmäisen vuoden opiskelija. Toimin tänä vuonna Polhon hallituksen kulttuuri- ja virkistysvastaavana. Lähdin hallitukseen mukaan ennen kaikkea uteliaisuudesta järjestötoimintaa kohtaan. Taustalla vaikutti toki kiinnostus myös itse tieteenalasta. Toivon, että voisin omalla järjestötoiminnallani vahvistaa luotettavaa ja avointa ilmapiiriä Valtsikassa. Odotan innolla, mitä kaikkea tuleva vuosi tuo mukanaan!

Tärkeintä on kuitenkin opiskeluelämän tasapainottaminen kaikella muulla turhalla. Vapaa-aikaani vietän mieluusti hyvien ystävien, ulkoilun, musiikin tai elokuvien parissa. Lisäksi haahuilen tällä hetkellä huumaavassa speksikuplassa!

Kahvi ja Nou shame -meininki – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Helena Kilpeläinen – 2. viestintävastaava sekä ISHA- ja kansainvälisyysvastaava

Heissan. Olen Helena (Hippu) ja tämän vuoden ISHA- ja kansainvälisyysvastaava sekä 2. viestintävastaava sekä Yhmun fuksi mallia 2019. Sain Polhon toimintaan kasteen viime vuoden itsarisilliksillä ja sen jälkeen ei ole hallituspaikka epäilyttänyt sekuntiakaan, vaikka kylmää kyytiä olikin. Järjestötoiminta ei ole mulle tuiki tuntematonta, nimittäin kolmas vuosi Santahaminan Sotilaskodissa alkaa tänä keväänä. Muuten vapaa-aika kuluu sukututkimuksen ja kirjojen parissa, käyn mielellään pyörähtelemässä tanssilattiallakin.

On ihan huippua päästä toteuttamaan ja kokemaan hallitusystävien kanssa vaikka mitä kivaa tänä vuonna. Odotan sitä kaikkea innolla ja pienellä jännityksellä!

Hyvä gintonic ja Jamie Fraser – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Aino Ikävalko – suhde-, poleemi- sekä 2. työelämä- ja alumnivastaava

Moiccu, olen Aino ja toimin tänä vuonna Polhon suhde-, poleemi- sekä 2. työelämä- ja alumnivastaavana. Lisäksi pyörin Poleemissa päätoimittajana. Viime vuonna olin myös Polhon hallituksessa ja toimin myös tällöin suhdevastaavana. Järjestön kukoistavat suhteet ovat siis minun vastuullani. 😉 Tänä vuonna tulemme Tuulin kanssa järjestämään teille legendaarisia työelämätapahtumia ja tiivistämme alumnitoimintaa vujuvuoden kunniaksi.

Vapaa-ajalla käyn tanssilattialla sekä flamencossa että Kuppalassa. Pakoillessani dediksiä minut löytää Thirstystä istumassa tuopilla ystävieni kanssa. Odotan innolla tulevaa vuotta uusien pestien parissa, tulossa on huikea vujuvuosi! See you later alligator!

Viini, Frendit ja Polho – mitä muuta elämältä tarvitsee?

 

Miro Leporanta – 2. opintovastaava ja HOL-vastaava

Moikka!
Mä oon Miro ja toimin tänä vuonna hallituksessa Polhon 2. opintovastaavana ja Historian opiskelijain liitto (HOL)-vastaana. Tää on muka eka vuosi Polhon hallituksessa ja yleensäkin ikinä hallitustoiminnassa ja oon siitä innoissa! Duunailen siis yhdessä Sara-Marian kanssa opintoihin ja poliittisen historian opiskelijoiden edunvalvontaan liittyviä tapahtumia ja muita juttuja. HOL-vastaavana puuhailen Polhon edustajana liitossa erilaisia seminaareja, tapahtumia ja muuta.
Oon alunperin kotoisin Klaukkalasta, Nurmijärveltä mutta antipatiat paikkaa kohtaan ovat suuria, joten Helsinki on kaikista rakkain kotipaikka. Oon opiskellut aikasemmin sekä teologisessa- että humanistisessa tiedekunnassa, joten tunnen yliopiston keskustakampuksen skenen aika hyvin.
Mut voi nähä pyörimässä erilaisissa Polhon tapahtumissa, lukemassa Kaisa-kirjastolla ja metsästämässä uutta luettavaa Helsingin moninaisista kirjakaupoista ja antikvariaateista. Vaihdetaan ajatuksia, jos törmätään!
Sentimentalismia ja toivoa – mitä muuta elämältä tarvitsee?

Lähettämällä viestin hallituksen sähköpostilistalle tavoitat näppärästi koko hallituksen. Osoite on polho-hallitus@helsinki.fi