Hallitus

Poliittisen historian opiskelijat ry:n hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan toteuttamaan polholaisten sisäistä ja ulkoista yhteistoimintaa. Hallituksen toiminnan puitteet määrittävät yhdistyksen säännöt. Toimeenpanevana elimenä hallitus järjestää tapahtumia sangen laajalla kirjolla. Suurin osa tapahtumistamme järjestetään ja vietetään yhdessa rakkaiden laitoskollegojemme, eli talous- ja sosiaalihistorian ainejärjestön Taso ry:n kanssa. Virkistystoiminnan ohella hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on kehittää opintoja yhteistyössä laitoksen kanssa ja pitää yllä suhteita muihin valtiotieteiden ja historia-aineiden opiskelijoihin. Kansallisesti historia-aineiden opiskelijoiden yhteistyö hoidetaan ensisijaisesti HOL ry:n (Historian opiskelijain liitto) kanssa. Kansainvälistä toimintaa harjoitetaan yhteystyössä muiden Helsingin historia-opiskelijoiden kanssa ensisijaisesti ISHA-Helsinki ry:n puitteissa. Polhon hallitus ei ole salaseura, vaan meille saa esittää ideoita ja toiveita. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä.

 

Hallituksen palautelomake

Ongelmatilannelomake

Vuoden 2019 toimintasuunnitelma

Vuoden 2019 johtosääntö

Vuoden 2019 talousarvio

 


VUODEN 2019 HALLITUS

 

JOHANNES VÄNTTINEN PUHEENJOHTAJA 

Moi! Olen Johannes, toisen vuoden opiskelija ja toimin vuonna 2019 Polho ry:n puheenjohtajana. Peruskoulussa ja lukiossa historia ja yhteiskuntaoppi olivat aina mieluisia aineita, ja minulle olikin harvinaisen selvää, mitä haluan yliopistolla opiskella. Toimin viime vuoden hallituksen taloudenhoitajana ja virkistysvastaavana, mikä antaa minulle hyvät valmiudet lähteä kipparoimaan uutta hallitusta eteenpäin. Ensimmäinen vuosi antoi minulle mahtavia ystäviä, huikeita muistoja ja rakkauden tätä ainejärjestöä kohtaan. Mahtavaa päästä tekemään kivoja hommia kivoille ihmisille!

Matti Nykänen -sitaatti: “Kaikki on all right ainakin minulla. En tiedä, onko muilla.”

johannes.vanttinen@helsinki.fi

 

OTTO HORMIO – VARAPUHEENJOHTAJA

Hei! Olen Otto ja Polhon tämänvuotinen varapuheenjohtaja. Asun tällä hetkellä Espoon Matinkylässä, mutta lähtöisin olen maailman onnellisimmasta paikasta eli Kauniaisista. Tehtäväni on jakaa puheenjohtajan harteilla olevaa taakkaa. Johanneksen ollessa estynyt toimin hänen sijaisenaan ja pyrin myös tuomaan näkökulmia toimintamme kehittämiseksi. Tämä on ensimmäinen vuoteni Polhon hallituksessa kuin myös yliopistossa. Tavoitteeni on ottaa kaikki irti yliopistoajasta. Poliittinen historia kiinnostaa sen takia, koska se yhdistää sekä historian että politiikan tutkimisen ja luo näkökulmia menneisyydestä, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Asiat, joihin aion osallistua, teen aina kunnolla pyrkien parhaimpaan lopputulokseen. Yhteisönä Polho on perinteikäs, aktiivinen sekä oman tasonsa tiedostava ja tämän kaiken edistämistä on etuoikeus toteuttaa. 

Matti-sitaatti: “Meikäläisen aikataulu on sellainen, että ikinä ei olla myöhässä mistään.” 

otto.hormio@helsinki.fi

 

SAMULI TSUPARI – TALOUDENHOITAJA & KULTTUURIVASTAAVA 

Hei! Olen Samuli Tsupari, toisen vuoden Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelman opiskelija. Toimin tänä vuonna taloudenhoitajana ja kulttuurivastaavana. Yhteiskunnallisen muutoksen aineista poliittinen historia on aina ollut lähimpänä sydäntäni. Tämä kiinnostus poliittista historiaa kohtaan vain vahvistui tavatessani muita polholaisia fuksivuonna. Kiinnostukseni politiikkaa kohtaan juontaa juurensa varmaankin lapsuuteen, sillä kodissani keskusteltiin valtavasti politiikasta, taloudesta ja historiasta. Olinkin erittäin onnellinen päästessäni sisään tiedekuntaan ensimmäisellä yrityksellä ja kiinnostunut myös uuden ohjelman tuomista uusista näkökulmista opiskeluun. Vapaa-ajalla lähellä sydäntäni on matkustelu, pianonsoitto ja videopelien pelaaminen.

Matti-sitaatti: “Elämä on ihmisen parasta aikaa.”

samuli.tsupari@helsinki.fi

 

OONA LEINONEN – 1. OPINTOVASTAAVA JA URHEILUVASTAAVA 

Moikka! Tässä Oona, ensimmäisen vuoden opiskelija ja Polhon tämän vuoden ensimmäinen opintovastaava ja urheiluvastaava. Alun perin olen kotoisin Espoon hiekkarannoilta, tuttujen kesken Matinkylästä. Nykyisin Helsingissä asustelevana vietän aikaa lähinnä Kaisa-kirjastossa, joskus myös juoksennellen metiköissä tai pelaillen fudista. Polhoon päädyin muutamien rattoisien välivuosien jälkeen kiinnostuksesta osittain yhteiskuntaa ja sen historiallista muutosta, osittain politiikkaa (Kekkosta) kohtaan. Polho on ottanut avosylin vastaan ja koukkuun tässä onkin sitten jääty. Loistavaa vuotta odotellen!

Matti-sitaatti: “Jokainen tsäänssi on mahdollisuus!”

oona.a.leinonen@helsinki.fi

 

SARA-MARIA MAUNU – 2. OPINTOVASTAAVA JA VIRKISTYSVASTAAVA 

Moikka oon Sara-Maria, mutta saa kutsua ihan Saraksi vaan. Toimin vuonna 2019 Polhon 2. opinto- ja virkistysvastaavana. Olen ensimmäisen vuoden opiskelija yhteiskunnallisen muutoksen ohjelmassa, mutta hain tänne ensisijaisesti poliittisen historian vuoksi, joten Polho tuntui luontevalta valinnalta. Olen alun perin Lappeenrannasta kotoisin ja sen jälkeen muutaman Hyvinkää-vuoden jälkeen täysin espoolaistunut. Opiskelukiireiden lisäksi aikani kuluu töissä hamppareita käännellen, sulkapalloa epäsäännöllisen säännöllisesti pelaillen ja kotisohvalla hyvän kirjan tai Netflixin ääressä chillaten. Odotan innolla tulevaa hallitusvuotta ja tapahtumien järkkäilyä kaikille polhonmielisille!

Matti-sitaatti: “Olin kuolla pakkaseen, mutta vielä riitti voimia tilata taksi.” 

sara-maria.maunu@helsinki.fi

 

MARKUS LEIVO – 1. TYÖELÄMÄ- JA ALUMNIVASTAAVA SEKÄ IT-VASTAAVA 

Terve vaan! Nimeni on Markus ja toimin tänä vuonna 1. työelämä- ja alumnivastaavana sekä IT-vastaavana. Taustaltani kuuluun paljasjalkaisiin stadilaisiin. Opiskelen nyt toista vuotta valtsikassa, mutta järjestöhommissa olen ensimmäistä kertaa mukana. Ennen yliopistoon päätymistä minua kiinnostivat sekä historia että kansainväliset suhteet, minkä vuoksi pohdiskelin hakeutumista joko poliittisen historian tai maailmanpolitiikan opintoihin. Tiukan harkinnan jälkeen päädyin lopulta oman tieteenalamme kannalle (ja hyvä niin). 

Päädyin liittymään tämän vuoden Polhon hallitukseen, sillä osallisuus järjestötoiminnassa oli pyörinyt ajatuksen tasolla jo pitkään, mutta realisoitui käydessäni viime syksyn vaalikokouksessa. Tämän vuoden hallitukselta odotan hyvää tekemisen meininkiä ja mielekkäitä työelämätapahtumia. Hallitustoimien lisäksi tuppaan vapaa-ajallani selailemaan nettiä, kuuntelemaan vanhoja klassikoita tai pyöräilemään, ellei kurssitehtäviä ole jäänyt rästiin.

Matti-sitaatti: “Huominen on aina tulevaisuutta.”

markus.leivo@helsinki.fi

 

SAAGA SYRJÄNEN SIHTEERI, TIEDOTTAJA JA 2. TYÖELÄMÄ- JA ALUMNIVASTAAVA 

Hejssan! Olen Saaga, ensimmäisen vuoden opiskelija Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmassa. Koen kuitenkin poliittisen historian olevan lähellä sydäntäni. Olen viettänyt suurimman osan elämästäni Kauniaisissa, mutta juuri äskettäin olen palannut alkuperäisille juurilleni Helsinkiin. Vapaa-ajalla minut voi bongata joogaamassa tai hyvää ruokaa nauttimassa. Olen myös leffojen ja sarjojen suurkuluttaja, lemppareihin kuuluu 80-luvun klassikkoleffat. 

Tänä vuonna toimin Polhon sihteerinä ja tiedottajana eli minun nimeni tulee todennäköisesti pomppimaan usein sähköpostissa. Toimin myös työelämä- ja alumnivastaavana Markuksen kanssa. Järjestötoiminta on kiinnostanut minua jo opiskelujen alusta saakka, ja mahtavan fuksisyksyn perusteella Polhon hallitukseen hakeminen vaikutti juuri oikealta valinnalta minulle. Innolla odotan kaikkea hauskaa, mitä ollaan tälle vuodelle suunniteltu!

Matti-sitaatti: ”Se on ihan fifty-sixty miten käy.”

saaga.syrjanen@helsinki.fi

 

TUULI KARHUNEN  KANSAINVÄLISYYS, ISHA- JA YMPÄRISTÖVASTAAVA 

Moi! Olen Tuuli, ensimmäisen vuoden yhmu ja tämän vuoden hallituksen kansainvälisyys-, ISHA- ja ympäristövastaava. Polhoon lähdin mukaan ihan sattumalta, vaikka poliittinen historia olikin jo aikaisemmin houkutellut. Kampuksella mut löytää todennäköisimmin Unicafesta, vähän harvemmin lukemasta. Tältä vuodelta odotan huikeita matkoja, tapahtumia ja tietenkin sitä tärkeintä, Itsarisillistä.

Matti-sitaatti: “En ole ulkona kuvioista, vaan pihalla.” 

tuuli.karhunen@helsinki.fi

 

AINO IKÄVALKO  SUHDE-, HOL- JA YHDENVERTAISUUSVASTAAVA 

Heipsun! Mä olen Aino ja toimin tänä vuonna Polhon suhde-, HOL- ja yhdenvertaisuusvastaavana. Alkujani olen lähtöisin Kouvolasta ja maalaisveri virtaakin yhä vahvasti suonissani. Kiinnostus poliittista historiaa ja yhteiskunnallisia asioita kohtaan on kulkenut mukana aina yläaste ajoista lähtien. Lopulta päätös hakea valtsikaan ja yhteiskunnallisen muutoksen koulutusohjelmaan syntyikin luontevasti, enkä ole katunut sitä hetkeäkään!  

Useimmiten muhun törmää Kaisa-kirjaston nurkissa vaipuneena opiskelun syövereihin. Halutessani irtautua arjesta, vietän aikaa ystävieni, hyvän ruuan ja viinin parissa. Jos eksyt meidän järjestämiin bileisiin, suosittelen etsimään mut käsiini tanssilattialta. Mulle voi tulla juttelemaan kaikista mieltä askarruttavista asioista tai ihan vaan hölisemään niitä näitä. Odotan intoa täynnä, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Moikataan kun tavataan!

Matti-sitaatti: “Jos ihminen nukkuu, sille ei tapahdu mitään. Mutta jos se on hereillä, se voi saada vaikka kalan.

aino.ikavalko@helsinki.fi

 


 

Lähettämällä viestin hallituksen sähköpostilistalle tavoitat näppärästi koko hallituksen. Osoite on polho-hallitus@helsinki.fi