Hallitus

Poliittisen historian opiskelijat ry:n hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan toteuttamaan polholaisten sisäistä ja ulkoista yhteistoimintaa. Hallituksen toiminnan puitteet määrittävät yhdistyksen säännöt. Toimeenpanevana elimenä hallitus järjestää tapahtumia sangen laajalla kirjolla. Suurin osa tapahtumistamme järjestetään ja vietetään yhdessa rakkaiden laitoskollegojemme, eli talous- ja sosiaalihistorian ainejärjestön Taso ry:n kanssa. Virkistystoiminnan ohella hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on kehittää opintoja yhteistyössä laitoksen kanssa ja pitää yllä suhteita muihin valtiotieteiden ja historia-aineiden opiskelijoihin. Kansallisesti historia-aineiden opiskelijoiden yhteistyö hoidetaan ensisijaisesti HOL ry:n (Historian opiskelijain liitto) kanssa. Kansainvälistä toimintaa harjoitetaan yhteystyössä muiden Helsingin historia-opiskelijoiden kanssa ensisijaisesti ISHA-Helsinki ry:n puitteissa. Polhon hallitus ei ole salaseura, vaan meille saa esittää ideoita ja toiveita. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä.

Toimintasuunnitelma 2021

Talousarvio 2021

Johtosääntö 2021

Hallituksen palautelomake

Ongelmatilannelomake


VUODEN 2021 HALLITUS

 

Helena Kilpeläinen – Puheenjohtaja

Hei, olen Helena, tuttavallisemmin Hippu ja toimin vuonna 2021 Polho ry:n puheenjohtajana. Järjestötoiminta on minulle ennastaan tuttua juttua, viime vuonna pyöritin Polhossa viestintä- ja ISHA- sekä kansainvälisyyskuvioita. Yliopiston ulkopuolella olen kuluttanut aikaani jo muutaman vuoden sotilaskotitoiminnan parissa Santahaminassa ja hiljattain myös liittotasolla.

Tulevaisuudessa tahdon työskennellä maanpuolustuksen parissa, minkä perässä hain myös Valtsikaan. Omaa paikkaa Yhmussa etsin koko fuksisyksyn, kunnes se löytyi täysin sattumalta Polhon vaalikokouksesta. Polhon toiminta ja rautainen yhteishenki kannatteli läpi koronakevään ja ylläpiti kuuluvuuden tunnetta opiskelijayhteisöön etäilystä huolimatta. Toivon että voin tarjota samanlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tukea niin tämän vuoden hallitukselle, joka on rohkeasti lähtenyt järjestötoimintaan mukaan etäajasta huolimatta, kuin polholaiselle yhteisölle, jonka etua ja hyvinvointia haluamme istuvan hallituksen kanssa vaalia fyysisestä välimatkasta huolimatta. Tulkoon tulevasta vuodesta tapahtumarikas, Polhon perinteitä kunnioittaen ja uusia kuvioita hahmotellen.

Tulen jäämään historiaan Polho ry:n lyhyimpänä puheenjohtajana

 

Emilia Henttunen – Varapuheenjohtaja

Moi, mun nimi on Emilia ja toimin tänä vuonna Polhon varapuheenjohtajana! Oon toista vuotta Polhossa ja poliittisen historian pääaineessa opiskelen nyt neljättä vuotta. Vuonna 2020 sain ensimmäiset kokemukseni järjestöelämästä yhdenvertaisuusvastaavana ja fiilis jatkaa kasvoi hommia tehdessä. Akateeminen ura käynnistyi välivuoden jälkeen Yhmun parissa vuonna 2017, mutta Polho-rakkaus vei mennessään ja tälle tielle on jääty. 

Seikkailumieli on vieny mua pitkin pohjoista Eurooppaa teini-ikäsestä lähtien ja uteliaisuus on aina ollu mua liikuttava voima. Nykyään kulutan aikani mielelläni kuvataiteiden, politiikan ja järjestöhommien parissa.

Koronavuoden jälkeen syyhy päästä organisoimaan ja toteuttamaan tapahtumia on kasvanu aivan käsittämättömäksi. Toivottavasti nähdään myös muulloinkin kuin Zoomin välityksellä!

Tulen jäämään historiaan, koska väittelin itseni tohtoriksi todistamalla hot dogin voileiväksi (historiallisin perustein, tietenkin).

 

Milja Järvinen – Taloudenhoitaja & IT-vastaava

Moikka! Mie olen Milja toisen vuoden Yhmulainen ja Polhon tämän vuoden taloudenhoitaja ja IT-vastaava. Tämä on ensimmäinen vuoteni Polhossa, viime vuosi kului taloudenhoitohommissa Kumouksen hallituksessa. Kiinnostus historiaa, kulttuureja ja yhteiskunnallisia asioita kohtaan sain minut hakeutumaan Yhteiskunnallisen muutoksen koulutusohjelmaan ja hetkeäkään en ole katunut valintaani.

Olen kotoisin Torniosta ja vaikka välillä onkin ikävä Lapin luontoa ja Ruotsista haettuja irtokarkkeja, tuntuu Helsinki nykyään jo kodilta. Vapaa-ajalla mut voi yleensä bongata Kaisan kellarista, treenaamasta Taekwon-Doa ja vieläkin kiertelemästä ympäri Helsinkiä kaupunkia ihmetellen. Meikkaaminen, kielten opiskelu ja musiikki ovat myös lähellä sydäntäni.

Odotan innolla tulevaa hallitusvuotta ja kaikkia (toivottavasti) järjestettäviä tapahtumia, erityisesti vujuja!

Tulen jäämään historiaan yhtenä intohimoisimmista euroviisufaneista.

 

Saana Brusiin– 1. opintovastaava

Moikka! Mä olen Saana, toisen vuoden Yhmu-opiskelija ja toimin tänä vuonna Polhossa ensimmäisenä opintovastaavana. Halusin fuksivuonna antaa itselleni luvan fiilistellä eri opintosuuntia, mutta viime keväänä innostukseni poliittista historiaa kohtaan sinetöityi ja sitä kautta löysin paikkani myös Polhosta.

Nykyään kulutan loputonta kotona hengailuaikaa esimerkiksi lukemalla ja kokkailemalla. Ilokseni rajoitukset eivät myöskään kohdistu rakkaaseen hevosharrastukseeni, joten pääsen edelleen säännöllisen epäsäännöllisesti halailemaan poneja!

Erikoisesta maailmantilanteesta huolimatta odotan tätä vuotta toiveikkaana. Toivottavasti voidaan halata kun tavataan <3

Tulen jäämään historiaan Temptation Island-asiantuntijana.

 

Virvatuli Uusimäki – 2. opintovastaava ja urheiluvastaava

Moi! Oon Virvatuli, tuttavallisemmin Virppis, toisen vuoden Yhteiskunnallisen muutoksen opiskelija. Toimin tänä vuonna Polho ry:n toisena opintovastaavana ja urheiluvastaavana. Viime vuonna toimin Kumouksessa kulttuuri- ja urheiluvastaavana, joten urheiluvastaavuus on jo tuttua. Innolla lähden myös hoitamaan opintovastaavan pestiä, toivottavasti tänä vuonna päästään järjestämään kunnolla tapahtumia. Opiskelujen ohella vietän aikaa urheillen (erityisesti muodostelmaluistelu on lähellä sydäntäni) ja erilaisten sarjojen parissa rentoutuen.

Tulen jäämään historiaan, koska menin baariin ongen kanssa.

 

Hanna-Liisa Laasonen – Työelämä- ja alumnivastaava

Heips! Olen Hanna-Liisa (tai tuttavallisemmin Hansu) ja toimin tänä vuonna Polhon työelämä- ja alumnivastaavana. Olen paljasjalkainen helsinkiläinen, ja mulle onkin älyttömän iso juttu opiskella juurikin Helsingin yliopistossa, jossa opiskelu on ollut mulla haaveena jo pitkään. Poliittinen historia mut Valtsikaan sai, ja näyttää kovasti siltä, että oikealla tiellä ollaan. Opiskelen nyt toista vuotta Yhmussa ja tämä on mulle ensimmäinen vuosi mukana Polhon hallituksessa tai ylipäätään aktiivisesti toiminnassa mukana. Järjestöelämästä ja hallitustoiminnasta kuitenkin aiempaa kokemusta multa jo löytyy!

Vapaa-ajalla tykkään käydä salilla, nähdä kavereita ja perhettä ja tietysti laiskotella Netflixiä katsellen. Olen juuri vastikään löytänyt neulomisen riemun ja siten pystyn keskittymään esimerkiksi luennoilla aiempaa paremmin, sillä mun pitää aina vähän hääsäillä samalla jotain, että pystyn keskittymään paremmin. Oon aikamoinen kotihiiri, joten tällä hetkellä ravaankin lähinnä kodin ja salin väliä melkein kaiken muun tapahtuessa etänä. Tältä vuodelta odotan mahtavia Polhohetkiä, naurua, lukemisinnon uudelleen herättämistä ja salilla ravaamista. Kovasti toivon, että opiskelijatapahtumat saataisiin pikkuhiljaa rullaamaan myös livenä, sillä niistä en ole riittävästi päässyt vielä nauttimaan. Niin, ja tietysti uuden oppimista ja oivaltamista opiskeluiden merkeissä.

Tulen jäämään historiaan, koska uskaltauduin Lintsin puuvuoristorataan vasta yli 20-vuotiaana.

 

Oskari Malinen – Ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava

Moi! Mä olen Oskari ja olen ensimmäisen vuoden opiskelija Yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmassa. Toimin Polhossa vuoden 2021 ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaavana, eli pyrin ylläpitämään meidän ympäristöystävällistä, turvallista ja eettistä toimintaa.

Olen syntynyt ja asunut Lahdessa 20 vuotta ja kannan edelleen ylpeyttä kotipaikkakunnastani kaikki ennakkoluulot mukaan lukien. Helsinki on kuitenkin vienyt sydämen mennessään täällä asuessani.

Vapaa-aikani perustuu lähinnä erilaisille impulsioille tehdä asioita, mutta jos jokin asia pysyy aina ennallaan on se rakkaus ystäviin ja musiikkiin. 

Tulen jäämään historiaan kaoottisena minimalistina.

 

Anni Koikkalainen – 1. viestintävastaava

Helou helou! Oon Anni, Yhteiskunnallisen muutoksen fuksi ja tämän vuoden 1. viestintävastaava. Muutin viime syksynä Rovaniemeltä Helsinkiin ja oon uunituore kevään 2020 ylioppilas. Ajoittaisesta maailmantuskasta huolimatta oon iloinen optimisti, joka ei ota itseään liian tosissaan.

Mun vapaa-aika koostuu Töölönlahden ympäri juoksemisesta, taiteesta ja ystävistä. Rakastan pohtia syvällisiä, maalata muotokuvia ja syödä irtokarkkeja.  

Viestintä, journalismi ja sosiaalinen media on mulle suuria mielenkiinnon kohteita, eli oon tosi innoissani toteuttamassa Polhon viestintää vuonna 2021. Tämän vuoden fuksina aika yliopistolla, tai siis kotona, ei ehkä ole ollut sitä, mitä siltä olisi voinut odottaa. Usko loisteliaaseen tulevaisuuteen on kuitenkin vahva. Siispä kohti mahtavaa järjestövuotta ja uusia ystäviä!

Tulen jäämään historiaan syömieni laskiaispullien määrästä.

 

Otso Poikelin – Sihteeri ja 2. viestintävastaava

Hellou! Olen Otso, ensimmäisen vuoden Yhmulainen ja vuoden 2021 pääsihteeri ja 2. propagandavastaava. Vapaalla harrastan konvehtiarvostelujen ynnä muiden humorististen projektien parissa pakertamista sekä enemmän kilpailullisesti koneella ja vähemmän kilpailullisesti jääkiekon pelaamista.

Mielestäni korona-ajan suurimpia ongelmia on keikkapaikkojen sulkeutuminen, sillä rakastan live-esiintymisiä ja musiikkia varsin monipuolisesti, mutta erityisesti uusi suomirock on lähimpänä sydäntä. On varsin vaikeaa sanoa, mitä järjestötoiminnalta tänä vuonna voi odottaa, mutta tehdään tästä hieno vuosi kaikesta ylimääräisestä hämmingistä huolimatta!

Tulen jäämään historiaan Polho ry:n sihteerinä ja 2. viestintävastaavana.

 

Michelle Lyijynen – Kulttuuri- ja virkistysvastaava

Moikka! Olen Michelle ja Yhmun ekan vuoden opiskelija. Toimin tänä vuonna hallituksen kulttuuri-ja virkistysvastaana ja innolla odotan tulevaa vuotta oman  ensimmäisen hallitusvuoden parissa. Lähdin mukaan hallitustoimintaan, sillä halusin saada oman osani järjestötoimintaa ja sitä yhteisöä, mihin sen kautta kuuluu. Näin korona-aikana ensimmäinen vuosi yliopistossa on koitellut niin fukseja ja varmasti kaikkia opiskelijoita jaksamisen ja sosiaalisuuden ja tietynlaisen yhteisöllisyyden puutteen takia. Vaikka itsellä on mahtunut ihania hetkiä Yhmu-aikaani tarvitsin siihen jotain lisää. Etenkin tämä yhteisöllisyyden tunteen kaipaus sekä uteliaisuus toimintaa kohtaan sai minut lähtemään mukaan toimintaan. Haluan myös omalla vaikuttamisellani tehdä tulevasta vuodesta mahtavan kaikin puolin, etenkin kulttuurin ja tapahtumien suhteen.

Koulutöiden ohella on itselle tärkeää saada myös levätä ja tehdä kaikkea muuta. Vietän paljon aikaa ystävien seurassa, joita löytyy kämppiskodistakin kuuden henkilön verran. Lievitän stressiä myös urheilun ja ulkoilun avulla, unohtamatta elokuvien, podcastien ja musiikin suurkulutusta.

Tulen jäämään historiaan, koska mustavalkoinen kuva on ainoa kerta kun minua ei näe värikkäissä vaatteissa tai edes asusteissa.

 

Nelli Nokelainen – ISHA- ja kansainvälisyysvastaava sekä vuju-vastaava

Moikka! Olen Nelli, Yhmun ensimmäisen vuoden opiskelija. Toimin Polhon vuoden 2021 ISHA- ja kansainvälisyys sekä vuju-vastaavana. Kansainvälisyys ja vuosijuhlat joutuivat viime vuonna sivuun, mutta tänä vuonna olemme erittäin toiveikkaita niiden suhteen, viimeistään syksyä lähestyessämme. Pestini tulee siis seuraamaan maailmantilannetta ja toimimaan sen salliessa koko viime vuonna kerääntyneellä juhla- ja matka-ikävällä ja innokkuudella!

Vapaa-ajallani tykkään viettää aikaa ystävieni kanssa, laulaa, kokeilla uusia reseptejä ja kuunnella podcasteja.

 

Tulen jäämään historiaan iloisesta juhlaluonteestani ja toivottavasti myös jonkinlaisesta maailmanparannuksesta.

 

Anna Perälä – Suhdevastaava 

 

Heissan! Oon Anna ja opiskelen ensimmäistä vuotta yhmussa. Vapaa-ajalla koitan keksiä koronaystävällistä tekemistä, joten esimerkiksi käveltyä on tullut aika paljon. Sen lisäksi asuntoni järjestys on muuttunut vähän turhan usein ja jokin pieni projekti on aina kesken. Näiden ja opiskelun lisäksi toimin tänä vuonna Polho ry:n suhdevastaavana. Odotan innolla yhteistyötä eri ainejärjestöjen kanssa. Vaikka koronarajoitukset estävät pitkälti kasvokkaiset kohtaamiset, niin uskon, että yhteinen kokemus viime vuodesta voi parhaimmillaan auttaa järjestöjen välistä yhteistyötä.

Tulen jäämään historiaan ennätyksellisistä kahvin juonnin ja suklaan syönnin määristä.


Lähettämällä viestin hallituksen sähköpostilistalle tavoitat näppärästi koko hallituksen. Osoite on polho-hallitus@helsinki.fi