Hallitus 2016

Poliittisen historian opiskelijat ry:n hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan toteuttamaan polholaisten sisäistä ja ulkoista yhteistoimintaa. Hallituksen toiminnan puitteet määrittävät yhdistyksen säännöt. Toimeenpanevana elimenä hallitus järjestää tapahtumia sangen laajalla kirjolla. Suurin osa tapahtumistamme järjestetään ja vietetään yhdessa rakkaiden laitoskollegojemme, eli talous- ja sosiaalihistorian ainejärjestön Taso ry:n kanssa. Virkistystoiminnan ohella hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on kehittää opintoja yhteistyössä laitoksen kanssa ja pitää yllä suhteita muihin valtiotieteiden ja historia-aineiden opiskelijoihin. Kansallisesti historia-aineiden opiskelijoiden yhteistyö hoidetaan ensisijaisesti HOL ry:n (Historian opiskelijain liitto) kanssa. Kansainvälistä toimintaa harjoitetaan yhteystyössä muiden Helsingin historia-opiskelijoiden kanssa ensisijaisesti ISHA-Helsinki ry:n puitteissa. Polhon hallitus ei ole salaseura, vaan meille saa esittää ideoita ja toiveita. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä.

Hallituksen palautelomake

Häirintälomake

Vuoden 2016 toimintasuunnitelma

Vuoden 2016 johtosääntö

Vuoden 2016 talousarvio

 

Vuoden 2016 Hallitus:

Christa Haag                   Puheenjohtaja

Hallo! Olen Christa, toisen vuoden polhovaikuttaja toimien tänä vuonna puheenjohtajana. En puhu paljoa menneisyydestäni, sillä olen kovasti koettanut helsinkiläistyä viimeisen vuoden aikana. Polhoon päädyin hartaan pohdinnan jälkeen. Olen aina kuitenkin tuntenut suurta viehtymystä pieniä (ehdottoman tärkeitä) faktoja kohtaan enkä täten voinut millään vastustaa pääsykoekirjan lukemattomia vuosilukuja taikka ministerivaltiosihteerien nimien ulkoa opettelua. Poliittisen historian opiskelu onkin toiminut ihailevien katseiden kerääjänä mutta samalla oivana apurina yhteiskunnan muutosten ymmärtämisessä. Vapaa-aikanani katson mielelläni Netflixistä samoja sarjoja aina uudestaan ja uudestaan, pahoittaen aina mieleni Downton Abbeyn lempihahmon kuollessa. Onneksi voi aina tuudittautua sillä, että Polhon ja samalla Yhiksen ainutlaatuisen mahtava yhteishenki on ehdottomasti yksi sydäntä lämmittävimmistä asioista elämässä.

l’Polho, c’est moi”Louis XIV

“En oo puhuja vaan tekijä” – K.I.J. Laiho

Puh. 044 5282928, christa.haag@helsinki.fi

Jesse Hirvelä                  Varapuheenjohtaja 

Olen Jesse ja toimin Polhon vuoden 2016 hallituksessa varapuheenjohtajana. Kotikyläni on Länsi-Suomen helmi, Naantali, vaikka minut tunnetaankin joissain hämäräjengeissä porvoolaisena. Vuonna 2014 muutin Helsinkiin ja aloitin maisterinopinnot Polhossa entisenä lontoolaisena humanistina. Opiskelen Polhossa, koska tasolainen en ole, ja kronoslaiseksi en halua tulla. Ensimmäinen vuoteni Polhossa ja kaikkien mukavien polholaisten keskuudessa oli sen verran unohtumaton vuosi, että halusin hakea hallitukseen vielä toisen kerran, enkä haluaisi vielä lähiaikoinakaan valmistua yliopistolta eli ruveta ns. yhteiskuntakelpoiseksi kansalaiseksi.

”Jos mies ei fuksina hae Polhon hallitukseen, ei hänellä ole sydäntä. Jos hän on viidentenä opiskeluvuotenaan edelleen hallituksessa, ei hänellä ole aivoja.” -Winston Churchill

Puh. 044 5577873 , jesse.hirvela@helsinki.fi

Henriikka Heinonen       Taloudenhoitaja

Olen Henriikka, ensimmäisen vuoden polholainen Helsingistä ja toimin Polhon taloudenhoitajana vuoden 2016. Rakkaudesta yhteiskuntatieteisiin ja historiaan valtsika ja poliittinen historia ovat olleet suhteellisen selviä päämääriä lukion alkuajoilta lähtien, ja sisään päästyäni on valinta osoittautunut harvinaisen oikeaksi.
Koko yhis niin opiskelija- kuin henkilökunnaltaan on kerrassaan mainio yhteisö, johon olen noin puolen vuoden mittaisella akateemisella urallani jo visusti ehtinyt integroitua. Täällä historiaknoppeilu ja opiskelijariennot muodostavat täydellisen tasapainon, josta nauttinen vielä monta vuotta eteenpäin.

“Polho we love for what it is, young students for what they promise to be.” –Johann Wolfgang von Goethe

Puh. 041 5507067, henriikka.heinonen@helsinki.fi

Johanna Laine                Ensimmäinen opintovastaava

Moro! Olen Johanna, 21-vuotias kolmannen vuoden polholainen ja tänä vuonna Polhon ensimmäinen opintovastaava. Helsinkiin olen päätynyt Tampereen kautta Vammalasta. Polhossa parasta on aktiivinen toiminta, mainiot ihmiset ja läheisyys Tason kanssa. Kiinnostun ja innostun helposti uusista asioista, joten myös poliittisesta historiasta löytyy alati uusia jänskiä kiinnostuksen kohteita.

Taso väittää et sä oot yhä se tärkee, kunnes sydämen särkee. Jos kaikki romahtaa ja tarviit olkapään, Polho lupaa olla tääl, sua varten sua varten” – R.P. Packalen

Puh. 040 5008176, johanna.s.laine@helsinki.fi

Ville Viitala                       Toinen opintovastaava

Hei! Nimeni on Ville. Olen ensimmäisen vuoden polholainen ja toimin vuonna 2016 Polhon toisena opintovastaavana. Tulen Suomen parhaasta kaupungista, Espoosta. Olen aina pärjännyt ystäviä ja sukulaisiani paremmin Trivial Pursuitissa, joten luonnollisesti poliittisen historian opiskeleminen alkoi kiinnostaa viimeistään lukioaikoina. Hakeminen konkretisoitui kuitenkin vasta yhden armeija- ja yhden elämänkouluvuoden jälkeen viime vuonna. On hienoa olla Polhon hallituksen mukana tekemässä hommia ja myötävaikuttamassa siihen, mikä Polhossa ja yhiksessä on parasta eli huikea yhteisöllisyys nuorempien ja vanhempien opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä!

“It seems a pity to miss such a good hallitusvastuu” – Violet Crawley

Kui helvetin taval sitä voi oikke rakasta Kekkost ja muit suurmiehi. Jokku rakastava nätei flikoi, ja sen mää kyl ymmärrä, mut kuin helvetin taval Kekkost. Ei, mää ole mahdottoma hämmästyny.” – alikersantti Hietanen

Puh. 044 566 4000, ville.viitala@helsinki.fi

Ilona Mäkijärvi                Sihteeri, IT-vastaava

Moi! Olen Ilona, Lauttasaaressa asustava mutta sydämeltään edelleen espoolainen kolmannen vuoden opiskelija. Lähes epäterveellinen lojaalisuus puheenjohtaja Haagia kohtaan ajoi hakemaan toiseksi vuodeksi hallitukseen, tällä kertaa sihteerin ja IT-vastaavan pestiin. Hommiini kuuluu siis pöytäkirjojen kirjoittaminen sekä nettisivuista ja jäsenrekisteristä huolehtiminen ja jos näistä on kysymyksiä saapi ottaa yhteyttä! Polhoon ajauduin vuonna 2013 yhden välivuoden ja ankaran itsensä etsimisen jälkeen. Sittemmin opiskelun mielenkiintoisuus, henkilökunnan omistuneisuus aineelle ja ennen kaikkea ensiluokkaiset opiskelijatoverit ovat todistaneet valinnan olleen oikea. Vapaa-ajalla arvostan kotona kahden koirani kanssa luuhaamista, upeita ystäviä yliopistosta ja sen ulkopuolelta, Trivial Pursuit -matseja sekä erinäisiä internetin suoratoistopalveluita joita tulee tuijotettua hieman liikaakin.

Success is walking from failure to failure with no loss of enthusiasm.” – Winston Churchill

Puh.  040 0457293, ilona.makijarvi@helsinki.fi

Elina Nyholm                   Yritys- ja ympäristövastaava

Heipparallaa Ellu tässä! Olen ensimmäisen vuoden polholainen ja vuonna 2016 toimin hallituksessa yritys- ja ympäristövastaavana. Lukioaikoina olin vielä varma, etten ikinä lähde yliopistoon – musta tulee taiteilija! Porukat yrittivät kaikin keinoin tänne kuitenkin houkutella, ja lopulta kannustuspuheet olivat luokkaa: “Mene sinne, siellä vaan juhlitaan kokoajan”. Noh, välivuosi alkoi mukavasti reissaillessa, mutta kotiin oli tultava ja hanttihommat maistuivatkin sitten luultua huonommin. Valtsikassa ekaa vuotta opiskellut ystäväni sitten päätti, että sähän haet polhoon. Meinasin että mikäs siinä, historia kiinnostaa. Eikä kyllä kaduta. Pidän täällä opiskelusta ja niin kuin kaikki hehkuttavat, on Polhossa, yhiksessä ja ylipäätään valtsikassa mahtavaa porukkaa ja loistava yhteishenki!

Missaat 100% kaikista niistä shoteista mitä et ota” -Wayne Gretzky

Puh. 044 0171001, elina.x.nyholm@helsinki.fi

Maria Liikamaa               Tiedottaja, tasa-arvovastaava

Hei olen Maria, toisen vuoden polholainen ja vuoden 2016 hallituksen tiedottaja ja tasa-arvovastaava. Vaikka hyppään tällä kaudella ensimmäistä kertaa mukaan Polhon tehtäviin, aiempaa hallituskokemusta löytyy jo viime vuodelta ISHA Helsingin riveistä. Olen myös hallituksemme virallinen lappivahvistus, sillä Helsingissä vietetyistä jo pian seitsemästä vuodesta huolimatta juuret löytyvät tiukasti Länsi-Lapista Kolarin Vaattojärveltä. Kiinnostukseni poliittista historiaa kohtaan syttyi viimeisenä lukiovuonna Auschwitzissa vieraillessa, vaikka silloin vielä oikis hetken aikaa houkuttelikin. Polhossa kaikkein antoisimmaksi olen kokenut meidän hyvän hengen, sekä tietenkin sen, että saa elää mukavassa yliopistokuplassa. Ja onhan niissä Yhiksen tapahtumissakin tullut aina välillä notkuttua!

”Kaikki polholaiset ovat tasa-arvoisia, mutta toiset polholaiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.” – George Orwell

Puh. 040 0594394, maria.liikamaa@helsinki.fi

Roosa Pöyhönen            HOL- ja alumnivastaava

Olen viime syksynä polhossa aloittanut maisteriopiskelija. Polhon hallituksessa 2016 toimin alumni- ja Hol-vastaavana. Olen alunperin kotoisin Pohjois-Pirkanmaan tuppukylästä, mutta viime vuodet olen majaillut Tampereella. Syksy “Hesassa” on ollut varsin vauhdikas ja oletettavasti samalla menolla jatketaan tänäkin vuonna. Harrastan epämääräistä häsläystä ja spekseilyä (erittäin aktiivisesti ainakin tällä hetkellä). Uudesta hallitusvuodesta tulee varmasti aivan ihana!

“Well behaved women rarely make history.”

Puh. 040 7366727, roosa.poyhonen@helsinki.fi

Mikko Helenius               Virkistys- ja kulttuurivastaava


Moikka! Olen Mikko, toisen vuoden polholainen ja suureksi ilokseni myös toisen vuoden hallitusjäärä! Vuonna 2016 toimin Polho ry:n hallituksen virkistys- ja kulttuurivastaavana. Virkistystoiminta on minulle jossain määrin tuttua viime vuodelta, kun suhdevastaavan roolissa toimin läheisessä yhteistyössä edellisen virkistysvastaavan, nykyisen varapj:n Setä Hirvelän kanssa. Kulttuuritottumukseni voi varmaankin summata toteamalla, että Netflixin dokumenttitarjonta puhuttelee minua syvästi, ja myönnän joskus lukeneeni ihka oikean kirjankin. Olen nähnyt uusimman Star Warsin. Vapaa-ajallani pyrin aktiivisesti uskottelemaan itselleni, että olen Unisportin reipas ja säännöllinen asiakas. Minulla oli ilo ja kunnia tutustua ensimmäisenä vuotenani Polhon ja koko Yhiksen yhteishenkeen, avoimuuteen ja akateemiseen riehakkuuteen hallituksen jäsenenä, ja tänä vuonna pyrin vastavuoroisesti antamaan jotakin takaisin upealle ainejärjestölleni. Tulevaisuudestani en vielä tiedä tarkemmin, mutta termit “kandisemma” ja “virkamiesruotsi” nostattavat vielä selittämättömistä syistä minulle kylmän hien pintaan…

“Do I really look like a guy with a plan? You know what I am? I’m a student chasing a diploma. I wouldn’t know what to do with one if I caught it! You know, I just…do things.” – The Joker

Puh. 0407773837, mikko.ej.helenius@helsinki.fi

Nuutti Kiiveri                   Suhde- ja urheiluvastaava

Heipä hei, olen Nuutti, ensimmäisen vuoden polholainen ja suhde- sekä urheiluvastaava. Viime kevään vietin Tukholman yliopistossa, mutta kiinnostus juuri poliittiseen historiaan veti minut takaisin rajan itäpuolelle ja poliittisen historian hellään huomaan. Kiinnostus poliittiseen hissaan heräsi vasta keväällä 2015, sillä abivuonna en edes tiennyt mahdollisuudesta opiskella kyseistä ainetta. Polhossa törmäsin erittäin hyviin tyyppeihin, ja upean fuksisyksyn jälkeen ja vanhempien opiskelijoiden indektroimana päätin hakea Polhon hallitukseen. Hallituksen jäsenenä yritän parhaani mukaan jatkaa yhiksen huikean yhteishengen ja tekemisen meiningin jatkamista! Polhossa parasta on akateemisen osaamisen yhdistäminen opiskelijarientoihin ja huikean yhteishengen vallitseminen koko oppiaineessa aina proffista pikku-fukseihin!

”It is impossible to predict the time and progress of Polho. It is governed by its own more or less mysterious laws.” –Vladimir Lenin

Puh. 0401665295, nuutti.kiiveri@helsinki.fi

Siiri Aura                          Kansainvälisyys- ja ISHA-vastaava

Moikka! Olen Siiri, syksyn 2015 fukseja ja tänä vuonna toimin Polhon kansainvälisyys- ja ISHA-vastaavana. Olen äärimmäisen sosiaalinen ja aktiiviinen nuori nainen, joka harrastaa ruokaohjelmia, matkailusta unelmointia ja historiallisista fun facteista luennoimista. Polhoon hakeminen oli selvää jo lukiossa, erityisesti VTM-titteli silmissä kiiluen, ja välivuoden jälkeen pääsinkin aloittamaan opintoni ylpeänä polholaisena. Vietin lukiossa vuoden vaihto-oppilaana Alpeilla ja himoitsenkin jo uudelleen vaihtoon, vaikka pelkkä ajatuskin uusien opiskeluystävien jättämisestä vuodeksi puristaa sydäntä. Odotan innolla tulevien tapahtumien ja etenkin syys- ja kevätmatkojen järjestämistä, sillä niiden kautta pääsen käyttämään vapaa-aikani johonkin järkevämpään kuin Masterchef Australia -kilpailijoiden Instagram-stalkkaukseen.

“We are not makers of Polho. We are made by Polho.” – Martin Luther King Jr.

Puh. 0400782142, siiri.aura@helsinki.fi

Lähettämällä viestin hallituksen sähköpostilistalle tavoitat näppärästi koko hallituksen. Osoite on polho-hallitus [at] helsinki.fi

 

Leave a Reply