Hong Kong antaa perspektiiviä

Hong Kong on erilainen.  Meillä on varmasti opittavaa toinen toisiltamme.  Hong Kong on myös lähdössä mukaan Orientaatioprojektiin. Ensiksi siellä toteutetaan Suomessa tehty laadun arviointi. Sen jälkeen voimme vertailla suomalaisten ja Hong Kongin lasten käsityksiä siitä, mikä päiväkodissa on mukavaa ja mikä ikävää, mitä lapset haluavat kavereiden kanssa tehdä, mitä ikävää on kavereiden kanssa sattunut ja mitä lapset haluaisivat aikuisille sanoa. Onkohan suomalaisten ja Hong Kongin lasten mielissä samat asiat?

Hong Kongissa on paljon innovaatioita ja tehokkuus huipussaan. Oheisessa kuvassa on paikallisesta päiväkodista pienten puolelta löytynyt kuntosali oikeine laitteineen ja vastuksineen kaikkineen. Harmi etten voi webin välityksellä näyttää lasten säteileviä kasvoja! Myös esimerkiksi lasten itse pitämä päiväkirja näytti toimivan hyvin. Lapset kuvasivat itse päiväkirjaan päivän tapahtumia (pienet piirsivät ja aikuiset tarvittaessa kirjoittivat selityksen), veivät päiväkirjan kotiin ja aikuisen kommenttien kera se tuli takaisin seuraavana päivänä. Lapset reflektoivat tekemisiään, lasten näkemykset pääsivät esiin niin henkilöstölle kuin vanhemmillekin ja yhteistyö konkretisoitui.

2 thoughts on “Hong Kong antaa perspektiiviä

  1. Mielenkiintoinen kuva joka valaisee paljon mistä on kyse. Onko sinulla videoklippejä joista näkisi miten laitteet toimivat lasten käytössä? Miten henkilökunta on koulutettu esim.liikuntaan?

  2. Tämä on pienten puolelta. Ihan pienetkin käytti näitä tottuneesti, ei mitenkään oikeaoppisesti, mutta osasisivat kuitenkin varoa loukkaantumista. En tiedä miten lapset oli näihin totuttautuneet. Välineet todella houkutteli lapset liikkumaan. Hiki päässä ja innokkaasti näiden kanssa touhuttiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *