Valmennukset

Orientoituminen ohjaukseen

Järjestämme aloittaville ohjaajille ja ohjauksesta kiinnostuneille, vastaanottotyössä toimiville yleislääketieteen erikoislääkäreille Orientoituminen ohjaukseen -valmennuksen. Olet tervetullut mukaan myös, jos olet yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri ja aktiivisista opinnoistasi on jäljellä enintään vuosi. Valmennuksessa opit perusasioita erikoistuvien lääkärien ja YEK-vaiheen terveyskeskuskoulutusjakson rakenteesta, aikuisen oppimisesta sekä palautekeskustelusta. Valmennus on Etelä-Suomen yhteistyöalueen koulutusterveyskeskusten osallistujille maksuton. Muille osallistujille valmennuksen hinta on 450 € (+ alv 24 %).

Seuraavat Orientoituminen ohjaukseen -valmennukset järjestetään Helsingissä 31.10.2023 (valmennuspäivä on täynnä), 18.1.2024 ja 23.4.2024.

Ilmoittautumiset: erikoissuunnittelija Maija Hartikainen.
Kerro ilmoittautuessasi toimipaikkasi ja oletko yleislääketieteen erikoislääkäri vai yleislääketieteeseen erikoistuva. Jos olet erikoistuva, kerro kuinka paljon sinulla on erikoistumista jäljellä.

Erikoislääkärikouluttajavalmennus

Koko lukuvuoden kestävä yleislääketieteen erikoislääkärikouluttajan valmennus koostuu lähiopetusjaksoista ja käytännönläheisistä välitehtävistä. Ohjaustaitojen kehittämiseen tähtäävässä koulutuksessa käsitellään esimerkiksi aikuisen oppimista, ohjaustilanteiden suunnittelua, vuorovaikutusta ja osaamisen arviointia.

Voit hakea mukaan erikoislääkärikouluttajan valmennukseen, jos olet yleislääketieteen erikoislääkäri ja olet käynyt Orientoituminen ohjaukseen -valmennuksen. Hyödyt valmennuksesta enemmän, jos olet jo toiminut YEK-vaiheen lääkärin tai erikoistuvan lääkärin lähiohjaajana 9 kk terveyskeskusjakson aikana. Valmennuksen aikana sinulla tulisi myös olla yksi tai useampi ohjattava. Otamme valmennukseemme ensisijaisesti Etelä-Suomen yhteistyöalueen koulutusterveyskeskuksissa avovastaanotolla työskenteleviä ohjaajia.

Seuraavan kerran avaamme valmennuksen ilmoittautumisen alkuvuodesta 2024, jolloin ilmoittaudutaan vuonna 2024 alkavaan ryhmään.

Yleislääketieteen erikoislääkärikouluttajan valmennus 2023: yleiskuvaus