Valmennukset

Orientoituminen ohjaukseen

Järjestämme aloittaville ohjaajille ja ohjauksesta kiinnostuneille, vastaanottotyössä toimiville yleislääketieteen erikoislääkäreille Orientoituminen ohjaukseen -valmennuksen. Olet tervetullut mukaan myös, jos olet yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri ja aktiivisista opinnoistasi on jäljellä enintään vuosi. Valmennuksessa opit perusasioita erikoistuvien lääkärien ja YEK-vaiheen terveyskeskuskoulutusjakson rakenteesta, aikuisen oppimisesta sekä palautekeskustelusta. Valmennus on Etelä-Suomen yhteistyöalueen koulutusterveyskeskusten osallistujille maksuton. Muille osallistujille valmennuksen hinta on 450 € (+ alv 24 %).

Seuraavat Orientoituminen ohjaukseen -valmennukset järjestetään Helsingissä 10.9.2024 (valmennus on täynnä) ja 12.11.2024.

Ilmoittautumiset: erikoissuunnittelija Maija Hartikainen.
Kerro ilmoittautuessasi toimipaikkasi ja oletko yleislääketieteen erikoislääkäri vai yleislääketieteeseen erikoistuva. Jos olet erikoistuva, kerro kuinka paljon sinulla on erikoistumista jäljellä.

Erikoislääkärikouluttajavalmennus

Koko lukuvuoden kestävä yleislääketieteen erikoislääkärikouluttajan valmennus koostuu lähiopetusjaksoista ja käytännönläheisistä välitehtävistä. Valmennuksen laajuus on yhteensä 90 tuntia. Ohjaustaitojen kehittämiseen tähtäävässä koulutuksessa käsitellään esimerkiksi aikuisen oppimista, ohjaustilanteiden suunnittelua, vuorovaikutusta ja osaamisen arviointia.

Voit hakea mukaan erikoislääkärikouluttajan valmennukseen, jos olet yleislääketieteen erikoislääkäri, käynyt Orientoituminen ohjaukseen -valmennuksen ja haluaisit ryhtyä yleislääketieteeseen erikoistuvien lääkärien kouluttajaksi. Hyödyt valmennuksesta enemmän, jos olet jo toiminut YEK-vaiheen lääkärin tai erikoistuvan lääkärin lähiohjaajana 9 kk terveyskeskusjakson aikana. Valmennuksen aikana sinulla tulisi myös olla yksi tai useampi ohjattava. Otamme valmennukseemme ensisijaisesti Etelä-Suomen YTA-alueen koulutusterveyskeskuksissa avovastaanotolla työskenteleviä ohjaajia. HUOM! Tällä hetkellä emme pysty ottamaan mukaan ns. sektoritoimipaikoissa (neuvolat, kotihoito, vuodeosastot jne) toimivia yleislääketieteen lähiohjaajia. Ko. paikoissa ei edellytetä yleislääketieteen erikoislääkärikouluttajaoikeutta.

Valmennus järjestetään pienryhmässä ja siihen valitaan 15 osallistujaa

Lukuvuoden 2024-2025 valmennuksen osallistujat on valittu.

Seuraava valmennusryhmä alkaa loppukeväästä/alkusyksystä 2025 ja ilmoittautuminen siihen aukeaa alkuvuodesta 2025.

Erikoislääkärikouluttajan valmennus 2024-2025: yleiskuvaus