Kirja julkistettu!

Kuva: Sakari Röyskö

Suomalaisten kielellistä elämää -kirjan julkistustilaisuus järjestettiin Helsingin yliopiston Tiedekulmassa maanantaina 7.12.2020. 

Hankkeesta kirjaksi. Hanna Lappalainen esittelemässä taustoja. Kuva: Sakari Röyskö

Koronatilanteen vuoksi järjestelyt olivat tiukat: ei yleisöä paikan päällä, ja esiintyjiäkin sai tulla enintään kuusi. Striimauksen kautta tilaisuutta kuitenkin pääsi kätevästi seuraamaan useampi kuin normaalioloissa. Katsojia striimauksella oli 118. Tallennetta pääsee katsomaan tämän vuoden loppuun asti tästä linkistä.

Kuva: Sakari Röyskö.
Kirja käsissä mutta myös uusi värikuvapainos tulossa. Toimittajat Pirkko Nuolijärvi, Hanna Lappalainen ja Kaarina Hippi. Kuva: Sakari Röyskö.
Tilaisuudessa saatiin välähdyksiä muun muassa monipaikkaisesta kielenkäyttäjästä, kohteliaisuudesta ja suhtautumisesta monikielisyyteen. Kuva: Sakari Röyskö

Kirjan esittely tapahtui eri tavoin, paikalla ja etänä. SKS:n Sirkka-Liisa Mettomäeltä ja hankkeen ideoijalta sekä yhdeltä kirjoittajalta Heikki Paunoselta saatiin tilaisuudessa luetut puheenvuorot.  Pirkko Nuolijärvi vastasi suomentajana Marika Tandefeltin Kotiseutu ja äidinkieli -artikkelia koskeviin kysymyksiin.

Katalin Dabóczy oli paikalla ja valotti sitä, millaisia kielivalintoja monikielisissä perheissä tehdään. Katri Priiki puolestaan osallistui tilaisuuteen videopuheenvuorolla siitä, mikä suomalaisia ärsyttää kielessä tämän aineiston perusteella.

Katri Priikin videoterveiset. Lavalla Pirkko Nuolijärven ja Hanna Lappalaisen kanssa valokuvaaja Sakari Röyskö. Kuva: KH

Pia Olsson kertoi  kansatieteen ja folkloristiikan näkökulmasta sekä Aimoa käsittelevästä tapaustutkimuksesta. Pauliina Latvala-Harvilahti on Paluu kielelliselle kotiseudulle -artikkelin toinen kirjoittaja. Sakari Röysköä haastateltiin kuvaajan kokemuksista ja Aimon kuvan synnystä.

Sakari Röyskö kertoo kuvausmatkastaan Inarijärven rannalle. Kuva: KH
Pia Olsson Hannan ja Pirkon välissä. Kuva: KH

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *