Osallistu Suomen kielitieteen olympialaisiin 2024

Suomen kielitieteen olympialaisten 2024 ensimmäinen vaihe järjestetään verkossa la–su 2.–3.3.2024. Kilpailu alkaa lauantaina 2.3. klo 10 ja päättyy sunnuntaina 3.3. klo 22. Kilpailu on avoin kaikille Suomen toisen asteen opiskelijoille, ja siihen saavat osallistua myös yläkoululaiset. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista.

Ilmoittaudu alkukilpailuun täällä! Täyttämällä ilmoittautumislomakkeen saat sähköpostiisi tiedot kilpailusta. Ilmoittautuminen ei ole sitova. Lomake on avoinna myös kilpailuajan alkamisen jälkeen aina sunnuntai-iltaan asti. Tehtäviä voi tehdä omaan tahtiin kilpailun avautumisen ja sulkeutumisen välisenä aikana.

Voittajien nimet julkaistaan sivustollamme, ja oikeat vastaukset lähetetään osallistujille. Olemme lisäksi yhteydessä parhaisiin osallistujiin sähköpostitse ja kutsumme heidät loppukilpailuun Helsingin yliopistolle perjantaina 12.4.2024. Loppukilpailun neljä parasta kilpailijaa saavat mahdollisuuden edustaa Suomea kielitieteen kansainvälisissä olympialaisissa Brasiliassa heinäkuussa 2024, ja myös kunniamaininnan saaneet palkitaan.

Olympialaisiin liittyvät kysymykset voi lähettää järjestäjille osoitteeseen ki-ol@helsinki.fi

Suomalaiset opiskelijat menestyivät nettiolympialaisissa 2024

Kaksi suomalaista lukiolaista ylsi upeilla suorituksillaan kultamitalisijoille tammikuussa opiskelijoiden järjestämissä kielitieteen kansainvälisissä online-olympialaisissa (Onling): Terho Thorel Tampereen teknillisestä lukiosta sijoittui viidenneksi ja Minea Tiitinen Ressun lukiosta sijoittui kahdenneksitoista yhteensä yli kuudestasadasta kilpailijasta. Paljon onnea, Terho ja Minea!

Tänä vuonna ratkottavana oli uralilaisen metsäenetsin lauseita, jo sukupuuttoon kuolleen biloxin kielen sanastoa, kokkailua okinawaksi sekä papuauusiguinealaisen abelamin lukusanajärjestelmää. Tehtävät, vastaukset ja lisätiedot löytyvät Onlingin nettisivuilta.