Johdanto

Tervetuloa kurssille! Aloita opiskelu käymällä huolellisesti läpi tämän osion ohjeet ja kurssin ankkurointiluennot. Täytäthän ennen opiskelun aloitusta myös kurssin alkukyselyn, joka auttaa sinua orientoitumaan kurssin aihepiireihin. Ohjeiden tärkeimmät asiat:

★ KURSSITENTIT: Kurssin väli- ja lopputentit määräävät kurssiaktiivisuuden (edistyminen ja kommentointi) ohella kurssin arvosanan. Katsothan ohjeet tarkkaan tästä moduulista.

★ LOKIKIRJA: Kurssilokikirjaa palautellaan kurssin työskentelymoduuleissa sekä kurssin lopuksi yhteenvetona. Voit ladata itsellesi täytettävän lokikirjapohjan, johon voit luonnostella ja koota talteen suurimmat oivalluksesi kurssin kuluessa.

(★) OTR-TYÖSKENTELYN ALOITUS: Ryhmätyöskentelyn ohje kannattaa katsoa läpi huolella. OTR-reflektiot (Palaset omaan ilmiöön) sisältyvät kurssin työskentelymoduuleihin. Ryhmävuorovaikutus motivoi ja tukee kurssiin sitoutumista, joten se on kurssillamme erittäin suositeltavaa. Huomaathan, että voit aina hyödyntää kurssin chattia oman ryhmän kokoamisessa.

★ ILMIÖKÄSIKIRJOITUKSEN OHJE: Kurssin ilmiötyöskentelyn lopputuotos on ILMIÖGALLERIA-moduuliin palautettava ilmiökäsikirjoitus. Se on pakollinen osa kurssia. Lue ohjeet huolellisesti tästä moduulista.

AIKATAULU: Kurssin ohjeistettu viikkoaikataulu on kirjattu kurssialustalle. Pitkälle pääset etenemällä kurssilla johdonmukaisesti länsimaisen lineaarisessa järjestyksessä. Voit halutessasi ladata itsellesi aikatataulutemplaten, jonka avulla voit suunnitella omaa opiskelua yksilöllisesti tai ryhmässä.

HUOM! Kurssin lopputehtävät palautetaan moduuliin ”ILMIÖSAMPO”, jossa myös työstetään ilmiötä kurssin aikana. Katso tarkemmat ohjeet ja palautukset kyseisestä moduulista.

 

ALOITA TÄSTÄ // Onboarding kurssin Claned-alustalle

Onboarding kurssin Clanediin

Tervetuloa kurssille! Tässä lyhyessä Claned-tutoriaalissa tarkastellaan kurssialustaamme esimerkkiopiskelijan silmin ja esitellään kurssin keskeisimmät materiaalit ja toiminnallisuudet.

Käythän läpi myös muut kurssin suoritukseen liittyvät ohjemateriaalit Johdanto-moduulista. Niistä selkiytyvät tässä ohjeessa auki jäävät kohdat.

Huomaathan, että ohjeen kuviin on linkitetty aina kukin Claned-näkymä jotta voit avata ja itse testailla sitä ohjeita lukiessasi.

 

ALKUKYSELY

 

Miltä koulumme tulevaisuus näyttää? // Kirsti Lonka

Videolla kurssimme äiti kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka johdattaa Sinut pohtimaan suomalaisen koulun historiaa ja tulevaisuutta.

Helsingin yliopisto (2018, kesäkuun 12). Kirsti Lonka: Koulutus nosti Suomen köyhyydestä [Videotiedosto]. Haettu: https://www.youtube.com/watch?v=325mieSChfg&feature=emb_title.

 

INTRO: Is there something wrong with schools? // Kirsti Lonka

Videolla Kirsti jatkaa kurssin taustan ja aiheiden motivointia. Sisältö on nähtävissä kurssin Claned-alustalla.

 

Kurssin suoritus ja kurssialustan käyttö

Tervetuloa kurssille! Tämä ohjevideo on laadittu selkiyttämään kurssin suoritusvaatimuksia ja kurssialustamme pedagogisen käsikirjoituksen ideaa.

Voit esittää videolle kysymyksiä askarruttaviin kohtiin pysäyttämällä sen ja käyttämällä Kommentti-työkalua. Videon jälkeen seuraavat ohjedokumentit tarjoavat toki myös lisäselvennystä yksittäisiin kurssisuoritteisiin.

Growing Mind (2019, joulukuun 17). LUOVAOPE // Kurssin suoritus ja kurssialustan käyttö [Videotiedosto]. Haettu: https://youtu.be/cbymG6_0_L0

 

★ Kurssin yleisohje

Kurssin yleisohje

Käy oheisesta dokumentista läpi kurssin osaamistavoitteet, teoriatausta sekä suoritukseen liittyvät ohjeet.

Huomaathan, että voit tekstiä korostamalla lisätä itsellesi yksityisiä muistiinpanoja tai esittää julkisia kysymyksiä ”kommentti”-toiminnolla.

 

Täytettävä lokikirjapohja

Kurssilokikirja

Voit halutessasi ladata tästä itselle talteen lokikirjan työstämisen tueksi tarkoitetun täytettävän pdf-dokumentin. HUOM! Täytettyä dokumenttia ei palauteta minnekään, vain sen sisältämät tekstit.

Suosittelemme käyttämään tätä tai muunlaista lokikirjapohjaa avuksi kurssitehtävien vastausten kirjaamiseen (mikäli ei tehtävässä muuten mainittu) ja lopullisten lokikirjatekstien tiivistämiseen aiempien tehtävävastausten pohjalta. Kirjaathan myös aktivointitehtävien alustavat lausetäydennykset tähän dokumenttiin, jotta voit lopullisessa tekstissä reflektoida käsityksesi muuttumista.

Voit kopioida ja liittää kuhunkin osioon täyttämäsi valmiit tekstit niiden Claned-palautusbokseihin. Dokumentin sivupituus standardiasetuksilla vastaa suunnilleen ohjepituutta (250 sanaa, yhteenvetoon voi käyttää halutessaan 500-1000 sanaa).

Lataa tiedosto oikean yläkulman valikosta klikkaamalla ”LATAA”. Tiedosto kannattaa avata esimerkiksi Adobe Readerilla, Edgellä tai OneDrivessa (esim. mobiililaitteellasi), jotta saat interaktiiviset vastaustilat näkyviin. Voit myös muokata käyttämiäsi fontteja erillisessä tekstieditorissa (esim. Word).<br><br>

VINKKI: Täytettävä lokikirjapohja on luotu MS PowerPointilla ja Adobe Acrobat Pro:lla.

 

Kurssiaikataulun suunnittelupohja

Kurssiaikataulu

Voit omatoimiryhmän kanssa tai yksilöllisesti kurssia suorittaessasi käyttää oheista PowerPoint-muotoista aikataulurunkoa kurssitehtävien aikataulutuksen tukena. Tiedostosta käy ilmi myös kurssimoduulien ohjeistettu viikoittainen etenemistahti, joka on kirjattu myös kurssialustan moduuleihin. Suosittelemme kurssin suorittamista noin yhden lukukauden ajalla, mutta edetä voi myös valitsemaansa tahtiin.

 

Miksi opetuksen uudistaminen on tärkeää? // Kirsti Lonka

Maailma ympärillämme muuttuu jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla muun muassa digitalisaation ja globalisaation myötä, mutta kouluopetus noudattelee edelleen hyvin samanlaista kaavaa kuin sata vuotta sitten. Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka kertoo, miten maailmamme on muuttumassa ja miksi oppimismenetelmien ja -ympäristöjen uudistaminen kannattaa.

Mikä sai sinut hakeutumaan kurssille? Mitkä ovat alustavat ajatuksesi ja kokemuksesi laaja-alaisuudesta ja ilmiölähtöisyydestä? Mitä haluat erityisesti oppia niistä lisää?

Katso video ja mieti mahdolliset aiheeseen liittyvät kysymyksesi Kirstille. Voit esittää nämä suoraan videolle kommenttina tai nopeiten Twitterissä @KirstiLonka #luovaope.

Growing Mind (2018, marraskuun 27). Miksi opetuksen uudistaminen on tärkeää? // Kirsti Lonka [Videotiedosto]. Haettu: https://youtu.be/5DhAc_IwD-c

 

Ankkurointiluento // Laaja-alainen osaaminen ja ilmiölähtöiset projektit

Kurssin ankkurointiluentojen koostetta ja kurssin idean kiteytystä.

Esittele itsesi tällä ”ekalla luennolla”! Kuka olet? Mistä tulet? Mitä opiskelet tai missä olet töissä? Miten haluat kehittyä kurssin aikana? Lisää kommentti sopivaan kohtaan pysäyttämällä video!

Sisältö on nähtävissä ja kommentoitavissa kurssin Claned-alustalla.

 

Ankkurointiluento // Sulautuvat oppimisympäristöt ja monialainen oppiminen

Johdanto sulautuvat oppimisympäristöt- ja oppiaineet-moduuleiden aiheisiin. Sisältö on nähtävissä kurssin Claned-alustalla.

 

ILMIÖGALLERIA

Kurssialustalta löydät kaikki kurssin saatossa tuotetut ilmiöt vapaasti hyödynnettäviksi.

PALAUTUS OHJEISTETUSTI N. KURSSIN VIIIKOLLA 15 | HUOM! Palauttaessanne työtä valitkaa sille sopiva CC-lisenssi https://creativecommons.org/licenses ja merkitkää se selkeästi tuotokseenne vapaavalintaisten nimi- ja yhteystietojen kera. Mikäli lisenssiä ei ole merkitty, oletetaan tuotoksen lisenssiksi CC BY-NC. Valitkaa tuotoksellenne myös sopiva, joukosta erottautuva aihekuva (vapaaehtoinen)!

 

SEURAAVAAN MODUULIIN >>