Johdanto

Tervetuloa kurssille! Aloita opiskelu käymällä huolellisesti läpi tämän osion ohjeet. Täytäthän ennen opiskelun aloitusta myös kurssin alkukyselyn, joka auttaa sinua orientoitumaan kurssin aihepiireihin. Ohjeiden tärkeimmät asiat:

KURSSIN TEHTÄVÄLISTA: Clanedissa navigointia helpottaaksemme olemme luoneet koko kurssista kootun To do –listan, jonka avulla voit helposti seurata kurssilla etenemistä. Tästä moduulista löydät kootun tehtäväluettelon, mutta yksittäisten moduulien tehtävälistaukset kerrataan myös kunkin moduulin aluksi. Huomaathan, että kurssin moduuleihin sisältyy laaja-alaisten taitojen osalta jonkin verran valinnaisuutta, joten kaikkia kootun tehtävälistauksen tehtäviä ei ole pakollista suorittaa. Ohjeista löydät tähän liittyen lisätietoa.

LOKIKIRJA: Kurssilokikirjaa palautellaan kurssin työskentelymoduuleissa. Voit ladata itsellesi täytettävän lokikirjapohjan, johon voit luonnostella ja koota talteen suurimmat oivalluksesi kurssin kuluessa.

OTR-TYÖSKENTELYN ALOITUS: Ryhmätyöskentelyn ohje kannattaa katsoa läpi huolella. OTR ryhmäreflektiot (Palaset omaan ilmiöön) sisältyvät kurssin työskentelymoduuleihin. Ryhmävuorovaikutus motivoi ja tukee kurssiin sitoutumista, joten se on kurssillamme erittäin suositeltavaa. Huomaathan, että voit aina hyödyntää kurssin chattia oman ryhmän kokoamisessa.

ILMIÖTYÖN OHJE: Kurssin ilmiötyö on ILMIÖGALLERIA-moduuliin palautettava ilmiötyöskentelyn lopputuotos. Se on pakollinen osa kurssia. Lue ohjeet huolellisesti tästä moduulista.

AIKATAULU: Kurssin ohjeistettu viikkoaikataulu on kirjattu kurssialustalle. Voit halutessasi ladata itsellesi aikatataulutemplaten, jonka avulla voit suunnitella omaa opiskelua yksilöllisesti tai ryhmässä.

Verkkokurssin suoritus ja kurssialustan käyttö

Tervetuloa kurssille! Tämä ohjevideo on laadittu selkiyttämään kurssin suoritusvaatimuksia ja kurssialustamme pedagogisen käsikirjoituksen ideaa.

Voit esittää videolle kysymyksiä askarruttaviin kohtiin pysäyttämällä sen ja käyttämällä Kommentti-työkalua. Videon jälkeen seuraavat ohjedokumentit tarjoavat toki myös lisäselvennystä yksittäisiin kurssisuoritteisiin.

Growing Mind (2019, joulukuun 17). LUOVAOPE // Kurssin suoritus ja kurssialustan käyttö [Videotiedosto]. Haettu: https://youtu.be/cbymG6_0_L0

 

Miltä koulumme tulevaisuus näyttää? // Kirsti Lonka

Videolla kurssimme äiti kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka johdattaa Sinut pohtimaan suomalaisen koulun historiaa ja tulevaisuutta.

Helsingin yliopisto (2018, kesäkuun 12). Kirsti Lonka: Koulutus nosti Suomen köyhyydestä [Videotiedosto]. Haettu: https://www.youtube.com/watch?v=325mieSChfg&feature=emb_title.

 

INTRO: Miksi koulujen uudistaminen on tärkeää?

Sisältö on nähtävissä kurssin Claned-alustalla.

 

Kurssin yleisohje

MOOC -kurssin yleisohje

Käy oheisesta dokumentista läpi kurssin osaamistavoitteet, teoriatausta sekä suoritukseen liittyvät ohjeet.

Huomaathan, että voit tekstiä korostamalla lisätä itsellesi yksityisiä muistiinpanoja tai esittää julkisia kysymyksiä ”kommentti”-toiminnolla.

 

Lokikirjan ohje

MOOC -lokikirjan ohje

Ohjeet kurssin henkilökohtaisen lokikirjan työstämiseen.

Alta saat halutessasi ladattua itselle talteen lokikirjan työstämisen tueksi tarkoitetun täytettävän pdf-dokumentin.

MOOC -lokikirjan template

 

Ryhmätyöskentelyn ohje

MOOC-kurssin OTR-ohje

Oheisesta dokumentista löytyy ohjeet kurssin omatoimiryhmätyöskentelyyn, eli ns. ”OTR:ään”. Käykää nämä läpi viimeistään ensimmäisen ryhmätapaamisen yhteydessä.

 

Ilmiösammon ohje

MOOC -ilmiösammon ohje

Ohjeet kurssin OTR-ryhmässä toteutettavaan Ilmiösampo-projektiin sekä Ilmiögalleriaan. Käykää nämä läpi viimeistään ensimmäisen ryhmätapaamisen yhteydessä.

 

Kurssin suunnittelupohjat

Voit omatoimiryhmän kanssa tai yksilöllisesti kurssia suorittaessasi käyttää oheisia tiedostoja kurssitehtävien suorituksen ja aikataulutuksen tukena. Aikataulutiedostosta käy ilmi kurssimoduulien ohjeistettu viikoittainen etenemistahti.

Kurssin tehtavalista

Aikataulusuunnitelma

 

Claned-alustan tuki

Pääset missä tahansa vaiheessa ohjeeseen klikkaamalla oikean yläkulman asetusratasta ja sieltä ”Help”.

 

Miksi opetuksen uudistaminen on tärkeää? // Kirsti Lonka

Maailma ympärillämme muuttuu jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla muun muassa digitalisaation ja globalisaation myötä, mutta kouluopetus noudattelee edelleen hyvin samanlaista kaavaa kuin sata vuotta sitten. Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka kertoo, miten maailmamme on muuttumassa ja miksi oppimismenetelmien ja -ympäristöjen uudistaminen kannattaa.

Mikä sai sinut hakeutumaan kurssille? Mitkä ovat alustavat ajatuksesi ja kokemuksesi laaja-alaisuudesta ja ilmiölähtöisyydestä? Mitä haluat erityisesti oppia niistä lisää?

Katso video ja mieti mahdolliset aiheeseen liittyvät kysymyksesi Kirstille. Voit esittää nämä suoraan videolle kommenttina tai nopeiten Twitterissä @KirstiLonka #luovaope.

Growing Mind (2018, marraskuun 27). Miksi opetuksen uudistaminen on tärkeää? // Kirsti Lonka [Videotiedosto]. Haettu: https://youtu.be/5DhAc_IwD-c

 

Ankkurointiluento // Laaja-alainen osaaminen ja ilmiölähtöiset projektit

Sisältö on nähtävissä kurssin Claned-alustalla.

 

Ankkurointiluento // Sulautuvat oppimisympäristöt ja monialainen oppiminen

Sisältö on nähtävissä kurssin Claned-alustalla.

 

SEURAAVAAN MODUULIIN >>