Johdanto

Tervetuloa kurssille! Aloita opiskelu käymällä läpi nämä ohjeet.

ALOITA TÄSTÄ // Kurssin suoritus ja kurssialustan käyttö

Tervetuloa kurssille! Tämä ohjevideo on laadittu selkiyttämään kurssin suoritusvaatimuksia ja kurssialustamme pedagogisen käsikirjoituksen ideaa.

Voit esittää videolle kysymyksiä askarruttaviin kohtiin pysäyttämällä sen ja käyttämällä Kommentti-työkalua. Videon jälkeen seuraavat ohjedokumentit tarjoavat toki myös lisäselvennystä yksittäisiin kurssisuoritteisiin.

 

Kirsti Lonka: Koulutus nosti Suomen köyhyydestä

Helsingin yliopisto (2018, kesäkuun 12). Kirsti Lonka: Koulutus nosti Suomen köyhyydestä [Videotiedosto]. Haettu: https://www.youtube.com/watch?v=325mieSChfg&feature=emb_title.

 

Kurssin yleisohje

MOOC -kurssin yleisohje

Käy oheisesta dokumentista läpi kurssin osaamistavoitteet, teoriatausta sekä suoritukseen liittyvät ohjeet.

Huomaathan, että voit tekstiä korostamalla lisätä itsellesi yksityisiä muistiinpanoja tai esittää julkisia kysymyksiä ”kommentti”-toiminnolla.

 

Lokikirjan ohje

MOOC -lokikirjan ohje

Ohjeet kurssin henkilökohtaisen lokikirjan työstämiseen.

Alta saat halutessasi ladattua itselle talteen lokikirjan työstämisen tueksi tarkoitetun täytettävän pdf-dokumentin.

MOOC -lokikirjan ohje ja template

 

Ryhmätyöskentelyn ohje

MOOC-kurssin OTR-ohje

Oheisesta dokumentista löytyy ohjeet kurssin omatoimiryhmätyöskentelyyn, eli ns. ”OTR:ään”. Käykää nämä läpi viimeistään ensimmäisen ryhmätapaamisen yhteydessä.

 

Ilmiösammon ohje

MOOC -ilmiösammon ohje

Ohjeet kurssin OTR-ryhmässä toteutettavaan Ilmiösampo-projektiin sekä Ilmiögalleriaan. Käykää nämä läpi viimeistään ensimmäisen ryhmätapaamisen yhteydessä.

 

Claned-alustan tuki

Pääset missä tahansa vaiheessa ohjeeseen klikkaamalla oikean yläkulman asetusratasta ja sieltä ”Help”.

 

Miksi opetuksen uudistaminen on tärkeää? // Kirsti Lonka

Maailma ympärillämme muuttuu jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla muun muassa digitalisaation ja globalisaation myötä, mutta kouluopetus noudattelee edelleen hyvin samanlaista kaavaa kuin sata vuotta sitten. Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka kertoo, miten maailmamme on muuttumassa ja miksi oppimismenetelmien ja -ympäristöjen uudistaminen kannattaa.

Katso video ja mieti mahdolliset aiheeseen liittyvät kysymyksesi Kirstille. Voit esittää nämä suoraan videolle kommenttina tai nopeiten Twitterissä @KirstiLonka #luovaope.

 

SEURAAVAAN MODUULIIN >>