Kuukausikatsaus 2/2019

Polho ry – Kuukausikatsaus 2/2019

Hyvä ystävä,

Helmikuun jäädessä taakse on aika käydä taas läpi hallituksemme toimintaa kuukausikatsauksen muodossa. Olen ainakin itse sitä mieltä, että toimintamme on alkanut viimeistään nyt kunnolla. Tämä on mielestäni näkynyt niin pakollisten “vallan vaihdon” toimenpiteinä kuin ensimmäisten tapahtumien toteuttamisella. Samalla omaa aikaani sitoneiden tehtävien väistyessä pääsen myös itsekin entistä enemmän osaksi järjestömme toimintaa.

Näiden neljän viikon aikana voin ilokseni todeta pakollisen alkuvuoden järjestöbyrokratian jääneen jo vihdoin taakse. Pidimme järjestömme vuosikokouksen 4. päivä helmikuuta, jossa aikaisemman vuoden hallitukselle myönnettiin vastuun vapaus. Jokaisen puheenjohtajiston kauhu, toiminta-avustuksen hakulomake eli tutummin tahlo sekä kaikki siihen liittyvät asiakirjat on saatu tehtyä. Myös viimeiset tiettyjä oikeuksia koskevat henkilöstömuutokset on saatu suoritettua. Olemme nyt yksin vastuussa järjestöstämme sekä valmiina toteuttamaan omia sekä jäsentemme ajatuksia ja toiveita toiminnallamme.

Viime kuussa lähti myös toimintamme kunnolla käyntiin. Järjestimme ensimmäisenä päivänä Kuppalassa kaudenavajaiset muiden YHMU-järjestöjen kanssa. Teimme Tason kanssa yhteislähdön valtsikan speksiin, jossa olin itse esiintymässä. Vuoden ensimmäisen työelämäekskursion sovimme Yleisradioon yhdessä Median kanssa. Olemme olleet aktiivisia, ja toivon sekä uskon, että olemme sitä myös jatkossakin. Uskoa aktiivisen toiminnan ylläpitämiseen luovat niin tulevat jo suunnitellut kuin suunnitteilla olevat tapahtumat. Myös hallituksemme jäsenten into niin tehdä kuin kehittää toimintaa entisestään puhuvat sen puolesta, että tapahtumia on vielä paljon tarjolla.

Järjestöstä riippumatta pystyn varmaan jakamaan jokaisen entisen, nykyisen kuin tulevan varapuheenjohtajan kanssa mielipiteen, että oman paikansa hahmottaminen hallituksessa saattaa olla aluksi vaikeaa. Varsinaista vastuualuetta ei ole, eikä toiminta ole vain omien harteiden varassa. Sen kuitenkin olen oppinut, että kannattaa ehdottaa, kysyä sekä tarjota apua aktiivisesti, sillä aina on jotain mitä tehdä. Mielestäni olemme myös Johanneksen kanssa onnistuneet erinomaisesti jakamaan tehtäviä keskenämme ja uskon, että yhteistyömme syvenee vielä entisestään. Epävarmuuteen oman tilanteeni kohdalla on vaikuttanut varmasti myös osallistumiseni speksiin, joka on vienyt paljon aikaani. Nyt speksin loputtua pystyn keskittymään enemmän Polhon toimintaan ja olen siitä innoissani. Olen ilokseni huomannut ja myös positiivisesti yllättynyt kuinka
energisiä, fiksuja sekä oma-aloitteisia kaikki ovat.

Katseeni on kuitenkin nyt tulevaisuudessa, sillä näen siellä erittäin hienoja ja mielenkiintoisia asioita. Lähdemme pian Yhiksen kevätmatkalle Varsovaan, minkä tarkoitus on olla, ainakin itselleni, niinkin sivistävä kokemus kuin irtiotto arjesta. Reissun jälkeen meillä on ensimmäinen valtsikan hallitusten välinen konferenssi. Tässä tapahtumassa saamme todennäköisesti tämän vuotisen ystävyysjärjestön, jonka kanssa toivon mahdollisuutta luoda uusia tai ainakin entistä syvempiä siteitä. Olemme myös hallituksen sisällä tehneet ympäri vuodelle sijoittuvia suunnitelmia, joista tähän mennessä voin sanoa vain sen, että odotan niitä innolla!

Otto Hormio
Varapuheenjohtaja 2019
Espoossa, 3.3.2019