Tuutorit 2023

Maisterituutorit ja KV-tuutorit löytyvät alta. // Master’s programme tutors and international tutors are below.

Kandituutorit

 1. Moi, olen Samu ja opiskelen kolmatta vuotta teoreettista fysiikkaa. Tuutoroin fysiikan kandifukseja.

2. Toinen vuosi oli huomattavasti rankempi kuin fuksivuosi, mutta se vastasi odotuksiani.

3. Neuvoni fukseille on, että kannattaa käydä monissa eri tapahtumissa.

4. Hauska fakta minusta on, että olen ydinperheeni kolmas fyysikko.

 1. Moikka! Olen Siiri Hilska, toinen opintovuosi alkamassa ja opintosuuntani on teoreettinen fysiikka. Tuutoroin kandifukseja.
 2. Fuksivuoteni vastasi odotuksiani tai jopa ylitti ne. Nautin opintojen ja tapahtumien täyttämästä elämästä ja uutuuden viehätys teki kaikesta jännää ja mahtavaa. Viimeisen periodin kohdalla kuitenkin huomasin, että aloin jo vähän väsyä.
 3. Suosittelen lähtemään rohkeasti mukaan erilaisiin tapahtumiin, kokeilemalla löytää itselle mieluisaa tekemistä ja kivoja ihmisiä ympärille. Ainejärjestöissä otetaan myös mielellään uusia ideoita vastaan. Lisäksi ei kannata olla itseään kohtaan liian ankara tai stressata opintojen alusta, kaikki selviää ajallaan!
 4. Siis faktahan on se, et täs kaupungis on vaa yks sheriffi, ja se oon mä.

 1. Moikka! Mun nimi on Ronja, toisen vuoden opiskelija ja opintosuuntana meteorologia. Tuutoroin kandifukseja.
 2. Mun fuksivuosi oli aivan mahtava. Tutustuin aivan mahtaviin ihmisiin ja tosi kiinnostavia kursseja vaikka välillä vähän haastavia. Vuosi siis ylitti kaikki odotukseni.
 3. Vinkkinä voisin sanoa, että ei kannata stressata liikaa. Tee kursseja omaan tahtiin ja kysy aina apua jos sitä tarvii.
 4. Hauska fakta on se että oon tanssinu Pää, Olkapää, Peppu, Polvet Varpaat festareilla lavalla

 1. Heips mä oon Vilja, alotan nyt toisen vuoden tähtitieteellä ja tuutoroin kandifukseja 🙂
 2. Mun oma fuksivuosi oli täynnä kaikkia ihanii kokemuksia, erilaisia tapahtumia ja uusii ystäviä. Välil oli tosi kiireistä ja raskasta, mutta kaiken kaikkiaan ylitti odotukset!
 3. Koittakaa ottaa iisisti ja älkää ressatko liikaa, kaikki hoituu kyllä 🙂 Laskarit saattaa vaikuttaa välillä haastavilta, mutta porukalla ne sujuu. Suosittelen osallistumaan kaikenlaisiin tapahtumiin (oman jaksamisen mukaan!), jotta pääsee tutustumaan paremmin tyyppeihin.
 4. Onnistuin kerran katkasemaan surffilaudan 😀

 1. Moi! Mä oon Salla ja opiskelen tokaa vuotta. Suuntaudun tällä tietoa meteorologiaan ja tuutoroin fysiikan kandifukseja 🙂
 2. Mun fuksivuos tarjos kyllä opintojen puolesta haastetta, mutta muuten oli super hauskaa! Oli parempi meno kuin osasin odottaa.
 3. Fukseja ohjeistaisin olemaan avoimin mielin, tutustumaan ihmisiin ja osallistumaan mahollisimman paljon kaikkiin tapahtumiin! Samalla kuitenkin täytyy muistaa pitää huolta omasta jaksamisesta, eikä haittaa mitään vaikkei kaikkiin tapahtumiin osallistu.
 4. Lopuks vielä hassu fakta: delfiinit nauttii tarkotuksella pallokalojen myrkkyä, koska ne päihtyy sen vaikutuksesta 😀

 1. Heipä hei, olen Konsta Alander ja olen 2. vuoden teoreettisen fysiikan opiskelija. Tuutoroin kandifukseja ja erityisesti ruotsia puhuvia kandifukseja.
 2. Ensimmäinen opintovuosi meni omalla kohdalla paljolti opiskeluun tottumiseen, mutta yllättäen sain suoritettua opintoja hyvin vaikka aina en itse sitä nähnytkään.

Tapahtumissa tuli käytyä ahkerasti, kantsii tulla ihmettelemään.

Opintovuosi vastasi odotuksiani hyvin, kymmenen / 10.

 1. Fuksi pro tip #1: Huolehtikaa jaksamisestanne, oikeesti. Kun on paljon deadlineja ja tapahtumia samaan aikaan voi tulla ähky ja uupua kun haluaa käydä kaikkialla ja toisaalta myös opiskella.

Mutta käykää silti tapahtumissa ja tutustukaa ainejärjestötoimintaan, ihan huisin hauskoja juttuja!

#4 Fun fact: Oon Monster Energy -kulinaristi ja tykkään kaloista

 1. Moikka! Mun nimi on Aino ja opiskelen tähtitedettä ja jonku verran myös teoreettista fysiikkaa. Tuutoroin kandifukseja.
 2. Eka opintovuosi nyt takana ja on kyllä ollut tosi hauskaa vaikka opintojen ja töiden tasapainottelu oli välillä vähän rankkaa.
 3. Kannattaa osallistua ainakin alkusyksyn tapahtumiin niissä tutustuu helposti muihin opiskelijoihin!
 4. En saanu kolmessa vuodessa ajokorttia opetusluvalla tehtyä…suositelkaa hyvää autokoulua 🙂

 1. Nimesi, opintojesi vuosi ja opintosuuntasi? Ketä tuutoroit?

Moi, olen Juuso, kolmannen vuoden teoreettisen fysiikan opiskelija ja tuutoroin ruotsinkielisiä ja katu/tvex opiskelijoita.

 1. Millainen oli viimeisin opintovuotesi, vastasiko se odotuksiasi?

Viimeisin opintovuosi oli opintovuosi. Ei ollut odotuksia joita vastata, mutta ei myöskään tullut mitään yllätyksiä niin siinä mielessä vastasi kai odotuksiani jossain määrin.

 1. Vinkkejä tai neuvoja fukseille tulevaa vuotta varten?

Sitseillä kannattaa käydä ja opintoja ei tarvitse liikaa suunnitella, tai ehkä vähän tarvitsee, mutta vaan vähän, ei paljoa 😀

 1. Hassu fakta itsestäsi tai maailmasta?

Jääkarhut on vasenkätisiä

  1. Nimesi, opintojesi vuosi ja opintosuuntasi? Ketä tuutoroit (kandi-, tai maisterifukseja, vaihtareita tms)?

  — Moi, oon Heikki ja opiskelen toista vuotta meteorologian parissa. Tuutoroin fysiikan kandifukseja.

  1. Millainen oli viimeisin opintovuotesi, vastasiko se odotuksiasi?

  — Fuksivuoteni oli todella mahtava, parempi mitä osasinkaan odottaa 🙂 Tapahtumissa oli kiva käydä ja tutustuin mahtaviin tyyppeihin.

  1. Vinkkejä tai neuvoja fukseille tulevaa vuotta varten?

  — Ensimmäisestä opiskeluvuodesta kannattaa nauttia. Suosittelen että jo alussa menee moniin tapahtumiin mukaan vaikka saattaisikin jännittää. Tällöin pääsee tutustumaan uusiin opiskelijoihin nopeasti. Laskareiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Kysykää apua rohkeasti aina kun jokin askarruttaa.

  1. Hassu fakta itsestäsi tai maailmasta?

  — Maapähkinä ei ole pähkinä vaan papu.

 1. Moro! Meikä on Santtu Jyrinki 2. Vuosi alkamassa teoreettisen fysiikan opinnoissa ja tuutoroin kandifukseja
 2. Fuksivuosi oli tosi jees. Tuli paljon uusia kavereita, sekä paljon uusia kokemuksia(etenkin tapahtumat). Fuksivuosi ylitti omat odotukset ja siksi tuutorin roolissa haluan elää sen uudestaan.
 3. Fukseille neuvoisin lähtemään opiskelemaan avoimin mielin, sekä pitämään omat suunnitelmat joustavina. Lisäksi suosittelen kaikkia osallistumaan tapahtumiin ja pitämään siellä hauskaa ja tutustumaan uusiin ihmisiin.
 4. Olen golffari ja meitsin tulokset antaa valekuvan swingin kauneudesta! Vuoronumerolla pääsee ihastelemaan.

 1. Moikka moi nimeni on Kalle ja oon nyt toisen vuoden teoreettisen fysiikan opiskelija. Tuutoroin uusia kandifukseja.
 2. Aloitin syksyllä itseasiassa opiskelut ilman mitään erityisempiä odotuksia mutta jos niitä olisi ollut ne olisivat varmasti täyttyneet. Löysin yliopistolta todella paljon saman henkisiä ja mukavia ihmisiä joiden kanssa vietän aikaa miltein päivittäin. Myös opiskelu on ollut siistiä sekä siihen liittyvä oheistoiminta.
 3. Antaisin tuleville fukseille vinkin, että kannattaa lähteä mielenkiinnolla mukaan kaikenlaisiin erilaisiin tapahtumiin ja tutustua niiden kautta kiinnostaviin ihmisiin ja erilaisiin kokemuksiin. Kuitenkin tämä kannattaa tehdä oma jaksaminen edellä, ja jos et joihinkin tapahtumiin halua/jaksa osallistua niitä ei kannata harmitella tai kokea FOMOa koska tapahtumia tulee kuitenkin aina lisää.
 4. Hauska fakta itsestäni? Tää on hyvin random mutta pienenä osasin tehdä aivan täydellisesti sammakon kurnutusta matkivan äänen joka tuli jostain syvältä rintakehästä, mutta vuosien myötä kadotin mystisesti tuon taidon täysin.

 1. Morjenst! Meikäläinen on Arttu Yli-Kujala. 2. vuosi alkamas ja suuntana teoreettinen fysiikka. Tuutoroin uusia kandifukseja.
 2. Fuksivuosi oli kyl hyvä. Tuli paljo uusia frendei ja paljo hauskoja tapahtumia.
 3. Opiskelijatapahtumiin kannattaa lähtee mukaan ennakkoluulottomasti kokemaan uusia elämyksiä ja tutustumaan uusin ihmisiin. Ne on kyllä aina jees, mutta ei kuitenkaan kannata polttaa itseään loppuun sillä tapahtumia kyllä tulee aina lisää ja kannattaa pitää opinnot etusijalla.
 4. Oon lyömäsoittaja ja släppään bongoi paremmin ku feynman. No cap. Voi tulla haastaa!

 1. Mikael Baarman, 2. vuosi teoreettisella fysiikkalla. Tuutoroin kandifukseja.
 2. Viime opiskeluvuosi oli oikein mahtava, suorastaan jopa ylitti meikäläisen odotukset fuksivuodelle monin osin.
 3. Kaikista tärkein neuvo mitä voin antaa on että kannattaa olla avoin kaikelle uudelle mitä yliopistossa vastaan tulee ja osallistua kaikkeen mihin vaan pystyy!
 4. Mun makkaraennätys on joku 12

 1. Hei vaan kaikille, mä oon Nooa ja opiskelen toista vuotta teoreettista fysiikkaa. Tuutoroin kandifukseja.
 2. Fuksivuoteni oli tosi hauska ja mielenkiintoinen! Aluksi usea asia opiskelussa tuntui vieraalta, mutta pian uuteen arkeen ja rytmiin tottui ja voin sanoa, että odotukset ylittyivät!
 3. Kaikesta selviää! Ympärillä on paljon osaavia ihmisiä, jotka mielellään auttavat kaikenlaisissa asioissa, ei siis kannata pelätä ylitsepääsemättömiä ongelmia. Vaikka mikään ei ole liian vakavaa, kannattaa ottaa uuden rutiinin luominen varsinkin opintojen alussa tosissaan.
 4. Fun fact musta: oon saanut aplodit näyttelemisestäni Suomen kansallisteatterissa. En kyllä ole sen jälkeen näytellyt…

 1. Jefina Koivuniemi, 3 vuosi, kokeellinen fysiikka ja tuutoroin kandifukseja
 2. Opinto vuosi oli rankka, mutta erittäin viihdyttävä. Odotus oli, että selviäisi hengissä ja pääsisi kursseista läpi. Toinen näistä tavoitteista täyttyi 😛
 3. Suurta ajattelijaa lainaten: ”When life gets you down, just keep swimming”
 4. Mun horoskooppieläin on lammas,bäää ja horoskooppikasvi matkakanerva (matkalta napattujen kanervojen score: 2)

 1. Moikka kaikille, mä oon Emilia mutta yliopistolla mut tunnetaan Lexinä. Oon toisen vuoden opiskelija, suuntana teoreettinen fysiikka. Tuutoroin fysiikan kandifukseja.
 2. Viimeinen opintovuosi, eli se oma fuksivuosi, oli kyllä ihan mahtava kokemus. Kurssit olivat todella mielenkiintoisia, tapahtumat hauskoja ja ihmiset aivan ihania.
 3. Opiskelujen alussa kannattaa mennä rohkeasti mukaan eri tapahtumiin ja jutella kaikille. Opiskeluissa taas itseäni eniten auttoi se, että kävi laskareissa. Tehtävien miettiminen on paljon kivempaa porukassa ja assarien hellässä huomassa. Laskarit ovat myös yllättävän ryhmäyttävä kokemus ja sieltä saattaa löytää helposti uusia kavereita.
 4. Olen kerran onnistunut sulattamaan leivänpaahtimen…

International Tutors

 1. Your name, year of studies and study track? Who are you tutoring?

Hi! I’m Oosa and I’m starting my fourth year of studies in meteorology. This year I’m tutoring the exchange students.

 1. What was your latest year at university like, was it up to your expectations?

My latest year was as busy as ever. I got to dive deeper into my actual studies in meteorology after the basic courses. I also got to be part of the Kumpula Speksi which was a lot of fun!

 1. Tips or advice for new students in the coming year?

Be brave and try new things! University is the time to learn a lot about yourself and the world around you, so taking part in new things is very important! Also, don’t be afraid to work together on your assignments. It will help you then and in the future!

 1. Fun fact about yourself or something else?

I have touched nuclear fuel

 1. Hi, my name is Pia-Nora Isomäki, but usually people just call me Pia. I’m starting my third year studying the broad-based bachelor’s programme in physics. I’m going to be tutoring exchange students this year!
 2. My last year of studies was fun, but quite challenging. I went to loads of different events and met a lot of amazing people. So in conclusion it was pretty much what I was expecting!
 3. My advice for new people coming this year is try to find a balance between studying and going to events. Try a lot of different things and have a lot of fun!
 4. Koala’s fingerprints are almost identical to humans. Because of this there are even cases where a koala’s fingerprints have confused forensics at crime scenes.

 1. I’m Ida Hassinen, starting my second year of physics studies (still undecided on the study track) 🙂 I’m tutoring the exchange students this year.
 2. My latest year at the university, which was my first, was eventful and full of twists and turns. In most ways it was everything I had expected it to be, but some things were maybe a little different than I would’ve imagined. The most unexpected, and for me the most important thing as well, was learning how important it is to have a good support system and great friends to study with.
 3. Try to enjoy your time at uni and trust that everything will end up working out.
 4. I’m a big christmas person and actually still had my christmas tree up in March!

Maisterituutorit

Hi, my name is Emma and I’m starting my first year in the data science master’s program this fall after finishing my bachelor’s degree in physics during the summer. I will be tutoring new master’s students.

 1. What was your latest year at university like, was it up to your expectations?

Last year was a lot of fun for me getting to know more people in the student organizations with a course schedule that wasn’t completely filled to the brim 😀 I ended up changing some of my plans during the year but overall I ended up doing the things I needed to in my studies and a lot more fun stuff than I was expecting!

 1. Tips or advice for new students in the coming year?

Make a plan for your studies, but if you feel like taking different courses later on you can always change it: find what interests you! Don’t forget to leave time for yourself and do/find things you like doing.

 1. Fun fact about yourself or something else?

About me: I love mini cactuses. About the world: Clownfish are all born male, the largest and most dominant ones in a group develop into females.

 1. Your name, year of studies and study track? Who are you tutoring?

I’m Mimosa, starting my fifth year of studies. I’m studying atmospheric sciences and tutoring new master students.

 1. What was your latest year at university like, was it up to your expectations?

Last year I was as an exchange student in Japan. So it was very different year in my studies. Full of great experiences and memories!

 1. Tips or advice for new students in the coming year?

Be brave to go and try different things and events! It’s also a lot more fun to do exercises with group of friends.

 1. Fun fact about yourself or something else?

I know and recognise more different airplane models and types than cars.

 1. I’m Iuliia (Julia) Viushkova, 2nd year Master’s Student in Atmospheric Sciences, and I will be tutoring Master’s freshers (ATM, TCM, Particle Physics, Material Science, and Nordic Master’s in Environmental Changes at Higher Latitudes) this year!
 2. The last year of studies was quite relaxed, and I feel that I had to push myself more during the Bachelor’s, rather than Master’s. Last September quite many professors from my programme were absent from the Uni, because of participation in different conferences. This year I expect the same =)
 3. So here is my advice and life-hack: all courses are available for attendance and some really require it, but some of them have an alternative. Some lectures were also pre-recorded during the corona times (which is super-duper useful and, let’s call it customer-oriented!). You may want to study at your own pace and at your own premises sometimes, especially if you feel like lately you’ve been overloaded, overwhelmed or just more introverted and you need some time for yourself, still willing to be productive.

Nevertheless, remember to socialise, there’s nothing better than classroom teaching and immersive experience!

4. Fun fact: my spirit animal is capybara, so I am really friendly and excited to meet my tutees!

Your name, year of study and who you’ll be tutoring:

My name is Piyumi Liyana Pathiranage. I started my studies in the autumn of 2022 in the Materials Research program and this autumn, I’ll be tutoring International freshers from the Master’s program and exchange students in the Kumpula campus.

What has the last year of studies been like?

My first year of studies has been an exciting and challenging period similar to all other international students. Starting studies abroad inevitably brings a new set of positive and negative experiences. It’s interesting to explore the campus area, make new friends and experience a new culture. However, it was a struggle to adjust to the new environment and make yourself comfortable in it.

I have a pleasant memory of the time I started my Research Assistantship in the University, “Helsinki ALD” group. It not only provided me with the valuable opportunity to explore new scientific approaches and learn novel technologies but also to experience the Finnish working culture, connect with colleagues and get good exposure to the Finnish language. I enjoyed everything there from work meetings to coffee breaks. I believe it’s very important to get yourself along with something else other than studies (it can be a job, sport or a group) in the early days of arrival to the campus since it can make you feel you’re a part of the society and can give you the understanding of the Finnish traditions.

Any tips and tricks for upcoming freshers?

Arrival and settling in a new land along with preparing for a new education system can be overwhelming. Therefore, it is always safe to ask around from the people whom you’re already familiar with and seek guidance and counseling help to make yourself comfortable.

In my experience, I found challenges with my studies and time management. Studying at the University of Helsinki requires a lot of independent work apart from teaching lectures. It is very important to attend the lectures and I found it very helpful to go through study materials soon after the lecture to gain a better understanding. At the same time, It is crucial to maintain a healthy balance between studies, personal care, work life and social interactions. Serene walks amidst nature, museum tours, visiting parks and sauna times helped me a lot to fix my mental well-being.

Not to mention last-but of course, It can be challenging to make new friends and get along with the Finnish cultural aspects. If you’re from a totally different culture compared to Nordic cultures, you may find it difficult to communicate, feel connected and even understand some Finnish traditions. I would recommend you take easy steps and give yourself some time. It takes some time to be familiar with all these novel things and it needs confidence to feel connected in communication. Living in Helsinki for almost a year, I’m not yet completely overcome the challenges but I feel I’m more confident than me who I was a year before and I see myself connecting around ☺

A fun fact about yourself and the world?

A fun fact about me and the world is I can be as silent as space… but it only lasts till someone takes a pencil out from my purse 😉