Häirintä

Minkäänlainen häirintä ei ole hyväksyttävää tai kuulu fyysikkoyhteisöön. Resonanssilla on viisi häirintäyhdyshenkilöä: Noora Suomalainen, Mara Virtanen, Konsta Alander, Ida Hassinen ja Toni Sutinen. Jos olet kokenut häirintää Resonanssin tapahtumissa, Kumpulan kampuksella tai muussa opiskeluun liittyvässä yhteydessä, voit olla häirintäyhdyshenkilöihin yhteydessä.

Yhteyttä voit ottaa myös anonyymisti häirintäilmoituslomakkeella.

 

 

Noora Suomalainen
noora.suomalainen@helsinki.fi
Mara Virtanen
maria.e.virtanen@helsinki.fi
Konsta Alander
alander.konsta@gmail.com
Ida Hassinen
ida.hassinen@helsinki.fi
Toni Sutinen
tonisutinen01@gmail.com

 

Mitä on häirintä?

Häirintää voi esiintyä monella eri tavoin, ja kuka tahansa voi olla häirinnän tai epäasiallisen kohtelun uhri. Häirintä voi olla henkilökohtaista tai perustua mm. henkilön etniseen taustaan, sukupuoleen tai sukupuoli-identiteettiin, seksuaaliseen suuntautumiseen tai muihin ominaisuuksiin.
Häirintää on henkilön tai ihmisryhmän arvon ja koskemattomuuden loukkaaminen siten, että luodaan uhkaava, halventava tai hyökkäävä ilmapiiri. Häirintä voi myös olla jatkuvaa yhteydenottoa tai vainoamista.
Seksuaalinen häirintä on myös yksi häirinnän olomuoto. Seksuaalista häirintää on mm. härskit puheet ja seksuaalisesti värittyneet yhteydenotot, vartaloa, pukeutumista tai yksityiselämää koskevat kaksimieliset huomautukset, fyysinen koskettelu tai seksuaalista kanssakäymistä koskevat ehdotukset tai vaatimukset.

Näin toimimme häirintätilanteissa

Jos henkilö niin toivoo, voivat häirintäyhdyshenkilöt keskustella häirinnän kohteen tai häiritsijän kanssa. Resonanssi voi myös viedä asian eteenpäin HYY:lle tai vakavissa tapauksissa poliisille.
Jos et jostain syystä halua ottaa yhteyttä Resonanssin häirintäyhdyshenkilöihin, voit myös ottaa yhteyden HYY:n häirintäyhdyshenkilöihin tai poliisiin.