Opiskelun apuvälineet

Tenttiarkisto

https://blogs.helsinki.fi/resonanssi/opiskelijalle/tenttiarkisto//

Varjo-opinto-opas

Varjo-opinto-opas

WebOodi

WebOodi on järjestelmä, joka pitää kirjaa opintosuorituksista. Sitä käytetään kursseille ilmoittautumiseen. WebOodiin tulevat myös merkinnät suoritetuista kursseista ja niistä saaduista arvosanoista. Näiden vuoksi WebOodi on tärkeä, mutta jokapäiväisen opiskelun kannalta tarpeeton.

https://weboodi.helsinki.fi/hy/

Office365

Helsingin yliopiston Office365 on sähköpostipalvelin, josta yliopisto tarjoaa kaikille opiskelijoilleen tunnukset. Jos samannimisiä ei ole useampia, osoite on muotoa etunimi.sukunimi@helsinki.fi. Osoitetta kannattaa alkaa käyttää, vaikka vanhoja sähköpostiosoitteitakin voi käyttää. Etenkin järjestötoiminnasta tiedotetaan tehokkaasti sähköpostilla.

Moodle

Monien kurssien kotisivut ovat viime aikoina siirtyneet Moodleen. Moodlen sivut on normaaleja kotisivuja monipuolisempia, sillä siellä voidaan myös esim. käydä keskustelua ja julkaista tuloksia. Moodleen kirjaudutaan yliopiston tunnuksilla ja tieto on suojattua.

https://moodle.helsinki.fi/

Flamma

Flamman tarkoituksena on levittää informaatiota kaikesta yliopiston sisäisestä toiminnasta. Siellä on paljon tietoa, mutta ehkäpä juuri ylitarjonnan vuoksi halutun asian löytäminen on välillä hankalaa. Hyvänä puolena Flammassa pystyt näkemään suhteellisen helposti lukujärjestyksesi, sillä se automaattisesti päivittää sinne Weboodissa valitsemasi kurssit.

https://flamma.helsinki.fi/

Opintoni

Helsingin yliopiston Opintoni-sivu on opiskelijoiden arjen helpottamiseksi tarkoitettu koontisivu. Sivulta löytyy esimerkiksi kursseihin liittyvät tapahtumat aika- ja paikkatietoineen sekä ehdotuksia mahdollisesti kiinnostavista kursseista. Lisäksi voit ylläpitää omia linkki-, suosikki- ja tehtävälistoja.

https://student.helsinki.fi/opintoni

Muita hyödyllisiä linkkejä

Fysiikan laitos
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
Helsingin yliopisto
Yliopiston ohjelmistojakelu
HELKA – Yliopiston kirjastohaku
VarjoCafe – Vaihtoehtoinen käyttöliittymä HYY Ravintoloiden lounaslistoille
Fysiikan laitoksen opintotiedotus
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, YTHS
Unisport

Wolfram|Alpha
Joukkoliikenteen reittiopas
Kevyen liikenteen reittiopas
HelMet-verkkokirjasto