Yhdistys

Resonanssi on vuonna 1994 perustettu fysikaalisten tieteiden ainejärjestö. Resonanssi majailee sekä Physicumin opiskelijahuoneessa että kerhohuoneella eli klusterilla Domus Gaudiumissa.

Resonanssi järjestää monenlaisia rientoja fysiikan opiskelijoiden iloksi. Säännölliseen toimintaan kuuluvat viikottainen sählyvuoro liikuntahallissa, peli-illat erilaisten lautapelien merkeissä sekä saunaillat ja bileet. Lisäksi järjestämme ekskursioita tieteellisesti, taiteellisesti tai muuten vain kiinnostaviin kohteisiin. Kesäisin harrastetaan monenmoista liikuntaa kuten pesäpalloa, minigolfia, beachvolleyta tai ultimatea. Vapaamuotoisen liikkumisen lisäksi toisinaan otellaan paremmuudesta esimerkiksi muiden Kumpulan tai Suomen fysiikanopiskelijoiden ainejärjestöjen kanssa.

Erilaisia perinteitäkin on matkan varrella syntynyt. Niistä esimerkkeinä ovat jokavuotinen fuksisuunnistus ja siihen liittyvät fuksiaiset sekä syksyn fuksisauna ja sen yhteydessä kyykkäharjoittelu. Myös Resonanssin useampaan kertaan järjestämät Dance Marathon -bileet ovat tulleet jäädäkseen.

Virallisia vuosijuhlia Resonanssi juhlii viiden vuoden välein ja välivuosina vietämme synttäreitä, jotka ovat hieman vapaamuotoisempia. Viime aikoina synttärit ovat olleet pöytäjuhlia, mutta muitakin ratkaisuja on nähty.

Fyysikkohaalarit on helppo tunnistaa katukuvasta: onhan niiden väri pirteä fuksianpunainen – ei siis pinkki, kuten tavallisesti luullaan. Värin valintaankin liittyy tarina, jonka saatat kuulla vanhempien resonaattorien suusta.

Muutettuamme Kumpulaan vanhalta, nostalgiaa herättävältä Siltavuorenpenkereeltä keväällä 2001, olemme jakaneet opiskelijahuoneen Synopin ja Geysirin kanssa. Opiskelijahuoneelle on nyt saatu myös tähtitieteilijöiden ainejärjestö Meridiaani, joka muutti Kumpulaan tähtitieteen laitoksen mukana. Dommalla on lisäksi kerhohuone, jonka jaamme tiedekuntajärjestö Matlun ja liki kaikkien sen jäsenjärjestöjen kanssa.

Resonanssi on luonnollisesti myös fysiikan opiskelijoiden etujärjestö. Vaikutamme yliopiston asioihin laitoksemme johtoryhmän, työryhmien ja tiedekuntaneuvoston opiskelijajäsenten kautta. Olemme mukana myös ammattiliittojen opiskelijatoiminnassa.

Resonanssi tarjoaa sinulle väylän toteuttaa itseäsi ja on aina avoin uusille ideoille. Me emme kavahda hulluilta tuntuvia ideoitakaan. Päin vastoin! Tule siis ujostematta mukaan toimintaan, sillä järjestötoiminta on todella hauskaa. Uusien ideoiden lisäksi jatkamme tutuksi tulleita ja hyviksi todettuja toimintamuotoja. Tilaa on kuitenkin aina myös uusille aluevaltauksille. Resursseja Resonanssilla riittää tulevaisuudessakin.