Tiistai 14.11.2017: Viimeinen päivä ennen Etelämantereelle lentoa – tai niin luultiin

Tänä sateisena aamuna pidimme kokouksen turvallisuusasioista ja evakuointi- sekä pelastussuunnitelmista Etelämantereella oltaessa. Tapaamisessa tuli esille runsaasti minulle uusia seikkoja. Muun muassa se, että kentällä liikkuessa tulee aina kuljettaa passia mukana. Jos sattuu onnettomuus ja potilas joudutaan evakuoimaan suoraan pois mantereelta, Etelä-Afrikkaan saapuminen ilman passia ei välttämättä onnistu edes huonokuntoisena potilaana.

Tutkailin iltapäivällä sekä Etelä-Afrikan kansoihin että Etelämantereen maantieteeseen liittyviä seikkoja internetistä, kun kerran olimme vielä kommunikaatioyhteyksien päässä. Tein viimeiset hankinnat läheiseltä Waterfrontin satama-alueelta.

Oli sovittu, että viimeisenä iltana ennen lähtöä syödään pizzaa, ja näin tapahtui. Ravintolasta oli näkymä merelle. Illan edetessä komeat violetit ja purppuraiset pilvet vyöryivät meren yli. Lopulta satoi rankasti. Paikalliset ovat varmasti tyytyväisiä nyt.

Palattuamme hotelliin ja keräännyttyämme viimeiseen kokoukseen kävi ilmi, että emme lähdekään huomenna, vaan aikaisintaan seuraavalla lennolla perjantaina.

Tieto katkaisi innostuneen odotuksen. Kaksi lisäpäivää Kapkaupungissa. Vaikka oleskelumme täällä oli aluksi riemukasta, nyt jokainen haluaisi jo päästä kiinni töihinsä tulevalla tutkimusmatkalla. Olosuhteille emme kuitenkaan mahda mitään joten nukkumaan mentiin tavalliseen tapaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *