Suomen kielitieteen olympialaiset 2019

Kielitieteen olympialaiset tulevat taas!

Kielitieteen olympialaiset ovat lukiolaisille tarkoitettu kilpailu, joka tutustuttaa maailman kielelliseen monimuotoisuuteen. Kilpailutehtävien ratkaiseminen ei edellytä ennakkotietoja kielitieteestä tai tiettyjen kielten osaamista, vaan yleinen kiinnostus kieliin ja looginen päättelykyky riittävät. Olympialaiset on loistava mahdollisuus tutustua kielitieteeseen erityisesti niille lukiolaisille, jotka haluavat hakea yliopistoon opiskelemaan yleistä kielitiedettä tai muuta kieliainetta, mutta yhtä lailla kilpailu on tarkoitettu kaikille muillekin kielistä kiinnostuneille.

Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta ja Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskus järjestävät Suomen kielitieteen olympialaiset jälleen tänä keväänä. Suomen kilpailu rakentuu kahdesta vaiheesta: Ensimmäinen vaihe järjestään online-kilpailuna 13.–14.4.2019. Vaiheessa parhaiten pärjänneet osallistujat kutsutaan loppukilpailuun Helsingin yliopistolle toukokuussa.

Kansallisen loppukilpailun neljä parasta osallistujaa pääsevät osallistumaan Suomen joukkueena kielitieteen kansainvälisiin olympialaisiin (International Linguistics Olympiad, IOL), jotka järjestetään tänä vuonna Yonginissa Etelä-Koreassa 29.7.–2.8. Matka on kilpailijoille ilmainen, ja joukkueen mukaan lähtee Helsingin yliopistoa edustava joukkueenjohtaja, joka vastaa myös joukkueen valmentamisesta.

Osallistu kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen 13.–14.4.2019 näiden nettisivujen kautta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *