Käännöstiede, monikielisyys ja asiantuntijaviestintä / Translation Studies, Multilingualism, and Professional Communication

JATKO-OPISKELIJOIDEN KOULUTUSTAPAHTUMA TIETEEN POPULARISOINTI JA RAHOITUSHAKU 16.4.2020 KLO 12–16

Torstaina 16.4.2020 klo 12–16 järjestetään tieteen popularisointia ja rahoitushakua käsittelevä jatko-opiskelijoiden koulutustapahtuma yhteistyössä Langnet-verkoston kanssa. Tapahtuma rahoitetaan Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton Kopiosto-apurahalla. Tilaisuus koostuu tutkimussuunnitelmatyöpajasta ja kahdesta asiantuntijapuheenvuorosta. Työpajaan osallistuminen edellyttää kommentoitavan tutkimussuunnitelman lähettämistä etukäteen. Työpajassa tutkimussuunnitelmia kommentoivat kokeneet tutkijat ja toiset jatko-opiskelijat. Tapahtuma on ensisijaisesti suunnattu jatko-opiskelijoille, mutta kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Koulutustapahtuman kielet ovat suomi ja englanti. Asiantuntijapuheenvuorojen kieli on suomi, mutta työpajassa keskustelua voidaan käydä suomeksi ja englanniksi ja kommentoitavien tutkimussuunnitelmien kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti.

Ohjelma:

12.00–13.45 Tutkimussuunnitelmatyöpaja
13.45–14.15 Kahvitauko
14.15–15.15 Tutkija sosiaalisessa mediassa (Kira Keini, Kaskas Media)
15.15–16.00 Alfred Kordelinin säätiön apurahat (Marita Seitsalo, Alfred Kordelinin säätiö)

Ilmoittaudu tapahtumaan 9.3.2020 mennessä tällä e-lomakkeella. Ilmoittauduthan, vaikka osallistuisit vain osaan ohjelmasta.

Työpajassa käsiteltävät tutkimussuunnitelmat ladataan tapahtuman Moodle-sivulle 26.3.2020 mennessä.

Tapahtumaan osallistuvat käännöstieteen jatko-opiskelijat voivat hakea Langnetin matka-apurahaa.

Lisätietoa käytännön järjestelyistä lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

Tapahtuman nettisivu: https://katu-symposiumi.com/jatko-opiskelijoiden-koulutustapahtuma-2020/

* * *

Langnetin Käännöstiede, monikielisyys ja asiantuntijaviestintä -teemaryhmä järjestää tekstiseminaarin Langnetin kesäkoulun yhteydessä Turussa perjantaina 23.8.2019.

Väitöskirjatutkija! Nyt on tilaisuus päästä keskustelemaan, saamaan uusia näkemyksiä ja palautetta omaan väitöskirjatyöhösi. Teksti voi olla artikkelikäsikirjoitus, monografian luku, artikkeliväitöskirjan yhteenvedon käsikirjoitus tai muu teksti, josta kaipaat palautetta ja haluat keskustella. Lähetä tekstisi ma 12.8. mennessä osoitteeseen erja.vottonen(at)uef.fi. Jokainen tekstiseminaariin osallistuja sitoutuu kommentoimaan myös muiden osallistujien tekstiä. Tekstit jaetaan osallistujille 13.8. mennessä. Tekstiseminaariin voi osallistua, vaikka et olisi osallistumassa kesäkouluun.

Ohjaaja, post doc ja muu tutkija! Ohjaajat ja muut kokeneemmat tutkijat ovat tervetulleita ja toivottuja osallistumaan tekstiseminaariin ja jakamaan asiantuntemustaan. Ota siis yhteyttä, jos kiinnostuit!

Väitöskirjatutkija ja ohjaaja: Jos et osallistu kesäkouluun, mutta olet kiinnostunut tekstiseminaarista, ota yhteyttä, niin selvitetään tarvittaessa matkakulujen korvaamista (bussi/juna).

Lisätietoja Erja Vottoselta, erja.vottonen@uef.fi

Kuvaus / Description

Käännöstiede, monikielisyys ja asiantuntijaviestintä -ryhmä toivottaa tervetulleiksi kaikki väitöskirjantekijät sekä edistyneemmät tutkijat, jotka ovat kiinnostuneita kääntämisestä ja tulkkauksesta sekä monikielisyydestä ja asiantuntijaviestinnästä käännöstieteellisestä/kääntämisen tai tulkkauksen näkökulmasta. Ryhmä toimii aktiivisena, matalan kynnyksen keskustelu- ja toimintafoorumina, jossa on mahdollista edistää omaa tutkimustaan sekä saada ja antaa vertaistukea. Järjestämme ryhmäläisten toiveiden mukaan toimintaa ja tapaamisia, kuten verkkoseminaareja ja lukupiirejä. Kaikki ehdotukset toiminnan järjestämiseksi ovat tervetulleita!
__

The theme group Translation Studies, Multilingualism, and Professional Communication warmly welcomes all doctoral students and researchers interested in translation and interpreting as well as multilingualism and professional communication from the perspectives of translation studies/translation and interpreting. The group functions as an active and easily accessible discussion and action group, where it is possible to further one’s research as well as both receive and provide peer support. We organize activities according to the wishes of our members, including web seminars and reading circles. All propositions for activities are welcome!

Yhteydenotto ja liittyminen / Contact info and joining

Sähköpostilistalle voit liittyä lähettämällä viestin
subscribe langnet-kaannostiede
osoitteeseen
majordomo@helsinki.fi

Mikäli haluat erota listalta, lähetä viesti
unsubscribe langnet-kaannostiede
osoitteeseen
majordomo@helsinki.fi

Viesteihin ei tarvita otsikoita. Huom! Saat vastauksesi automaattiviestin. Toimi sen antaman ohjeen mukaan.

You can subscribe by sending a message
subscribe langnet-kaannostiede
to the following address
majordomo@helsinki.fi

If you wish to unsubscribe, please send a message
unsubscribe langnet-kaannostiede
to the following address
majordomo@helsinki.fi

NB! Please leave the subject line blank, and follow the instructions given in the automatic reply message.

Järjestelyryhmä / The leader team members:

Vastuuhenkilöt / PhD students in charge:
Laura Ekberg, lamanu@utu.fi
Erja Vottonen, erja.vottonen@uef.fi